Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Essingeringen 70
  [Område] => Stora Essingen
  [Våning] => 1 av 2, ej hiss
  [Rum] => 2 rum
  [Area] => 34 kvm
  [Tomtareal] => 
  [Avgift] => 1 925 kr/mån Inkl värme, VA +270kr för bredband/grundpaket tv
)

Essingeringen 70

OMSORGSFULLT RENOVERAD TVÅRUMMARE MED SPRÖJSADE FÖNSTER, VILLATOMT OCH SJÖGLIMT

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Alexander Lövgren
Reg fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Essingeringen 70
Område
Stora Essingen
Våning
1 av 2, ej hiss
Rum
2 rum
Area
34 kvm
Avgift
1 925 kr/mån Inkl värme, VA +270kr för bredband/grundpaket tv

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

Föreningens trädgård!
Oxhålsbadet
ligger ett par minuter bort, folk går dit med badrock och tofflor. På vintern funkar detta som pulkabacke och när vattnet fryser är det många som åker skridskor.
Lärarbryggan
är ett annat populärt badställe åt andra hållet, också ett par minuters promenad.
Hela ön
är fin att promenera runt på. Spännande hus och fin natur.
Cafét Bonne Femme
har bra lunch och goda bullar. Snart öppnar en ”deli” där man kan äta ”fin-pizza” och dricka ett glas vin.

ARKITEKTUR FUNKIS

Läs mer om arkitekturen som formade huset

Arkitekturen

Arkitekt: 1936 Ivar Engström

Stora Essingen är den större av de två Essingeöarna. Vid öns nordvästra hörn låg för 1500 år sedan den tredje Essingeön som en del av Bromma skärgård. Från 1844 till 1860 var ön en "Djävulsö" där straffångar, så kallade korrektionister, högg gatsten åt Stockholms stad. Korrektionisterna fördes med pråmar till Stora Essingen om morgonen och tillbaka till Långholmen om kvällarna. 1916 övertog Stockholm stad styret av de två Essingeöarna från Bromma socken och i november 1917 kom den första fasta förbindelsen med Lilla Essingen - en flottbro som var öppen för båttrafik mellan 23.00 till 06.00 och som där emellan tjänade som klaffbro. Tidigare på 1800-talet kunde dalkullor ro besökare till Stora Essingen från Gamla Stan för priset av 28 skillingar. 1920 kom elektricitet till Stora Essingen och några år senare, år 1925, kom öns första stadsplan. Huset vid just Essingeringen 70 byggdes år 1936 och ritades av Ivar Engström. Engström påbörjade sin utbildning vid Tekniska skolan i Stockholm för att sedan likt många av dagens arkitekter fortsätta vid Kungliga Tekniska Högskolan. Efter studierna anställdes han av Westman & Klemming för att 1911 starta eget. Utöver denna fastighet uppmärksammades han för de pampiga villor han ritade på Uggelviksgatan och Friggagatan på Östermalm. Föreningen består idag av 10 lägenheter som tillhör BRF Essingeringen. En liten och sammanhållen förening med god ekonomi. Föreningen tillhandahåller en mysig gård likt en villatomt med utemöbler och grill som står i soligt västläge med sjöglimt.

FÖRENINGEN

Brf Essingeringen

Antal lägenheter och lokaler

Föreningen äger fastigheten Essingevarvet 5. Förening består av 10 lägenheter. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. Huset ritades 1936 av arkitekt Ivar Engström.

År föreningen övertog fastigheten

2018.

Mark

Föreningen äger sin egen mark.

Förvaltare

Den ekonomiska förvaltningen sköts av föreningen.

Garage och parkering

Två parkeringsplatser finns att hyra för 500 kr/mån. Förnärvarande är båda uthyrda.

Renovering

Stambyte har skett i samband med stor upprustning av huset 2018/2019.

Energideklaration 2018.

Renovering av tvättstuga och förrådsutrymmen 2018/2019.

Nytt värmesystem 2019.

Installation av fiber 2020.

Totalrenovering av trapphus, nya säkerhetsdörrar, målning, ny belysning, postboxar, lampor, slipning av golv 2021.

Dränering av 2/4 sidor av huset 2021.

Ekonomi

Lån per lägenhetsarea är ca 8 482kr.

Förråd

Källarförråd finns.

Gemensamma utrymmen

I trädgården finns gemensam uteplats med grill och härifrån är det sjöutsikt, badbryggan är en kort promenad bort. Gemensam tvättstuga.

Bredband och tv

Föreningen har tecknat ett kollektivt avtal med Telia. Fiber och kanalutbud finns och föreningen tar ut en avgift för gruppanslutning.

Kontroll:

Ovanstående grundas på information från föreningens senaste årsredovisning. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Stora Essingen inger känslan av att bo på landet trots det centrala läget i stan, att ha naturen så nära inpå och samtidigt ha promenadavstånd till “pulsen” i Fridhemsplan och Hornstull. Runt hela ön finns många fina promenadstråk längs vattnet och på smågator där villor och flerfamiljshus ligger inbäddade bland träd och grönska. Omkring Essingetorget och Badstrandsvägen finns små butiker och matställen som till exempel caféer, pizzerior, sushi och en mysig blomster - och bokhandel. Det är familjärt och vänligt där grannarna gärna stannar och hälsar på varandra och småpratar en stund. Öns stora badplats Oxhålsbadet har ett fantastiskt läge mot väster och härlig kvällssol. Här finns flera badbryggor samt grill och platsbyggda sittdäck med utsikt mot Äppelviken och solnedgångarna över Bromma. Närheten till vattnet är kanske det bästa av allt, med möjlighet både för morgondopp och kvällsdopp i Mälaren från bryggorna. Vattnet ligger fem minuters promenad från bostaden och du kan ogenerat promenera ned i badrock och tofflor - det gör alla som bor här. Öns båtklubb ligger även den några minuters promenad från huset. Här finns goda kommunikationer med tät busstrafik och en egen tvärbanestation på ön.