Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Råsundavägen 74
  [Område] => Solna - Gamla Råsunda
  [Våning] => 2 av 5, hiss finns
  [Rum] => 4 rum och kök
  [Area] => 85 kvm
Förvaltarens information [Tomtareal] => [Avgift] => 4 331 kr/mån Inkl. Värme, VA och Basutbud kabel-TV )

Råsundavägen 74

VÄLFUNGERANDE FUNKIS – INBJUDANDE FAMILJEBOSTAD MED BURSPRÅK OCH BALKONG I SÖDER

TEXT: BECK-REMNES STYLING: RYDMAN FOTO: JOCKE ONO

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Oliver Källenfors
Reg. Fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Råsundavägen 74
Område
Solna - Gamla Råsunda
Våning
2 av 5, hiss finns
Rum
4 rum och kök
Area
85 kvm
Förvaltarens information
Avgift
4 331 kr/mån Inkl. Värme, VA och Basutbud kabel-TV

Driftskostnader

El
3 600 kr/år
Försäkring
2 500 kr/år
Total driftskostnad
6 100 kr/år
Drift räknat på
3 personer
Kommentar
2 vuxna + 1 barn. Uppgifter enligt säljarens förbrukning.

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

Du bon pain
Bästa toscakakan i världen vågar säljaren nog säga!
Pulkabacken vid Dalvägen
På vintern går inte att gå förbi backen utan att åka en sväng
Hundrastgården mellan Råstasjön & Lötsjön
Naturreservatet vid Råstasjön & Lötsjön
Fotboll- och basketplanen vid Solna gymnasium
Välvårdat område där har vi spenderat många timmar tillsammans med lek och bollspel. Intill ligger även Solnas lättillgängliga simhall

ARKITEKTUR FUNKIS

Läs mer om arkitekturen som formade huset

Arkitekturen

Arkitekt: 1951

Solna sträckte sig på medeltiden ända fram till Gamla Stan i Stockholm och innefattade även delar av nuvarande Nacka och Lidingö. Under stormaktstiden tillkom stora egendomar som slotten Karlberg och Ulriksdal, vilka på Gustav III:s tid följdes av Haga. Mot slutet av 1800-talet växte flera områden fram i Solna så som Hagalund, Huvudsta, Råsunda och Lilla Alby. Solna gränsar till Stockholm vid Norrtull, och järnvägarna norrut från Stockholm möjliggjorde framväxten av arbetarförstäder. Från Råsunda fanns år 1908-1959 spårvägsförbindelse in till centrum. År 1943 bildades Solna stad, som då hade ca 30.000 invånare. Fortsatt stark expansion har lett till att dess bebyggelse successivt har växt samman med Stockholms. Solna centrum nåddes av tunnelbanan år 1975. Området karaktäriseras av en rik och varierad kulturmiljö med en historia av mångfald och kontraster. Trots att vissa kulturhistoriskt viktiga miljöer försvunnit finns det ett stort antal kulturminnen kvar från olika epoker - Hagalunds kyrka & vattentorn, Råsunda kyrka & vattentorn, Lilla och Stora Frösunda gård samt Charlottenburgs gård är bara några exempel. Fastigheten på Råsundavägen 74 byggdes år 1951 och ägs idag av BRF Vasen 5 som består av 24 lägenheter. Underhållet av fastigheten styrs av en långsiktig (20 år) underhållsplan som uppdateras vart tredje år. Parkeringsplatser hyrs ut separat i turordning efter datum för intresseanmälan. Barnvagn och cykelrum finns till förfogande för medlemmar, tillsammans med en mysig innergård.

FÖRENINGEN

BRF Vasen 5

Antal lägenheter och lokaler

Föreningen äger fastigheten Vasen 5. Föreningen består av 24 lägenheter, varav samtliga är upplåtna med bostadsrätt. Föreningen har även 1 lokal med hyresrätt. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. Föreningen hyr även ut plats i källare och på taket för basstation.

År föreningen övertog fastigheten

Föreningen bildades och övertog fastigheten år 2001.

Mark

Eftersom föreningen äger sin egen mark påverkas man inte av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

Förvaltare

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Simpleko och den tekniska förvaltningen sköts av Fasteko AB.

Garage och parkering

Föreningen har 2 st garageplatser, båda uthyrda som förrådsutrymme idag. Det finns även 23 st p-platser varav 7 st med uttag för motorvärmare. I dagsläget föreligger det en kort kö till p-plats. Dessa kostar 300-400:-/månad. I övrigt finns gott om boendeparkering på gatorna. Tillstånd ansöks hos Solna stad.

Renovering

2006 - Stambyte med badrumsrenovering, Byte av elsystem, Renovering av tvättstuga. 2007 – Ommålning trapphus, Översyn ventilationssytem. 2010 – Bergvärme installerad. 2011 – Renovering av lokal. 2013 – Upprustning av fastighetens förråd. 2014 – Ny hiss. 2015 – Samtliga fönster renoverades. 2016 – Fasadrenovering, Balkongrenovering, Renovering takplåt, samt annat yttre underhåll. 2018 – Installation av nya tvättmaskiner, Ny kompressor till värmepump, Ommålning p-platser.

Kommande renoveringar

Underhållet av fastigheten styrs av en långsiktig (20 år) underhållsplan som uppdateras vart tredje år. De flesta stora och kostsamma renoveringar som behövts i huset är nu genomförda.

Ekonomi

Ekonomin i föreningen är att anse som god, de långfristiga skulderna uppgår enligt årsredovisningen 2019 till 8,4 mkr, vilket ger cirka 3800 kr/kvm boyta, vilket får ses som en låg belåningsgrad.

Avgifter

Överlåtelseavgift: 2,5 % av prisbasbelopp. Pansättningsavgift: 1 % av prisbasbelopp faktureras pantsättaren per pantsättning.

Inga kommande höjningar på månadsavgiften.

Förråd

Lägenheten disponerar ett källarförråd om ca 5 kvm. Det finns möjlighet att hyra extra förråd vid behov.

Gemensamma utrymmen

En tvättstuga med två tvättmaskiner, en torktumlare, en mangel och ett torkrum med avfuktare, ett cykelrum och ett rum där bl.a. barnvagnar kan ställas upp.

Bredband och tv

Ett basutbud av TV-kanaler ingår i avgiften. Bredband tecknas separat. ComHem levererar tjänster till fastigheten.

Juridisk person

Juridiska personer accepteras inte.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens årsredovisning 2019. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Gamla Råsunda är ett charmigt område samtidigt som det bär anor av storstadselegans som kan ses på Stråket med vacker stenläggning och fontän av Milles, och i omgivningar med både stiliga stenfasader och påkostade patriciervillor. Detta skapar en lokal stadskärna med trevliga restauranger, bagerier och caféer, samt butiker så som blomsterhandel, skomakare, livsmedel, apotek, men även bio och systembolag. Vill man ha ett större utbud är Mall of Scandinavia inte långt bort. Vårdcentral, dagis och skolor finns i din direkta närhet. Ett barnvänligt område med mycket familjer. Hämtar man från förskolan vid klockan 16.00 är det inte säkert att du hinner hem innan 18.00. Man stöter alltid på kompisar att leka med och man passerar minst en lekplats på vägen hem. Och på vintern finns det många pulkabackar att åka sig igenom innan man är hemma! Solna kommun består till en tredjedels yta av parker och grönområden. Råstasjön, golfängarna och Lötsjön utgör fina promenadrundor. Hagaparken och Brunnsviken ligger endast 15 min bort och man kan även ta en härlig promenad in till stan via Pampas och Huvudsta Gård. För pendlaren är kommunikationsmöjligheterna en stor fördel, med pendeltåg, tvärbana, tunnelbana och bussar bara minuter bort, dessutom enkelt att ta sig ut på de större vägarna med bil.