Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Kattgränd 6
  [Område] => Södermalm - Mariaberget
  [Våning] => 3 av 3, ej hiss
  [Rum] => 3,5 rum och kök
  [Area] => 93 + 28 kvm
Faktisk uppmätn norm SS 21054 [Tomtareal] => [Avgift] => 4 362 kr/mån inkl värme, v/a, kabel-tv, bredband, balkongavgift )

Kattgränd 6

VINDSETAGE PÅ MARIABERGET MED SOLIG TERRASS OCH ÖPPEN SPIS

FOTO: EMILSSON STYLING: LINDHOLM TEXT: MURÉN

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Henriette Gerson
Reg. Fastighetsmäklare

Extra kontaktperson

Tobias Springfeldt
Mäklarassistent

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Kattgränd 6
Område
Södermalm - Mariaberget
Våning
3 av 3, ej hiss
Rum
3,5 rum och kök
Area
93 + 28 kvm
Faktisk uppmätn norm SS 21054
Avgift
4 362 kr/mån inkl värme, v/a, kabel-tv, bredband, balkongavgift

Driftskostnader

El
500 kr/år
Försäkring
5 265 kr/år
Total driftskostnad
5 765 kr/år
Drift räknat på
2 personer

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

Magnolia
Petrus bageri
Söders Hjärta
Hommage
Nostrano

ARKITEKTUR 40-TALET

Läs mer om arkitekturen som formade huset

Arkitekturen

Arkitekt: Hawerman och G:son Friberg 1945

Huset på tomten Skinnarviksberget 20 byggdes som ett barnrikehus åt Stockholmshem, där familjer med många barn kunde flytta in i ett ljust och bekvämt boende och få subventionerad hyra baserad på antalet barn i familjen. Huset stod färdigt 1945 efter ritningar av arkitekterna Ernst Hawerman och Nils G:son Friberg. Dessa två, med gemensamt arkitektkontor, ritade många av de barnrikehus som byggdes i Stockholm under 1940-talet, och står även bakom ett antal offentliga byggnader. Tegel var ett vanligt fasadmaterial på dessa typer av hus och så är fallet även här. Materialet var, och är, både lättskött och dekorativt. Huset ligger i hörnet av Bastugatan och Kattgränd och har fyra våningar och tre trapphus. Fastigheten är grönklassad i Stockholms stads kulturhistoriska klassificering, vilket innebär att byggnaden är särskilt värdefull ur historisk, kulturhistorisk, miljömässig eller konstnärlig synvinkel.

FÖRENINGEN

Brf Bastukatten i Stockholm

Föreningen

Brf Bastukatten i Stockholm (org. nr 769604-2394) är en äkta förening som förvärvade fastigheten Skinnarviksberget 20 år 2001. Föreningen består av ett gathus beläget på Kattgränd 6-8 samt Bastugatan 49 och 49 A, och omfattar 41 lägenheter med bostadsrätt. Föreningen äger marken där deras hus står.

Ekonomi

Föreningen är i det närmaste skuldfri med långfristiga skulder på endast 475 tkr vilket ger ett nyckeltal på 244 kr/kvm boarea. Det finns inga beslutade avgiftsförändringar. Avgiften betalas månadsvis i förskott.

Förvaltning

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Nabo och den tekniska av Tived Fastighetsservice AB.

Bredband och kabel-tv

Föreningen har avtal med Tele2 för både kabel-tv och bredband (ingår i månadsavgiften).

Juridisk person och delat ägande

Föreningen godkänner inte juridisk person som medlem i föreningen, men delat ägande accepteras.

Gemensamma utrymmen

Tvättstuga, cykelförråd, barnvagnsförråd och övernattningslägenhet (200 kr/natt). Föreningen har också en fin innergård med planteringar, sittgrupper och grillmöjligheter.

Överlåtelseavgift

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift på ca 1 200 kr av köparen.

Förråd

Aktuell lägenhet disponerar ett källarförråd på ca 4 kvm.

Renoveringar, i urval

2020 ovk-besiktning. 2018 byte till digitalt låssystem och installation av automatiska dörrstängare, 2012 byte torkskåp och torktumlare, 2011 målning fönster, 2010 ovk-besiktning och rengöring ventilationskanaler, 2008 byte yttertak, 2006 byte fönsterdörrar, 2005 byte tvättmaskiner, 2004 stambyte kök och badrum.

Planerade renoveringar

Inga planerade större renoveringar. Fönsterrenovering kommer att ske inom ett par år.

Städning och städdagar

Trappstädning sköts på entreprenad. Gemensamma städdagar förekommer en till två gånger per år.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens officiella faktadokument och kontakt med styrelsen 5 november 2021. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

”Kattkvarteren” på Mariaberget hör till de äldsta på Södermalm, belagda sedan 1649. Här befinner du dig i alltså i anrika kvarter bland många kulturhistoriskt värdefulla fastigheter. Skinnarviksberget är med sina 53 meter över havet Stockholms innerstads högsta berg. Bastugatans och Monteliusvägens (som börjar här på Kattgränd) vyer är några av de mest kända och avporträtterade i Stockholm med Riddarfjärden, Gamla stan, Riddarholmen, Stadshuset, city och de fjärran vyerna från första parkett. Samtidigt bor du här också helt nära Mariatorget och Hornsgatan med allt vad det innebär av ett stort utbud av restauranger, barer, butiker och kommunikationer, och har stadens citykärna inom gångavstånd.