Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Kadettgatan 5
  [Område] => Vasastan - Rödabergen
  [Våning] => 1 av 5, hiss finns
  [Rum] => 2,5 rum
  [Area] => 77 kvm
Enligt uppmätning [Tomtareal] => [Avgift] => 2 880 kr/mån Inkl, Värme, VA, Bredband och Basutbud kabel-TV )

Kadettgatan 5

ÖPPEN SPIS & BALKONG I SÖDER – MÖJLIG TREA I SKULDFRI FÖRENING I RÖDA BERGEN

TEXT: BECK-REMNES STYLING: LINGSELL FOTO: JOCKE ONO

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Oliver Källenfors
Reg. Fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Kadettgatan 5
Område
Vasastan - Rödabergen
Våning
1 av 5, hiss finns
Rum
2,5 rum
Area
77 kvm
Enligt uppmätning
Avgift
2 880 kr/mån Inkl, Värme, VA, Bredband och Basutbud kabel-TV

Driftskostnader

El
3 500 kr/år
Försäkring
3 893 kr/år
Total driftskostnad
7 393 kr/år
Drift räknat på
4 personer
Kommentar
2 Vuxna + 2 Barn. Förbrukning och försäkringskostnader är individuella

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

Haga Bageri
Kvarterskrogen Marco’s
Takbaren Arc på Blique by Nobis
Stockholm gallery district
Hagaparken, Karlbergs slott

ARKITEKTUR TJUGOTALSKLASSICISM

Läs mer om arkitekturen som formade huset

Arkitekturen

Arkitekt: 1930 AXEL HEDLUND

Huset på Kadettgatan 5 byggdes år 1930 och ritades av arkitekt Axel Hedlund. M. Kjellin var byggherre för projektet och M. Nilsson ansvarig byggmästare. Själva området kring Röda Bergen ritades och planerades av arkitekt och stadsplaneraren Per Hallman. Typiskt för Hallmans stadsmiljöuppfattning var att bebygga kuperade partier där byggnadsplanerna utgick från att gator och byggnader skulle följa terrängen. ”Brutna gator” gjorde att perspektiven aldrig blev för stora. De planterade gårdarna gav en stadsdel med många avskilda vrår och buskage som skyddade från såväl blåst som insyn. Detta bidrog till områdets intimitet, tysthet och privata karaktär. Föreningen på Kadettgatan 5 äger fastigheten Pokalen 6 och bildades i sin tur år 1985 och består av 21 lägenheter. En skuldfri förening med låg avgift och god ekonomi. En smakfull fasad- och trapphusrenovering har gjorts under år 2020/2021 (fasad mot Kadettgatan). Föreningen erbjuder både snickarrum och en tvättstuga utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkskåp och en mangel. Den fina gården förlängs på grund av sin öppning mot parken strax utanför, och är en perfekt plats att grilla på om sommaren.

FÖRENINGEN

BRF Pokalen 6

Antal lägenheter och lokaler

Föreningen äger fastigheten Pokalen 6. Föreningen består av 21 lägenheter, varav 20 är upplåtna med bostadsrätt och 1 är upplåten med hyresrätt. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. Huset ritades 1930 av arkitekt Alex Hedlund.

År föreningen övertog fastigheten

Föreningen ombildades år 1985.

Mark

Eftersom föreningen äger sin egen mark påverkas man inte av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

Förvaltare

Den ekonomiska förvaltningen sköts av SBC.

Garage och parkering

Boendeparkering på gatorna. Tillstånd ansöks hos Stockholm stad. Taxa 3.

Renovering

1993-1999 – Rörstambyte. 1996 – Elstambyte. 2004-2009 – Balkonger. 2009 – Reparation av yttertak och takfönster, Omdragning av el i trapphus. 2012 – Tvättstugan renoverad. 2013-2014 – Reparation och målning av fönster. 2014 – Ny hiss. 2016 – Renovering av Hyresrätt. 2017 – Takförbättring. 2018 – Spolning av stammar. 2020 – Utökad cykelförvaring, Renovering av fasad mot Kadettgatan. 2021 – Renovering av trapphuset slutförs i dagsläget.

Kommande renoveringar:

2023 – Under 2023 planerar man att renovera fasaden mot innergården. Detta är planerat att göras sen höst eller tidig vår för att inte störa under sommarenhalvåret. 2023 – Stamspolning, utförs vart 5e år för att förlänga livslängden på stammarna.

Ekonomi

Föreningen har mycket god ekonomi, inga lån i dagsläget. Föreningen har inte heller tagit några nya lån för att finansiera pågående och kommande underhåll. Efter avslutat trapphusrenovering uppger föreningen att man har en stark kassa om ca 6 mkr kvar. Föreningen har även en dold tillgång kvar i form av en hyresrätt om 74 kvm.

Avgifter

Överlåtelseavgift: 2,5 % av prisbasbelopp faktureras säljaren. Pansättningsavgift: 1 % av prisbasbelopp faktureras pantsättaren per pantsättning.

Inga kommande höjningar på månadsavgiften.

Förråd

Lägenheten disponerar ett normalstort källarförråd.

Gemensamma utrymmen

Tvättstuga, cykelförråd samt ett hobby/snickarrum.

Bredband och tv

I avgiften ingår ett basutbud och en bredbandsuppkoppling från ComHem.

Juridisk person

Juridiska personer accepteras inte.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens årsredovisning 2019 samt avstämt med styrelsemedlem 2021-05-13. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Kvarteret kring Röda Bergen är lugnt och trivsamt med sitt centrala läge och närhet till ett rikt kulturliv samtidigt som det är barnvänligt. Här har du tillgång till Vasastans breda utbud av restauranger, barer och caféer likväl som de stora stadsparkerna Vasaparken, Vanadislunden och Observatorielunden som ligger på promenadavstånd. Mysiga Hagaparken ligger nästgårds och även Karlbergsjön väntar med sina vackra promenadstråk. Nya Hagastaden har dessutom fått Röda Bergsområdet att blomstra på nytt. Flera matbutiker, restauranger, gym med mera har etablerat sig i stadsdelen och utökat serviceutbudet. Här bor du mitt emellan Odenplan och Sankt Eriksplan med ypperliga kommunikationer med både tunnelbana, pendeltåg och busstorg.