Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Skånegatan 95, 3 tr
  [Område] => Södermalm - Nytorget
  [Våning] => 3 av 5, hiss finns
  [Rum] => 3,5 rum
  [Area] => 82,2 kvm
föreningens information [Tomtareal] => [Avgift] => 3 565 kr/mån inkl. värme, vatten, fiberuppkoppling och basutbud kabel-tv )

Skånegatan 95

Topprenoverat med Mid-century-modern-känsla och solig balkong

FOTO: UNDÉHN TEXT: PETTERSSON

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Björn Schumacher
Reg. fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Skånegatan 95, 3 tr
Område
Södermalm - Nytorget
Våning
3 av 5, hiss finns
Rum
3,5 rum
Area
82,2 kvm
föreningens information
Avgift
3 565 kr/mån inkl. värme, vatten, fiberuppkoppling och basutbud kabel-tv

Driftskostnader

El
6 200 kr/år
Försäkring
5 500 kr/år
Total driftskostnad
11 700 kr/år
Drift räknat på
4 personer
Kommentar
2 vuxna och 2 barn

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

Nytorget
Här har vi tillbringat många timmar i lekparken med kaffe och glass
Pom & Flora
Över gården och ut på Bondegatan finns söders kanske bästa frukost- och lunchställe
La Vecchia Signora
Italienare på Åsögatan med god pasta, godare viner och supertrevlig service
Atelier Fleur
Snittblommor, träd och krukor i kombination med en kaffe på Il Caffé vägg i vägg
Urban Deli
Framförallt skaldjursdisken som håller toppkvalitet utan att det känns det minsta pretentiöst

ARKITEKTUR 1950-1965

Läs mer om arkitekturen som formade huset

Arkitekturen

Arkitekt: Westrin & Szejnman 1966 - 1970

Fastigheten på Bondegatan 60, 62 och Skånegatan 93 och 95 har varit bostadsrättsförening sedan det uppfördes ca 1966-1970. Arkitekterna Stefan Szejnman och Ragnar Westrin påbörjade ett långvarigt samarbete redan 1961. De vann första pris i tävlingen om Mörbylunds bostadsområde i Danderyd 1972. Året därpå ritade de så kallade "blå husen" i Hagalund i Solna. Byggnaderna är tidstypiskt och stramt utformade och mycket välbevarade. Deras rytmiskt placerade fönsterband och fönsteraxlar, fasader och balkongfronter av grå lackpanel, indragna södervända balkonger, skarpt avslutade takfötter mm, är tidstypiska karaktärsdrag som bidrar till paletten av olika tidsåldrars byggnadssätt, som är viktig för stadsbilden i Stockholm. Brf Keders är en vänlig, välskött förening med goda lokalintäkter som dessutom stoltserar med ett eget garage med 51 platser och bilvårdsavdelning.

FÖRENINGEN

Brf Keders

Antal lägenheter och lokaler

Brf Keders är en s.k. äkta bostadsrättsförening som äger marken där deras hus står. Föreningen registrerades 1967-08-11 och föreningens fastighet, Keders 20, bebyggdes 1968. Fastigheten är belägen på Bondegatan 60-62 och Skånegatan 93-95 i Stockholm. Föreningen består av 45 lägenheter med bostadsrätt och 3 lokaler samt garage med 51 platser med hyresrätt. Delar av det övre garageplanet är uthyrt till Bonden Motor AB, ett företag som sysslar med bilvård, rekond och biltvätt. Föreningens borea är ca 3 627 kvm och lokalyta är ca 2 457 kvm.

Förvaltare

Ekonomisk förvaltning via Förvaltnings AB Castor i Sundsvall och teknisk förvaltning via Nabo.

Försäkring

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad, inklusive ansvarsförsäkring för styrelsen, hos Länsförsäkringar.

Ekonomi

Föreningens belåning uppgår till ca 19,3 mkr vilket enligt årsredovisning 2019 ger en belåningsgrad på ca 3 220 kr/kvm totalyta. 2019 uppgick intäkterna från garage och lokaler till ca 1,5 mkr. Vid årsskiftet 20/21 fanns en kassa om 1,6 mkr. Föreningen har visat positivt resultat både 2018 och 2019 (plus 479 tkr samt 369 tkr).

Gemensamma utrymmen

Föreningens boende har tillgång till fint renoverad tvättstuga med två maskiner, torktumlare och torkskåp. Cykelrum, barnvagnsrum, hobbyrum med pingisbord och innergård med lekplats samt nyrenoverat gästrum med två sängar som medlemmarna kan låna utan kostnad.

Förråd

Aktuell lägenhet disponerar ett stort vindsförråd om ca 4,75 kvm med full takhöjd.

Garage

Garage finns i huset som erbjuder 51 platser (varav 5 elplatser). För närvarande kostar en plats ca 1 200 kr/mån för medlemmar. Separat kö men medlemmar har förtur om platser hyrts ut externt.

Bredband och kabel-tv

Bredband (1 000 Mbit/s via fiber) från Stockholms stadsnät samt basutbud kabel-tv via Comhem ingår i avgiften.

Renoveringar

2006 stamrenovering av spill och dagvattenledningar i källarplan. 2007 renovering av betongpelare i garaget. 2010 komplett stambyte och badrumsrenovering. 2012 nytt fläktsystem. 2013 nytt ventilationssystem med värmeåtervinning. 2015 ny värmecentral. 2017 nya hissar. 2018 installerat nytt passersystem. 2021 renovering av hobby- och gästrum.

Kommande renoveringar

Föreningen har inga större planerade renoveringar.

Kontroll information

Ovanstående info kommer från föreningens hemsida, årsredovisning 2019 samt kontroll med styrelsen den 20 april 2021. Uppgift som är av särskild vikt för spekulant bör kontrolleras med styrelsen.

OMRÅDET

Här bor du någon kvarter från händelsernas centrum med fri vy mot Vitabergsparken. Samtidigt som du har otroligt nära till själva kärnan av SoFo Nytorget med restauranger, caféer och trevliga butiker. Sommartid är Skånegatan numer delvis en gågata kantad av uteserveringar och med härligt folkliv. Samtidigt som det händer mycket i området med barer och gatufester är det lugnt och mysigt med en fin småstadskänsla där det är lätt att bli stammis i butiker och caféer. Dessutom bor du direkt vid Vitabergsparken och nära Årstaviken med fina motionsstråk. För den musikintresserade kan det bli dyrt att Stockholms bästa skivaffär Pet Sounds ligger på gatan.