Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Bohusgatan 49
  [Område] => Södermalm
  [Våning] => 6 av 9, hiss finns
  [Rum] => 3 rum
  [Area] => 85 kvm
Förvaltarens information [Tomtareal] => [Avgift] => 4 526 kr/mån Inkl värme, vatten och Tv )

Bohusgatan 49

BALKONG MED KVÄLLSSOL - RYMLIG TRERUMMARE MED FÖNSTER I TVÅ VÄDERSTRECK

TEXT:BECK REMNES STYLING:VAN KEPPEL FOTO:UNO

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Konstantin Dallas
Reg fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Bohusgatan 49
Område
Södermalm
Våning
6 av 9, hiss finns
Rum
3 rum
Area
85 kvm
Förvaltarens information
Avgift
4 526 kr/mån Inkl värme, vatten och Tv

Driftskostnader

El
8 952 kr/år
Försäkring
1 124 kr/år
Total driftskostnad
10 076 kr/år
Drift räknat på
2 personer

planskiss

ARKITEKTUR 1950-1965

Läs mer om arkitekturen som formade huset

Arkitekturen

Arkitekt:

Bostadsrättsföreningen Ringen äger två hus: “gårdshuset” på Bohusgatan 43-51 och “gathuset” på Bohusgatan 53-55. Husen byggdes 1967 och ritades av arkitekt Bertil Karlén. Till en början var lägenheterna hyresrätter, men ombildades till bostadsrätter 1980. Föreningen är mycket välskött med en bra styrelse. Föreningen tillhandahåller en gästlägenhet som går att hyra av medlemmar. Det finns även flertalet cykelrum, barnvagnsförråd och två grovsopsorteringsrum. Grannföreningen erbjuder garage som går att hyra mot avgift genom ett kösystem.

FÖRENINGEN

Hsb Brf Ringen nr 151

Antal lägenheter och lokaler

Föreningen Ringen nr 151 i Stockholm äger fastigheten Masken 52. Föreningen består av 114 bostadsrätter. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. Huset ritades 1965-1979 av arkitekt Bertil Karlén.

År föreningen övertog fastigheten

Föreningen ombildades år 1980.

Mark

Eftersom föreningen äger sin egen mark påverkas man inte av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

Förvaltare

Den ekonomiska förvaltningen sköts av HSB.

Garage och parkering:

Boende parkering på gatan. Möjlighet kan finnas att hyra hos grannföreningarna Brf Masken (direkt anslutning via hissen) och Brf Bohus.

Renovering i urval

2020 Målning av gemensamma utrymmen och byte av dörrar. 2018 Gården, hiss utbytt och trapphusventilation 2017 Stambyte, avlopp och vattenledningar utbytta, badrum renoverade. 2012 Fasad och fönster delvis renoverade. För ytterligare renoveringar se årsredovisning samt bostadsrättsföreningens hemsida.

Kommande renoveringar

Fortsätta byte av branddörrar. För mer info se föreningens årsredovisning.

Ekonomi

Föreningens ekonomi är solid med en låg skuldsättning per kvm boa enbart ca5 000kr. Föreningen har under 2019 amorterat 1 Mkr, vilket man har för avsikt att göra varje år. De långfristiga skulderna uppgår enligt årsredovisningen till 50 000 0000kr vilket är ca 5000 kr/kvm boa. Föreningen planerar inga avgiftshöjningar eller större renoveringar. Dock sker löpande fastighetsunderhåll.

Avgifter

Månadsavgift där värme, vatten och kabel-tv ingår, liksom balkongavgift. Överlåtelseavgift om 1190 kr betalas av säljaren och pantsättkningsavgift om 476 kr (2020) betalas av pantsättaren.

Förråd

Lägenheten disponerar ett källarförråd

Gemensamma utrymmen:

Nyrenoverad gästlägenhet. Soprum för källsortering av hushållssopor samt möjlighet att kasta mindre mängder grovsopor, sex tvättstugor varav två grovtvättstugor, barnvagnsrum, källarförråd, cykelförråd, några förrådslokaler, styrelserum.

Det finns dessutom två cykelrum med ingång från gården, ett i södra och ett i norra änden av huset. Från korridoren i gårdshuset finns en nedgång till garaget. Garaget tillhör grannföreningen och ligger under parkeringsplatsen.

Gården

På gården finns bord med bänkar och grill samt lekplats och gröna ytor. Utemiljön är lugn och tyst.

Bredband och tv

Bredband via Comhem och Open Universe och det tecknas separat. Tv, Comhems grundutbud ingår i avgiften.

Juridisk person

Juridiska personer accepteras inte.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens hemsida, säljaren samt kontroll med föreningen 2021-04-14. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Här bor du i lugna kvarter mitt på Södermalm, nära till stor bläckan, kajen och vattnet - enkelt att ta gratisbåten över till Hammarby Sjöstad! Det finns bra kommunikationer åt alla håll. Flera busslinjer tillsammans med Skanstulls tunnelbana en kort promenad bort. Nära till Ringen Centrum och Götgatan tillsammans med Sofos breda utbud av restauranger, barer och caféer. Möjligheten att kunna promenera ner till Blecktornsparken, Nytorget och bort till Vitabergsparken ger en känsla av frihet, mysigt med den enkla tillgången till både folklivet, natur och grönska.