Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Svandammsvägen 10
  [Område] => Midsommarkransen
  [Våning] => 1 av 4, ej hiss
  [Rum] => 1 rum och kök
  [Area] => 31 kvm
Förvaltarens information [Tomtareal] => [Avgift] => 2 293 kr/mån Inkl. Värme, V/A, kabel-tv bas & bredband. )

Svandammsvägen 10

INTILL KRANSENS MITTPUNKT – BEVARAD ETTA MED FINA DETALJER & FÖNSTER MOT GÅRDEN

FOTO: SPINNELL STYLING: RYDMAN TEXT: REMNES

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Josefin Widman
Reg. Fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Svandammsvägen 10
Område
Midsommarkransen
Våning
1 av 4, ej hiss
Rum
1 rum och kök
Area
31 kvm
Förvaltarens information
Avgift
2 293 kr/mån Inkl. Värme, V/A, kabel-tv bas & bredband.

Driftskostnader

El
3 000 kr/år
Försäkring
1 200 kr/år
Total driftskostnad
4 200 kr/år
Drift räknat på
1 person

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

Scandwich
Tellus Bio
Tre vänner (bästa lokala krogen i Söderort!)
Vintervikens Badklippor
Svandammsparken

ARKITEKTUR FUNKIS

Läs mer om arkitekturen som formade huset

Arkitekturen

Arkitekt: HAGSTRAND & LINDBERG 1936

Fastigheten på Svandammsvägen 10 uppfördes år 1935-1936 och ritades av de välkända arkitekterna Rolf Hagstrand och Birger Lindberg. En funkisbyggnad i fyra våningar med indraget våningsplan överst, vilket förmodligen var ett av dåtidens stadsplanekrav. Fastigheten är välbevarad och ser än idag i stort sett ut som den gjorde då den stod klar. Brf Lejongapen 34 bildades i sin tur 1981 och är idag en trivsam liten förening med 23 lägenheter och god sammanhållning.

FÖRENINGEN

Brf Lejongapet 34

Antal lägenheter och lokaler

Den äkta bostadsrättsföreningen Lejongapet 34 bildades 1981 (org. nr 716417-5494) och äger fastigheten Lejongapet 34 med ett bostadshus. Huset uppfördes 1936 och är beläget på Svandammsvägen 10 i Midsommarkransen. Föreningen upplåter 23 st lägenheter med bostadsrätt och en hyresrättslokal.

Mark

Föreningen äger marken.

Förvaltare

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Simpleko och fastighetsskötseln ombesörjs av Dirigo.

Renoveringar

1999 Stambyte kök. 2003 Elstambyte. 2006 Fasadrenovering, entré bytt mot gården. 2008 Stambyte badrum. 2012 Målning av trapphus. 2015 Uppfräschning av gården med bl.a. nya utemöbler. 2017 Installation av fiber, renovering av framsidans entré, nytt torkskåp. 2018 ny tvättmaskin. Renovering av innergård, pergola, byggt ett gym i källaren, 2019. Underhåll på entrépartier, fönster och balkonger, inköp av crosstrainer till gym, 2020.

Kommande renoveringar:

Föreningen följer en underhållsplan, inga stora åtgärder förekommer inom de närmaste åren. 2024 planeras stamspolning, byte av fjärrvärmecentral och termostater. Föreningen har god ekonomi och planerar inte att höja avgifterna till följd av kommande underhåll.

Ekonomi

Bostadsrättsföreningen har en god ekonomi. Föreningens långfristiga skulder uppgår till cirka 1,6 mkr. Skuldkvoten per kvadratmeter uppgår till cirka 1 850 kr/kvm. Detta är långt under snittet för Hägersten om cirka 6.000 kr/kvm. Det finns i dagsläget inga beslut om att höja månadsavgiften.

Andrahandsuthyrning

Andrahandsuthyrning får tidsbegränsat ske med tillstånd från i första hand styrelsen och i andra hand hyresnämnden.

Försäkring

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad i Trygg-Hansa via Adeförsäkring. Ansvarsförsäkring ingår för styrelsen.

Städning och städdagar

Städningen i huset sköts av en städfirma och detta är således inget de boende själva behöver sköta. Gemensamma städdagar förekommer två gånger per år.

Tvättstuga

Föreningens tvättstuga är belägen på källarplanet och är utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkskåp.

Gemensamma utrymmen

Till de gemensamma utrymmena hör tvättstuga, cykelrum, gym och bastu. Föreningen har även en lummig grön gård på baksidan med utemöbler, pergola och grill.

Sophantering

Mat- och hushållsavfall slängs i sopkärl vid Tegelbruksvägen 1-3. Återvinningsstationer finns på Lötmogatan och intill Svandammsparken.

Parkering/garage

Föreningen innehar inga bilplatser. Med ett boendeparkeringstillstånd från Stockholms kommun kan du parkera på närliggande gator enligt skyltbestämmelser till en fast månadskostnad. Läs mer på kommunens webbplats.

Vad ingår i månadsavgiften, Bredband och Kabel-TV

I månadsavgiften ingår värme, V/A, bredband samt basutbud kabel-tv. Fibernät indraget (1 Gbit/s) med ett framförhandlat gruppavtal som inkluderar digitalkanaler via Stockholms stadsnät. Överlåtelseavgift om 2,5% av gällande prisbasbelopp erlägges köparen. Pantsättningsavgift om 1% av gällande prisbasbelopp.

Juridisk person och delat ägande

Juridisk person godtas ej. Delat ägande är tillåtet, den mindre ägarandelen ska vara minst 10 %.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens kontaktperson 2021-05-07, senaste årsredovisningen och stadgarna. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Midsommarkransen är känt för sin idylliska småstadsmiljö trots det nära läget till Liljeholmen, Södermalm och City. Ett fåtal minuter från bostaden ligger tunnelbanan för dig som behöver ta dig iväg, annars finns det allra mesta i området. Förutom mataffärer, caféer och bageri ligger här vintagebutiker och kvartersbiografen Tellus med film, föredrag och konserter! Naturnära med vackra promenadstråk och bad vid Örnsbergs klippor och mysiga Vinterviken. Svandammsvägen utgör en slags mittpunkt i stadsdelen, numera extra fin när torget som tidigare kallades Skvallertorget har rustats upp. På sommarhalvåret är biltrafiken avstängd vilket genererar en tyst gata med strosande folk.