Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => 1-familjs friliggande villa
  [Adress] => Kärrstigen 14
  [Område] => Saltsjö Boo
  [Våning] => 
  [Rum] => 7 rum
  [Area] => 144 + 37 kvm
Faktisk uppmätn norm SS 21054 [Tomtareal] => 950 kvm [Avgift] => )

Kärrstigen 14

TORN, TRÄDGÅRD OCH TAKTERRASS – VACKER SEKELSKIFTESVILLA I GAMLA BJÖRKNÄS

FOTO: BOUKARI STYLING: LINDHOLM TEXT: MURÉN

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Henriette Gerson
Reg. Fastighetsmäklare

Bostadsfakta

Bostadstyp
1-familjs friliggande villa
Adress
Kärrstigen 14
Område
Saltsjö Boo
Rum
7 rum
Area
144 + 37 kvm
Faktisk uppmätn norm SS 21054
Tomtareal
950 kvm

Byggnad

Byggnadstyp
1½-plansvilla med källare
Byggnadsår
1909
Uppvärmning
Luft/vatten värmepump
Energideklaration
Utförd 2021-05-05
Energiklass
G
Fasad
Trä
Stomme
Trä
Fönster
2-glas och energiglas
Bjälklag
Trä
Tak
Plåt
Grundläggning
Krypgrund resp gjuten betong
Ventilationstyp
Självdrag
Vatten/Avlopp
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
Utförda renoveringar/underhåll
Renoveringar sedan år 2000: 2000 Byte av all el och samtliga stammar. 2003 Renovering av rökkanaler och installation av kamin. 2006 Tillbyggnad av tambur, matsal, tornrum, takterrass. 2010 Dränering av grunden och installation av luftvärmepump. 2017 Renovering av inre hall, badrum, kök och vardagsrum. 2018 Fasaderna målades om från gult, vitt, grönt till grönt, vitt, rostrött.
Fastighetsbet.
Björknäs 1:264

Allmänt om fastigheten

El
42 000 kr/år
VA
3 107 kr/år
Renhållning
1 044 kr/år
Försäkring
12 035 kr/år
Total driftskostnad
58 186 kr/år, utöver detta tillkommer kostnad för fasgighetsavgift/skatt 8 524 kr
Drift räknat på
4 personer
Taxeringskod
220, Småhusenhet, bebyggd
Taxeringsvärde
4 824 000 kr - Småhusbyggnad 2 347 000 kr, Småhusmark 2 477 000 kr
Summa pantbrev
6 920 000 kr
Tomtareal
950 kvm
Tomttyp
Trädgårdstomt (friköpt)
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
Planbestämmelser
Avstyckningsplan

Arkitekturen

Arkitekt: Karl Blomqvist 1909

Björknäs började bebyggas vid förra sekelskiftet och bland de första hus som uppfördes var denna villa, som kallades Skogsdal. År 1978 byggdes huset ut och 2006 byggdes torndelen. Den ritades av husets förra ägare i tidstypisk stil. Även grinden till trädgården tillkom då. Byggnaderna är klädda med en liggande panel som sedan 2018 är målade i en lindblomsgrön kulör med vita knutar samt dörrar och fönsterfoder i rostrött. Fönstren är av tvåglastyp och tidsenliga med spröjs och haspar.

OMRÅDET

I Björknäs bor du på gränsen mellan stad och skärgård. På några minuter tar du dig ner till egna båten i Skurusundet eller bryggorna vid Boo gård eller Hasseludden, där skärgårdstrafiken tar dig vidare ut bland öarna. Pendlingsläget in till stan är lika lättillgängligt. Busshållplats med täta turer ligger två minuter bort och sen är du inne i stan på bara 15 minuter. Förskolor, skolor och fritidsaktiviteter för barn ligger smidigt nära i området. På Kärrstigen bor du omgiven av både lummig grönska och trevliga grannar. Varje år anordnas en gatufest då man stänger av gatan och dukar upp långbord.
Flera kreativa matställen har under de senaste åren poppat upp i omgivningarna. Ta till exempel cykeln till The Old Smoke House i Lännersta eller till Bruket i Tollare. Här finns även ett mycket populärt gelatoställe. För takeaway finns både thai och pizzeria runt hörnet vid busshållplatsen. Du handlar frukostfrallor i morgontofflorna på mysiga Delselius konditori och i Björknäs centrum finns bland annat postombud, apotek, ICA-butik och Saltsjö-Boos största godisbutik. Stora köpcentrum och allt du kan önska dig i shoppingväg hittar du både in mot stan (Nacka Forum och Sickla) och ut mot Värmdö (Gustavsberg, Värmdö Marknad och Mölnvik). I närheten ligger också Björknäs trädgård som brukar anordna alltifrån mysiga adventsfiranden till trädgårdsmarknader, och hemestern kan enkelt förgyllas med en spahelg på Yasuragi. I omgivningarna finns också gott om sjöar och fina naturområden. Den närmaste sjön är Glasbrukssjön med barnvänlig strand och klippbad. Det är också ett spännande äventyr att gå runt hela sjön. Ovanför ligger ett vackert skogsområde med belyst träningsslinga i varierad terräng och utegym.