Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Nynäsvägen 303
  [Område] => Gamla Enskede
  [Våning] => 3 av 3, ej hiss
  [Rum] => 2 rum och kök
  [Area] => 69 kvm
mätbevis [Tomtareal] => [Avgift] => 4 001 kr/mån inkl. värme & vatten (+191 kr/mån för bredband) )

Nynäsvägen 303

CHARMIG TJUGOTALSTVÅA MED GOTT OM YTA & FÖNSTER I TVÅ VÄDERSTRECK

TEXT: HENRIK FOTO: SPINNELL STYLING: COPPARSTAD

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Adam Smith
Reg. fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Nynäsvägen 303
Område
Gamla Enskede
Våning
3 av 3, ej hiss
Rum
2 rum och kök
Area
69 kvm
mätbevis
Avgift
4 001 kr/mån inkl. värme & vatten (+191 kr/mån för bredband)

Driftskostnader

El
4 071 kr/år
Försäkring
685 kr/år
Total driftskostnad
4 756 kr/år
Drift räknat på
3 personer

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

Gamla Enskede Matbod
Kvarterskrog i G:a Enskede.
Matateljén
Finrestaurang i området!
Robin Delselius Bageri
Lokala mötesplatsen, ett uppskattat fik!
Bergenströms Rekvisita
Antikföremål, vintage och inredning.
Enskedeverket
Lokalt godis!

ARKITEKTUR TJUGOTALSKLASSICISM

Läs mer om arkitekturen som formade huset

Arkitekturen

Arkitekt: Thure Bergentz 1925

Fastigheten Framtiden 3 bebyggdes under åren 1925-1926. Byggnaden ritades av Thure Bergentz, arkitekt på Stockholms stads stadsplanekontor. Han har ritat både stadsplaner och byggnader runt om i staden. Han ligger bakom flera av husen i grannkvarteren i Gamla Enskede, men även till exempel privatvillor i Smedslätten och Medborgarhuset i Alvik. Huset är byggt i tre våningar med slätputsade fasader i olika färger, och är tidstypiskt klassicistiskt utförd med många fina detaljer som spröjsade fönster och vackra ornament. Brf Futurum är en trevlig förening som bildades 2001. I varje trapphus finns endast sex lägenheter. Den gemensamma innergården är på sommaren en lummig oas med flera sittgrupper och grill, omgiven av en syrenhäck. På gården har föreningen även egen parkering (platser fördelas via kö). Intill ligger en allmänning, som nås via en grind. Denna plats är en härlig förlängning av den egna gården som nyttjas för lek, picknick, solning och annat.

FÖRENINGEN

Brf Futurum

Antal lägenheter och lokaler

Den äkta bostadsrättsföreningen Futurum (org. nr 769607-2078) innehar två fastigheter belägna i stadsdelen Gamla Enskede. Husen bebyggdes 1925 och för ritningarna ansvarade arkitekt Thure Bergentz. Föreningen upplåter 28 st lägenheter med bostadsrätt samt 8 st lokaler. Huset värms upp med fjärrvärme.

År föreningen övertog fastigheten

Föreningen har innehaft fastigheten sedan 2001.

Mark

Föreningen innehar marken genom ett tomträttsavtal med Stockholms stad.

Förvaltare

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Nabo. Den tekniska förvaltningen sköts av föreningen i egen regi, underhållsplan finns fram till år 2047.

Renoveringar

2018/19 - Renovering av fönstren mot Skolvägen och Nynäsvägen (gårdssidan).

2017 - Renovering av fönster, gårdssidan Skolvägen.

2014 - Renovering av gården

2013 - Byte av stamventiler till elementen, justering av fjärrvärmen. Målning av trapphuset (Skolvägen 7, 9).

2011 - Stamspolning samt elstammar.

2006 - Byte av eldragningen i fastigheten på Nynäsvägen.

2004 - Byte av vatten- och avloppsstammar i kök och badrum, samt renovering av fasader. Trapphusen i fastigheten på Nynäsvägen målades också.

En underhållsplan finns som sträcker sig fram till 2047 efter inspektion av en besiktningsingenjör. Se fler renoveringsdetaljer i årsredovisningen.

Kommande renoveringar

Inga uppgifter om kommande stora projekt, Brf utför normalt underhåll. Man utreder möjligheten att sätta upp laddstationer för elbilar.

Ekonomi

Föreningens långfristiga skulder uppgår till ca 8,0 mkr och årliga intäkter uppgår till cirka 1,5 mkr, i kassan finns cirka 820 tkr. Skuldkvoten per kvadratmeter bostadsyta uppgår till cirka 4.200 kr, snittet i Enskede uppgår till 6.000 kr.

Avgifter

Inga uppgifter om planerade avgiftsändringar.

Andrahandsuthyrning

Bostadsrättshavaren får upplåta sin lägenhet i andra hand till annan för självständigt brukande endast om styrelsen ger sitt skriftliga samtycke.

Försäkring

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Söderberg & Partners med styrelseansvar. Bostadsrättshavare måste teckna en hemförsäkring med bostadsrättstillägg.

Städning och städdagar

Trappstädning sköts av medlemmarna själva genom ett rullande schema i trapphuset. Gemensamma städdagar förekommer två gånger per år.

Tvättstuga

Föreningen har en tvättstuga källarvåningen (port 303) utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkskåp och en mangel.

Gemensamma utrymmen

Till de gemensamma utrymmena hör tvättstuga cykelförråd samt utemiljö med sittytor och grillmöjligheter. Det finns en aktiv trädgårdsförening för den som vill odla själv.

Parkering

Föreningen har 13 st bilplatser för uthyrning enligt ett sedvanligt kösystem (224 kr/mån, 5 st i kön i dagsläget). Med ett boendeparkeringstillstånd från Stockholms kommun kan du parkera på närliggande gator enligt skyltbestämmelser till en fast månadskostnad (500 kronor i taxeområde 4). Läs mer på kommunens webbplats.

Bredband och TV

Fiber är indraget till fastigheten. Bredband levereras av Com Hem och likaså utbudet av kabel-tv. Baspaketet av kabel-tv ingår i avgiften. Internetuppkopplingen ligger som ett obligatoriskt tillägg.

Förråd

Till bostadsrätten följer ett vindsförråd och mindre källarförråd.

Kontroll

Ovanstående grundas på insamling av information från föreningen i maj 2021. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

1908 togs det första spadtaget till vad som skulle bli Stockholms och Sveriges första trädgårdsstad i Gamla Enskede. Här skulle människor kunna köpa sig ett litet hus med trädgård till samma pris som en lägenhet inne i staden kostade. Området präglas än idag av grönska och trädgårdar och i närheten finns många fina naturområden som Nytorpsgärde, Nackareservatet och det vackra världsarvet Skogskyrkogården. Vill du äta gott finns bland annat kreativa och välrenommerade Gamla Enskede Matbod, Robin Delselius bageri och Matateljén i närområdet. Sandsborgs tunnelbanestation ligger nära din nya adress och det tar bara tio minuter att cykla till Södermalm.