Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Askrikevägen 17
  [Område] => LIDINGÖ
  [Våning] => 2 av 2, ej hiss
  [Rum] => 2 rum och kök
  [Area] => 64 kvm
Föreningens information. [Tomtareal] => [Avgift] => 2 117 kr/mån Inkl. Värme, VA, Balkongtillägg och Parkeringsplats. Obligatoriskt tillägg om 402 kr/mån för fiberuppkoppling tillkommer. )

Askrikevägen 17

MELLAN STADEN OCH VATTNET – TVÅA MED BALKONG OCH ÖPPEN SPIS I SEKELSKIFTESVILLAN

TEXT: BECK REMNES FOTOGRAFI: SPINELL STYLING: LINGSELL

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Oliver Källenfors
Reg. Fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Askrikevägen 17
Område
LIDINGÖ
Våning
2 av 2, ej hiss
Rum
2 rum och kök
Area
64 kvm
Föreningens information.
Avgift
2 117 kr/mån Inkl. Värme, VA, Balkongtillägg och Parkeringsplats. Obligatoriskt tillägg om 402 kr/mån för fiberuppkoppling tillkommer.

Driftskostnader

El
4 000 kr/år
Försäkring
2 778 kr/år
Total driftskostnad
6 778 kr/år
Drift räknat på
2 personer
Kommentar
Enligt säljarens uppgift. Förbrukning är alltid individuellt.

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

Musteriet
Altromondo Yoga
Lidingö Golf
Ellery Beach House, Högberga Gård, Elfviks gård mm
Grönsta kolonistugor

ARKITEKTUR NATIONALROMANTIK

Läs mer om arkitekturen som formade huset

Arkitekturen

Arkitekt: ARK. OKÄND 1909

Enligt originalritningarna är villan på Askrikegatan 17 fröknarna Bergs gamla barnhem. Huset uppfördes som en villa i två plan under ett brutet takfall klätt i tegel. Fasaden är målad i en röd kulör, medan fönstren målats i en vit nyans och omges av vita foder. Byggnaden vilar på en gråputsad sockel med garagedörrar och källarfönster målade i grönt, och därovan är fasaden klädd med liggande panel. På husets framsida finns en stor veranda tillsammans med balkonger, och på baksidan hittas entré och farstutrappa i sirlig snickarglädje.

FÖRENINGEN

Brf Kvarnbacken nr 1

Antal lägenheter och lokaler:

Föreningen äger fastigheten Kvarnbacken 1. Föreningen består av 5 lägenheter, samtliga upplåtna med bostadsrätt. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. Huset ritades 1909 av en okänd arkitekt.

År föreningen övertog fastigheten

Föreningen förvärvade fastigheten år 1987.

Mark

Eftersom föreningen äger sin egen mark påverkas man inte av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

Förvaltare

Den ekonomiska samt tekniska förvaltningen sköts utav SBC.

Garage och parkering

Föreningen har en egen parkeringsplats, där varje medlem har en egen parkering utan extra kostnad.

Renovering

1986-1987, Elstambyte, VA-Stambyte.

2014, Ny garageport.

2018, Målning av fasad samt omläggnings av tak.

2021, Fiber installerades.

Kommande renoveringar

Föreningen planerar att under 2022 måla byggnadens fönster.

Ekonomi

De långfristiga skulderna uppgår enligt årsredovisningen 2020 till ca 1,4 mkr, vilket ger cirka 2800 kr/kvm boyta, vilket får ses som en låg belåningsgrad.

Avgifter

Överlåtelseavgift: 2,5 % av prisbasbelopp faktureras säljaren. Pansättningsavgift: 1 % av prisbasbelopp faktureras pantsättaren per pantsättning.

Inga kommande höjningar på månadsavgiften.

Till bostaden finns ett av föreningens lån kopplade. Vid tidigare kapitaltillskott så finansierades detta genom ett banklån, som för närvarande är amorteringsfritt men som uppbär en räntekostnad som är kopplad till lägenheten. Räntekostnaden som är kopplad till lägenheten är inräknad i angiven avgift. För mer information och utförligare beskrivning, fråga mäklaren.

Lägenheten i fråga har i sin månadsavgift en reducering inlagt om 350kr/mån. Avgiftsreduktionen är kopplat till trädgårdsskötsel som denna och två lägenheter till i föreningen ansvarar för, exempelvis snöskottning, gräsklippning mm.

Förråd

Lägenhetsinnehavaren disponerar totalt tre förråd. Ett eget förråd på nedervåningen, samt två gemensamma förråd i garage och gemensamt förråd.

Gemensamma utrymmen

Föreningen har en stor och härlig tomt med grönskande trädgård och en lekstuga för de små. Här nyttjas den stora tomten av de boende och bara fantasin sätter gränserna! Stora middagar med långbord ute i det öppna eller uppdukat under tak en regnig afton, lägg ut en handduk och läs en bok under träden, eller ta en fika på en av föreningens fem trädgårdsutegruppen. Verkligen en möjlighet att ha en villaträdgård i lägenhetsformat. I bottenvåning finns det ett snickarrum som nyttjas gemensamt. I gemensamt förråd finns också utemöbler och grill.

Bredband och tv

TV tecknas separat, fiberuppkoppling tillkommer som obligatoriskt tillägg på månadsavgiften.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens årsredovisning 2020 samt avstämt med styrelsemedlem. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Området har den där eftertraktade kombinationen av obegränsad tillgång till vatten, stränder, promenadstråk och skog, samtidigt med bushållsplats belägen endast två minuter från dörren. Närheten till Askrikebryggan, Kyrkviken och de fyra naturreservaten skapar en rofylld miljö att få leva och vara kring. För de som gillar friluftsliv, outdoor-aktiviteter, sport och rörelse är möjligheterna oändliga med fina löparspår, längdskidåkning, golf, cykel, tennis, yoga - allt finns i området. Kommunalt är du i stan på 20 minuter, med bil och taxi på 12 minuter och med cykel på ca 20 minuter.