Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Sjösavägen 69
  [Område] => Bandhagen/Högdalen
  [Våning] => 3 av 3, ej hiss
  [Rum] => 3 rum och kök
  [Area] => 70 kvm
Förvaltarens information [Tomtareal] => [Avgift] => 4 471 kr/mån Inkl. Värme, V/A. )

Sjösavägen 69

FENOMENALT FEMTIOTAL – LJUS OCH VÄLPLANERAD TREA MED BALKONG

FOTO: BORGELIN STYLING: GÄRDE TEXT: MURÉN

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Josefin Widman
Reg. Fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Sjösavägen 69
Område
Bandhagen/Högdalen
Våning
3 av 3, ej hiss
Rum
3 rum och kök
Area
70 kvm
Förvaltarens information
Avgift
4 471 kr/mån Inkl. Värme, V/A.

Driftskostnader

El
5 500 kr/år
Försäkring
3 300 kr/år
Total driftskostnad
8 800 kr/år
Drift räknat på
4 personer

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

Bandängens park
Parklek, plaskdamm, utegym, djur, grillplats.
Anjas vedugn
Goda, lokala vedugnspizzor.
Cyklopens kulturhus
Självförvaltat kulturhus med scener, festivaler, bibliotek, öppen ateljé m m.
Highvalley Skateworld
En av Sveriges största skateparker.
Garnadisets garnbutik
En oas av garn i Bandhagens centrum.

ARKITEKTUR 40-TALET

Läs mer om arkitekturen som formade huset

Arkitekturen

Arkitekt: Ancker-Gate-Lindegren, 1953

Bostadshuset på Sjösavägen 67–73 uppfördes mellan 1953 och 1955 och ritades av Ancker-Gate-Lindegren arkitektkontor. Som trädgårdsarkitekt verkade Märtha Nylöf-Abrahamson. Byggnaden är en lång länga, som på ett ställe är förskjuten i sidled och har tre våningar med lägenheter fördelade på fyra trapphus. Fasaden är putsad i en ljusgul kulör och fönstren, som är en en- och tvåluftstyp, är vitmålade. Bandhagens bostadsbebyggelse består till största del av låghus byggda så att de bildar gårdar med mycket grönska. Bandhagen ett av de sista områdena som murades upp som smalhus innan den nya tekniken med färdiga moduler i betong började användas. Området tillhör den andra vågen av byggnationer i Söderort där husen är större än de från den första generationen (exempelvis Årsta och Johanneshov).

FÖRENINGEN

Brf Tegelstapeln 2

Antal lägenheter och lokaler

Brf Tegelstapeln 2 i Högdalen är en äkta förening belägen på fastigheten Tegelstapeln 2 med adresserna Sjösavägen 67-73. Föreningen består av 21 lägenheter med bostadsrätt samt 2 lägenheter med hyresrätt. Föreningen har 9 garageplatser varav ett används som föreningsförråd. Boytan på lägenheter uppgår till 1404 kvm och lokalytan är 162 kvm.

Mark

Föreningen innehar marken med tomträtt. Tomträttsavgälden ligger nu på 87 400kr/år. Ett nytt avtal gäller mellan 2023-2033, med en successiv ökning de första 5 åren. Den maximala tomträttsavgälden kommer 2028 landa på ca 130 000kr/år.

Förvaltare

Ekonomisk förvaltning sköts av Storholmen Förvaltning AB.

Försäkring

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Bostadsrätternas fastighetsförsäkring.

Urval renoveringar

Ommålning av källare, nya garageportar, 2021. Energideklaration, 2020. Nya maskiner i tvättstugan, dränering, 2017. Fiber, 2016. Ventilationsrenovering, 2015. Fönsterrenovering, 2014. Ommålning av trapphus, 2013. Nya portar, 2009. Elstambyte, rörstambyte, omläggning av tak, nya balkonger, omputsning av fasad, 2004-05.

Kommande renoveringar

Det finns inga renoveringar planerade.

Ekonomi

Föreningen har stabil ekonomi och amorterade av ett lån under 2021 på 1,1 MKR. De kvarvarande hyresrätterna är en mycket bra dold tillgång. De långfristiga skulderna är ca 10,7 MKR vilket ger en belåning på ca 7 677kr/kvm. Det finns ca 2,9 MKR i kassa & bank. Det finns inga avgiftsändringar planerade.

Gemensamma utrymmen

Det finns en tvättstuga i källaren som är utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare, torkskåp samt torkrum. Det finns cykelförråd och barnvagnsförråd i källaren. Ett garage används som redskapsbod. Det finns en lummig gård med grill, sittplatser, sandlåda och gungor. Medlemmarna tar gemensamt hand om grönområdena och runt portarna. Det finns en även en trädgårdsgrupp som tar hand om gårdens olika växter och odlingar. Två städdagar anordnas varje år.

Parkering

Föreningen har 8 garageplatser till uthyrning och just nu är det 5 hushåll i kö. I övrigt gäller boendeparkering på gatorna. Se Stockholms stad för mer information.

Vad ingår i månadsavgiften/ Bredband

Värme & V/A ingår i avgiften. Fiber finns indraget i samtliga lägenheter och abonnemang tecknas av medlemmarna. ComHem finns även indraget för bredband och kabel-tv.

Överlåtelseavgift och medlemskapsavgifter

Säljaren betalar överlåtelseavgift om ca 2,5% av prisbasbeloppet. Köparen betalar en pantsättningsavgift om 1% av prisbasbeloppet.

Juridisk person, delat ägande

Juridisk person godkänns ej i föreningen. Delat ägande godkänns.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens styrelse 2022-09-05, stadgar samt senaste årsredovisning. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

På denna adress bor man ungefär mitt emellan Högdalens och Bandhagens centrum som båda två är byggda enligt ABC-modell. Högdalen med tunnelbana och bussar nås på cirka fem minuters promenad och Bandhagen med tunnelbana nås på åtta till tio minuter. Bussarna 161 och 173 trafikerar två minuter bort. Bandhagen bebyggdes till stora delar under åren 1952–1955. År 1953 hade Bandhagen endast 663 invånare, ett år senare var siffran 3428. Boendesiffran toppade 1958 då man var uppe i 9294 personer. Idag bor cirka 6600 personer här. Området är lummigt och familjevänligt med smidig närhet till allt - butiker, skolor, park, lekparker m m.