Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Katarina Bangata 42
  [Område] => Södermalm - Sofo
  [Våning] => 2 av 5, hiss finns
  [Rum] => 3,5 rum
  [Area] => 78 kvm
  [Tomtareal] => 
  [Avgift] => 2 653 kr/mån Inkl värme, VA, kabel-TV och bredband
)

Katarina Bangata 42

NYRENOVERAD, LJUS BOSTAD MED VACKER UTSIKT ÖVER DEN LUMMIGA ALLÉN

FOTO: SPINNELL TEXT: BECK-REMNES STYLING: COPPARSTAD

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Alexander Lövgren
Reg fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Katarina Bangata 42
Område
Södermalm - Sofo
Våning
2 av 5, hiss finns
Rum
3,5 rum
Area
78 kvm
Avgift
2 653 kr/mån Inkl värme, VA, kabel-TV och bredband

Driftskostnader

El
6 500 kr/år
Försäkring
3 279 kr/år
Total driftskostnad
9 779 kr/år
Drift räknat på
4 personer

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

Nytorget
Stora Blecktornsparken
Vitabergsparken och Kajsas i parken
Katarina Ölcafé och Twang
Ugglan

ARKITEKTUR TJUGOTALSKLASSICISM

Läs mer om arkitekturen som formade huset

Arkitekturen

Arkitekt: 1924 BJÖRN HEDVALL

Huset på tomten Plogen 3 ritades av arkitekt Björn Hedvall och stod klart för inflyttning 1925. Det består av ett gathus i sex våningar med en gårdsflygel i fyra våningar. Det är ett vackert och lite ovanligt format hus då det är byggt i vinkel vilket skapar ett burspråksliknande hörn mot gatan. Fasaden är putsad i en rosa kulör och pryds av våningsband i gråvit puts. Entré görs i en mycket vacker ekport med geometrisk spröjs. Husets byggår 1925 syns i en putsrelief i den fronton som avslutar den burspråkslika gaveln. Brf Plogen 3 bildades 1984 och består av 36 bostadsrättslägenheter samt 3 hyresrättslokaler, bland annat ger det nyrenoverade garaget i huset goda intäkter. De boende har en gemensam innergård med utemöbler, grill och cykelställ. Föreningen har oinredd vind om 170 kvm som kan utvecklas och ge kapitaltillskott till föreningen. Utrymme för att flytta ner medlemmarnas förråd i källaren har förberetts. Detta skulle ytterligare förbättra föreningens ekonomi. I källarplanet finns gemensam tvättstuga utrustad med två stora tvättmaskiner, ett torkskåp, en torktumlare och en mangel.

FÖRENINGEN

Brf Plogen 3

Antal lägenheter och lokaler

Föreningen äger fastigheten Plogen 3. Föreningen består av 36 lägenheter och samtliga är upplåtna med bostadsrätt. Föreningen har även 3 lokaler med hyresrätt.

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. Huset ritades 1924 av arkitekt Björn Hedvall.

Bostadsrättsföreningen registrerades 1984-08-27. Föreningens nuvarande ekonomiska plan registrerades 1985-03-04 och nuvarnade stadgar registrerades 2015-03-23 hos bolagsverket.

Mark

Föreningen äger sin egen mark.

Förvaltare

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Bostadsförvaltning Sverige AB.

Garage och parkering

Garaget hyrs ut till Parkona som sköter uthyrningen. Ca 30 bilplatser för 2750kr/mån för bilar, och ca 5 Mc platser för 1250kr/mån. Garaget är nyrenoverat 2018 och även laddstolpar finns. För mer information kontakta Parkona på 08-27 37 08.

Renoveringar i urval

2019/2018 Renovering av garage, 2018 Ny port i gatuplan till källarlokaler, Nya vent.fläktar garage /restaurang, Nytt avvattningsystem i garaget 2017 Grundförstärkning av bärande stålkonstruktioneri fastighetens källarplan/garagedel, 2016 Renovering av fönster, 2007-2008 Rörstambyte köksstam gatuhuset och avlopp källare, 2005-2006 Omputsning av fasad, 1992-1997 Rörstambyte gården och gatuhuset. För mer info se årsredovisningen för 2019.

Kommande renoveringar

Värmesystem (rör och radiatorer behöver åtgärdas inom tio år)

Förbättring av sophantering (mindre omfattande åtgärd)

Ekonomi

De långfristiga skulderna uppgår enligt årsredovisningen 2019 till ca 14,2 mkr, vilket ger cirka 6900 kr/kvm bostadsrättsyta. Lånen amorteras årligen. I kassan finns drygt 1 mkr. På grund av de starka intäkterna från lokalerna är ekonomin stark med gott kassaflöde sänktes avgifterna 2019 - se nästa punkt.

Avgifter

Avgiften sänktes under 2019 med 20% som följd av den goda ekonomin. I avgiften ingår värme, vatten, kabel-tvs grundutbud och bredband.

Förråd

Vindsförråd

Gemensamma utrymmen:

Föreningen har ett garage. En tvättstuga i källaren med 2 tvättmaskiner, 1 torkskåp, 1 torktumlare samt 1 mangel.

Bredband och tv

Bredband via Ip-Only (Bahnhof) Tv via Comhem.

Juridisk person

Juridiska personer accepteras inte.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från årsredovisningen för 2019. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen. strylsenplogen3@gmail.com

OMRÅDET

Denna bostad ligger trevligt belägen mitt emellan Nytorget och Skanstull, Katarina Bangatas breda allé är ett grönt stråk mitt i folkvimlet med mycket lite biltrafik. Nära till city men också ett barnvänligt område med många lekplatser och förskolor. I kvarteren möts man av en levande, positiv energi. Här bor du med utsikt mot promenadstråket och Nackas hörna. Lennart ”Nacka” Skoglund föddes och växte upp just i huset på Katarina Bangata 42. Ett stort utbud av restauranger, barer, caféer, butiker och kommunikationsmedel av olika slag finns i alla riktningar. Dessutom ligger Vitabergsparken, Nytorget och Blecktornsparkerna på kort promenadavstånd, liksom vattnet och kajerna med fina motionsstråk och bad vid Årstaviken. Intill bostaden ligger kvarteret Tegen med anor i 1740-talet som bland annat huserat bryggeri och bränneri. Idag är kvarteret ombyggt till konstnärsateljéer vilket genererar många fina småbutiker och ett rikt kulturliv. Fina lekparken Bryggartäppan som föreställer 1800-talets Södermalm i miniatyr inspirerad av Per-Anders Fogelströms Mina drömmars stad ligger i samma kvarter och intill den ligger en stor välsorterad Coop-butik öppen till 23 varje dag.