Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Torsten Alms gata 57
  [Område] => Örnsberg/Aspudden
  [Våning] => 2 av 3, ej hiss
  [Rum] => 3 rum och kök
  [Area] => 60 kvm
Förvaltarens information [Tomtareal] => [Avgift] => 2 911 kr/mån Inkl. Värme, V/A, kabel-tv bas. Tillkommer obl. avgift för bredband 110 kr/mån. )

Torsten Alms gata 57

SJÖGLIMT OCH UTSIKT ÖVER TRÄDEN - GAVELTREA MED ORIGINALKÖK OCH SOLIG BALKONG

FOTO: JOHANSON STYLING: LINDHOLM TEXT: BECK REMNES

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Josefin Widman
Reg. Fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Torsten Alms gata 57
Område
Örnsberg/Aspudden
Våning
2 av 3, ej hiss
Rum
3 rum och kök
Area
60 kvm
Förvaltarens information
Avgift
2 911 kr/mån Inkl. Värme, V/A, kabel-tv bas. Tillkommer obl. avgift för bredband 110 kr/mån.

Driftskostnader

El
8 500 kr/år
Försäkring
3 300 kr/år
Total driftskostnad
11 800 kr/år
Drift räknat på
4 personer

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

Vintervikens badbryggor och klippor
Aspuddsparken
Vintervikens café
Promenadstråken utmed vattnet
Fabelbar i Aspudden

ARKITEKTUR 40-TALET

Läs mer om arkitekturen som formade huset

Arkitekturen

Arkitekt: Nils Hjelm, 1947

Fastigheten Gråsparven 1 är ett fint bevarat funkisexemplar med en gul putsad fasad och fönster om en och två lufter. Det är placerat i symbios med terrängen, vilket skapar härliga naturnära bostäder med mycket ljusinsläpp. Trapphuset pryds av uppseendeväckande trappsteg i marmor, vars rosa och gråsprängda partier också använts till lägenheternas fönsterkarmar. Huset ritades av arkitekt Nils Hjelm och uppfördes mellan åren 1947-1956. BRF Gråsparven bildades år 1984 och består idag av 16 lägenheter.

FÖRENINGEN

Brf Gråsparven

Antal lägenheter och lokaler

Brf Gråsparven i Hägersten är en äkta bostadsrättsförening som bildades 1984 och äger fastigheten Gråsparven 1. Föreningen består av 16 lägenheter varav samtliga är bostadsrätter samt 1 lokal. Boytan på lägenheter uppgår till 892 kvm och lokalytan är 25 kvm.

Mark

Föreningen äger marken.

Förvaltare

Ekonomisk förvaltning sköts av SBC.

Försäkring

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Söderberg och partners.

Urval renoveringar

Omläggning tak, 1991. Dränering, 1995. Rör- och elstambyte, 2000. Tilläggsisolering vind, 2003. Renovering av portar, 2004. Uppdatering tvättstuga, 2009. Installation energiglas och fönsterrenovering, 2010. Fasadrenovering, 2017. Renovering av portar, 2020. Stamspolning och OVK, 2021.

Kommande renoveringar

En översyn av fönster sker, eventuell målning närmsta åren. Undersökning av dräneringen ska ske 2025. Energideklaration är på gång. Inga stora renoveringar finns planerade!

Ekonomi

Föreningen har långfristiga skulder på ca 3,5 MKR enligt årsredovisningen från 2021 vilket ger en belåning på 3 937kr/kvm boyta. Det finns inga avgiftsändringar beslutade.

Gemensamma utrymmen

Det finns en gemensam tvättstuga i källaren med 2 tvättmaskiner, 1 torktumlare och 1 torkskåp. Det finns cykelrum i källaren där även barnvagnar får plats. Arbetsbänk finns i cykelrummet. På gården finns uteplats och plats för planteringar.

Parkering

Boendeparkering på gatorna gäller. Se Stockholms stad för mer information.

Vad ingår i månadsavgiften/ Bredband

Värme, V/A, kabel-tv bas ingår i avgiften. Föreningen har ett gruppavtal för bredband som levereras via Tele2. Kostnaden är 110kr/månad och är en obligatorisk avgift utöver månadsavgiften.

Överlåtelseavgift och medlemskapsavgifter

Köparen betalar överlåtelseavgift om ca 2,5% av prisbasbeloppet. Köparen betalar en pantsättningsavgift om 1% av prisbasbeloppet.

Juridisk person, delat ägande

Juridisk person godkänns ej i föreningen. Delat ägande godkänns.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens styrelse 2022-08-30, stadgar samt senaste årsredovisning. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Torsten Alms gata ligger i ett grönt och lummigt område, nära populära Aspuddsparken med 4H-verksamhet, ponnyridning och korvgrillning. Dessutom har man kort promenadavstånd till Vinterviken med koloniträdgårdar, trädgårdscafé och restaurang, och till Örnsbergs klippbad. Från lägenheten tar det bara några minuter att gå till tunnelbanan vid Örnsberg, som i sin tur tar dig till Södermalm på fem minuter. Aspuddens centrum har många pärlor med små butiker, restauranger och caféer i charmig småstadsliknande miljö.