Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Storskärsgatan 4
  [Område] => Gärdet
  [Våning] => 2 av 7, hiss finns
  [Rum] => 1 rum
  [Area] => 25 kvm
Föreningens information. [Tomtareal] => [Avgift] => 1 151 kr/mån inkl värme, v/a )

Storskärsgatan 4

INTILL TESSINPARKEN - LJUS FUNKISETTA TVÅ KVARTER FRÅN KARLAPLAN

FOTO: EMILSSON STYLING: LINGSELL TEXT: MURÉN

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Henriette Gerson
Reg. Fastighetsmäklare

Extra kontaktperson

Tobias Springfeldt
Mäklarassistent

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Storskärsgatan 4
Område
Gärdet
Våning
2 av 7, hiss finns
Rum
1 rum
Area
25 kvm
Föreningens information.
Avgift
1 151 kr/mån inkl värme, v/a

Driftskostnader

El
2 600 kr/år
Försäkring
1 500 kr/år
Total driftskostnad
4 100 kr/år
Drift räknat på
1 person

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

Kontoret
Charmigt ställe med trevlig personal.
Tyge & Sessil
Stockholms bästa vinbar.
Sabis
En ynnest att bo bredvid en så bra matbutik.
Närheten till Djurgården och Gärdet

ARKITEKTUR FUNKIS

Läs mer om arkitekturen som formade huset

Arkitekturen

Arkitekt: Albin Stark 1934

Bostadshuset på Storskärsgatan 4, Röda Rosen 3, uppfördes 1934 och ritades av arkitekt Albin Stark. Albin Stark var aktiv i yrket från tidigt 1910-tal till sent 1940-tal och har ritat en mängd namnkunniga byggnader i Stockholm, bland annat Chinateatern. Att han under 1922 vistades i Kina kom här till uttryck. Röda Rosen 3 är ett bostadshus i åtta våningar som har en fasad putsad i en gul kulör. Fastigheten är, liksom all bebyggelse runt Tessinparken, grönklassad i Stockholms stads bebyggelsehistoriska klassificering, vilket innebär att den är särskilt värdefull utifrån historisk, kulturhistorisk, konstnärlig eller miljömässig synpunkt. Albin Stark har även ritat grannhusen Röda Rosen 2 och 4.

FÖRENINGEN

Brf Storskäret 1

Föreningen

Brf Storskäret 1 (org. Nr 769614-3010) är en äkta förening som förvärvade fastigheten Röda Rosen 3 år 2010. Föreningen består av ett hus beläget på Storskärsgatan 4, och omfattar 31 lägenheter med bostadsrätt, 1 lägenhet med hyresrätt samt 2 lokaler med hyresrätt. Marken innehas med äganderätt.

Ekonomi

Lånen för föreningens fastighet ligger på 6 437 kr per kvm boarea. Det finns inga beslutade avgiftsförändringar. Avgiften betalas månadsvis i förskott.

Förvaltning

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Frubo AB och den tekniska förvaltningen sköts av PoS Fastighetsvård AB.

Bredband och kabel-tv

Huset är utrustat med ett nätverk från Comhem/Tele2 med TV och Internet.

Juridisk person och delat ägande

Föreningen godkänner inte juridisk person som medlem i föreningen, men delat ägande accepteras.

Överlåtelseavgift

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift på 1 190 kr av köparen.

Gemensamma utrymmen

Tvättstuga utrustad med två tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp samt kallmangel och separat torkrum. Cykelrum/ barnvagnsrum.

Hiss

Hiss finns.

Förråd

Lägenheten disponerar ett vindsförråd på ca 4 kvm.

Renoveringar, i urval

2021 sotning, elementjusteringar, lagning av takvärme, hissen besiktigad och godkänd, 2020 underhåll av portautomatik, ny energideklaration, 2019 åtgärdat avlopp, avluftning pannrum, värmekabel i stuprör, 2018 uppgradering radiatorsystem, underhåll av värme på tak, 2016 OVK, plantering av träd och ytterligare perennrabatt, 2015 renovering av tvättstuga, målning källare, 2014 nytt sophanteringssystem, 3-fas el indragen, målning av takfoten, nya låsbara cykelställ, 2013 totalrenovering av samtliga fönster, målning av balkonger, byte av vissa stuprör, byte av källardörrar samt vindsdörr, byte av armatur i trapphuset och på vinden, målning av hissdörrar samt tak i trapphuset, ny entrédörr av ek, installation av avfallskvarnar, värmeslingor monterade i stuprör och hängrännor, 2012 renovering av samtliga rökgångar för öppna spisar, 2011 relining av avloppstammarna, renovering av kungsbalkongerna, brandsäkring av huset.

Städning och städdagar

Trappstädning sköts på entreprenad. Gemensamma städdagar förekommer inte.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens officiella faktadokument och kontakt med styrelsen i juli 2021. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

På denna adress bor du i ett tryggt och lugnt område bland vackra funkishus omgivna av mycket grönska. Tessinparken är som en egen trädgård rakt utanför dörren. För den som gillar sport och motion är läget idealiskt, nära bland annat Östermalms Idrottsplats, Stadion, GIH-badet, Kungliga Tennishallen, Lill-Jansskogen och hela vida Gärdet plus Djurgården. Samtidigt är staden nära med kort promenadavstånd till exempelvis Fältöversten, Karlaplan och Humlegården, helt nära både t-bana Karlaplan och 1:ans buss.