Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Stockholmsvägen 62
  [Område] => ENSKEDE
  [Våning] => 1.5 av 2, ej hiss
  [Rum] => 1 rum
  [Area] => 39 kvm
Förvaltarens information [Tomtareal] => [Avgift] => 2 551 kr/mån Inkl. värme, vatten & bredband. )

Stockholmsvägen 62

EN LUGN OCH MYSIG OAS I GAMLA ENSKEDE

STYLING: RYDMAN TEXT: MURÉN

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Sarah Gesarf
Reg. fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Stockholmsvägen 62
Område
ENSKEDE
Våning
1.5 av 2, ej hiss
Rum
1 rum
Area
39 kvm
Förvaltarens information
Avgift
2 551 kr/mån Inkl. värme, vatten & bredband.

Driftskostnader

El
3 000 kr/år
Försäkring
2 636 kr/år
Total driftskostnad
5 636 kr/år
Drift räknat på
1 person

planskiss

ARKITEKTUR JUGEND

Läs mer om arkitekturen som formade huset

Arkitekturen

Arkitekt: Gustaf E Pettersson 1912

Fastigheten Hälftenbruket 4 ligger i hörnet av Stockholmsvägen och Sockenvägen i Gamla Enskede och här finns ett bostadshus i tre våningar uppfört 1911 efter ritningar av Gustaf Pettersson. Gustaf Pettersson var anställd av Stockholms stads lantegendomsnämnd och senare fastighetskontorets egnahemsavdelning, och var en av de arkitekter som formgav bebyggelsen i de tidiga trädgårdsstäderna i Stockholm. Hälftenbruket 4 var den första byggnad som Centralförvaltning för socialt arbete uppförde. Huset är idag ett välbevarat bostadshus med en fasad putsad i en gul nyans dekorerade med röda tegelband.

FÖRENINGEN

Brf Framtiden

Antal lägenheter och lokaler

Brf Framtiden i Enskede har två fastigheter med totalt 75 bostadsrätter och 5 lokaler. Fastigheterna heter Framtiden 1 med adress Nynäsvägen 307-315 samt Hälftenbruket 4 med adress Stockholmsvägen 62 och Sockenvägen 421-425. Lokalerna ligger i källarplanet på Nynäsvägen och hyrs ut till medlemmar i föreningen. Kontakta styrelsen för kölista.

Ekonomi

Föreningen har långfristiga skulder på ca 9,6 mkr vilket ger oss ett nyckeltal på 2 270 kr/kvm bostadsrättsyta. En mycket låg belåning i linje med de mest välskötta innerstadsföreningarna. Föreningen har inga beslutade avgiftsförändringar. Föreningen har visat positivt resultat de två senaste bokslutsåren (plus 105 tkr 2021 samt plus 632 tkr 2020).

Förvaltare

Den ekonomiska och tekniska förvaltningen sköts av SBC.

Renoveringar

1987 renovering av fasad och tak. 1989-1990 stambyte. 2004 byte till säkerhetsdörrar till källare och vind. 2008 installation av fjärrvärme, nybyggnation av tvättstuga i Hälftenbruket. 2010-2011 renovering av samtliga fönster. 2013 målning av portar i Hälftenbruket. 2014 nybyggnation av tvättstuga i Framtiden, dränering av delar av grunden i Hälftenbruket och Framtiden och spolning av avloppsstammar. 2015-2106 radonmätning och ovk samt påföljande åtgärder. 2016 montering av taksäkerhetsanordningar och snörasskydd. 2018 installation av fibernät för bredband, takomläggning Hälftenbruket samt renovering tvättstuga Hälftenbruket. Målning av trapphus och stamspolning 2020. 2021 byte av stamventiler Framtiden, byte av termostatventiler Hälftenbruket, byte av stamventiler Hälftenbruket, spolning av avloppsrör båda fastigheterna.

Kommande renoveringar

Takomläggning 2023.

Försäkring

Fastigheterna är fullvärdesförsäkrade via Gjensidige inklusive bostadsrättstillägg för medlemmarna samt ansvarsförsäkring för styrelsen.

Gemensamma utrymmen

Närmaste tvättstuga är belägen i port 311 i källaren, utrustad med två tvättmaskiner, en tumlare och ett torkrum. Föreningen har en gemensam uteplats med trädgårdsplanteringar, rabatter och fruktträd. Cykelförråd finns i källaren och på Sockenvägen finns gym och bastu.

Tomträtt

Föreningen disponerar marken via tomträtt. Den årliga avgälden ligger på 247 500 kr och avtalet gäller till sista mars 2026.

Bredband och kabel-tv

Bredband via obligatorisk gruppavtal med Ownit (115 kr/mån). Kabel-tv via Tele2.

Förråd

Aktuell lägenhet disponerar två förråd. Ett i källaren och ett på vinden direkt ovanför lägenheten. Båda är cirka 5 kvm vardera.

Delat ägande/juridisk person

Föreningen accepterar delat ägande men däremot inte juridisk person som medlem.

Andrahandsuthyrning

Andrahandsuthyrning får ske med tillstånd från styrelsen.

Kontroll av uppgifter

Ovanstående uppgifter kommer från föreningens hemsida och årsredovisning 2021. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör stämmas av med föreningen.

OMRÅDET

1908 togs det första spadtaget till vad som skulle bli Stockholms och Sveriges första trädgårdsstad i Gamla Enskede. Här skulle människor kunna köpa sig ett litet hus med trädgård till samma pris som en lägenhet inne i staden kostade. Området präglas än idag av grönska och trädgårdar. På denna adress bor du också precis vid den fina och drygt tre hektar stora Margaretaparken och världsarvet Skogskyrkogården finns även nära. För att äta gott behöver du inte lämna hemmakvarteren som bjuder på flera välrenommerade matställen, till exempel Matateljén, Ateljéns pizza, Gamla Enskede Matbod och Robin Delselius Bageri. Vill man ha mer puls tar det bara tio minuter att cykla till Söder. Tunnelbana kan man ta till två olika linjer, smidigt!