Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Tre Kronors väg 43
  [Område] => 
  [Våning] => 3 av 4, hiss finns
  [Rum] => 5 rum och kök
  [Area] => 112 kvm
enligt ritning [Tomtareal] => [Avgift] => 5 744 kr/mån inkl värme, varmvatten, digital TV, IP-telefoni samt internet )

Tre Kronors väg 43

SJÖNÄRA VÅNING MED NEW YORK-KÄNSLA, BALKONG OCH 22 KVM TERRASS

TEXT: MURÉN STYLING: RYDMAN FOTO: SPINELL

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Mattias Öhman
Reg. Fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Tre Kronors väg 43
Våning
3 av 4, hiss finns
Rum
5 rum och kök
Area
112 kvm
enligt ritning
Avgift
5 744 kr/mån inkl värme, varmvatten, digital TV, IP-telefoni samt internet

planskiss

Arkitekturen

Arkitekt: OLOF HULT / BERGLUND ARKITEKTER

Kvarnholmen var en i stort sett obebodd plats fram till slutet av 1700-talet då välbärgade stockholmare började bygga sommarhus på ön. Vid 1800-talets slut köpte Qvarnaktiebolaget Tre Kronor upp mark på ön och byggde den stora pampiga kvarnen Tre Kronor. 1922 förvärvade Kooperativa Förbundet ön och platsen utvecklades med både näringsverksamhet och bostäder. Under slutet av 1920-talet och början av 1930-talet tillkom flera olika byggnader, som en makaronifabrik, en havregrynskvarn, några magasin och bostadshus i form av både radhus och smalhus. De äldsta ritningarna till Spisbrödsfabriken är signerade 1929. Arkitekt var Olof Huldt på Kooperativa Förbundets arkitekt- och ingenjörskontor. Olof Huldt ritade många industri- och lagerbyggnader åt kooperationen, och han ritade även möbler och inredningar till butiker och restauranger. Bageriet är en vacker tegelbyggnad med tydlig industrihistoria. Byggnaden stod klar 1932, men redan under 1940-talet påbörjades en av flera ombyggnationer av fastigheten. KF:s verksamhet upphörde 1992 och nu har en ny historia startat med en pågående omvandling av platsen. Dagens byggnader, som består av en hög före detta silobyggnad och en lång lägre byggnad, har inte så mycket av det ursprungliga utseendet kvar, men bland annat de vackra tegelmurarna är i original. Byggnaden har såklart måst förses med fler fönster för att kunna fungera som bostadshus och de är i de flesta fall stora och spröjsade. Brf Bageriet 3 omfattar cirka 128 bostadsrätter om ett till sex rum och kök. Man har en gemensam innergård ihop med Brf Spisbrödsfabriken. I huset finns flera barnvagnsrum, cykelrum, sopstationer och källsortering. Dessutom en trappa som smidigt leder till Coop:s butik. Föreningen har ett stort garage med många platser där boende kan ställa sig i kö för plats. Till lägenheten hör två förråd om cirka 6 kvm.

FÖRENINGEN

Brf Bageriet 3

Allmän information

Brf Bageriet 3 är en äkta förening och ett unikt nybyggnadsprojekt av byggbolaget Oscar Properties. På Kvarnholmen i Nacka mitt emot Djurgården, på gränsen mellan stad och skärgård finner du ett av Stockholms lyxigaste projekt: Brf Bageriet 3. Föreningen består av en byggnad med 7 st trappuppgångar. Föreningen innefattar 127 bostadsrättslägenheter fördelade på 1-6 rok, total boarea är ca 8483 kvm, i föreningen finns 7 st 1:or, 52 st 2:or, 50 st 3:or, 13 st 4:or och 5 st 5:or. Föreningen äger marken.

Ekonomi

Inga avgiftsändringar finns planerade. Avgiften betalas månadsvis i förskott. Fastigheten är i nyskick och inget annat än löpande underhåll finns planerat de närmaste åren.

Parkering

Det finns 75 parkeringsplatser för boende i föreningen varav 20 har laddstolpar för elbilar, separat kö till dessa, en p-plats kostar 1000:-/ mån och en el-plats kostar 1 200 :- / mån (el tillkommer) Parkeringsgaraget är uppfört i 3st våningsplan och är beläget under gården mellan byggnaden och grannfastigheten. Nyligen installerades övervakningskameror. Det finns 9 stycken besöksparkeringar.

Gemensamma utrymmen

Cykelförråd, källarförråd, soprum, barnvagnsrum samt rullstolsrum.

Tv/Internet

Fiberanslutning via Ownit med ett basutbud för tv, bredbandskapacitet 100/100 mbit/s. Varje lägenhet har tv-box och router från Ownit.

Förråd

Denna lägenhet disponerar två källarförråd.

OMRÅDET

Här bor du på gränsen mellan stad och skärgård, aldrig längre än några hundra meter till vattnet, och med många grönområden för promenader och löprundor. Runt området kommer en 2,2 km lång strandpromenad att sträcka sig. Här finns bland annat ett utegym. På Kvarnholmen växer en ny stadsdel nu fram. I samma byggnad som Bageriet finns ett nytt närcentrum där restauranger, caféer, butiker och serviceinrättningar infinner sig en efter en; Robin Delselius bageri, juicebar, pizzeria, apotek, vårdcentral till exempel. I området finns en ny grundskola, Ebba Braheskolan, och flera förskolor. En ny idrottshall håller på att byggas och det finns konstgräsplaner och lekparker. Till staden tar du dig smidigt på olika sätt. Härligast är att hoppa på pendelbåtarna som tar dig till Nybrokajen på en kvart. Med buss eller bil är du vid Slussen på tio minuter.