Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Allhelgonagatan 7
  [Område] => Södermalm
  [Våning] => 1 av 4, hiss finns
  [Rum] => 1 rum
  [Area] => 31 kvm
Enligt uppmätning [Tomtareal] => [Avgift] => 1 308 kr/mån inkl värme, vatten och kabel-tv. Obl tillägg för bredband tillkommer om 219kr/mån )

Allhelgonagatan 7

MYSIGT LÄGE INVID HELGALUNDEN – TRIVSAM ETTA MED STORT FÖNSTERPARTI

TEXT: BECK-REMNES STYLING:COPPARSTAD FOTO: ONO

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Oliver Källenfors
Reg. Fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Allhelgonagatan 7
Område
Södermalm
Våning
1 av 4, hiss finns
Rum
1 rum
Area
31 kvm
Enligt uppmätning
Avgift
1 308 kr/mån inkl värme, vatten och kabel-tv. Obl tillägg för bredband tillkommer om 219kr/mån

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

Allhelgonakyrkan
Gunnarsons konditori
Årstaviken
Lykke Kaffegårdar
Göta fisk

ARKITEKTUR FUNKIS

Läs mer om arkitekturen som formade huset

Arkitekturen

Arkitekt: Ture Sellman 1935

Huset på Allhelgonagatan 7 ritades 1935 av Ture Sellman och stod inflyttningsfärdigt året därpå. Som arkitekt ritade Ture Sellman en hel del hus runt om i Stockholm, men även i till exempel Eskilstuna och Katrineholm. 1940 avslutade han dock sin husritarkarriär för att gå in i filmbranschen. Tomten är starkt sluttande och byggnaden har därför fyra våningar samt suterrängvåning vid Allhelgonagatan tillsammans med sju våningar plus dubbla källare vid Tjurbergsgatan. Det är ett mycket vackert och säreget funkishus med ett svängt hörnparti med fönsterband placerade i liv med innerväggen i stället för ytterväggen. Portalen mot Allhelgonagatan är också speciell, med svängda maffiga granitblock som omger en metallport. I Brf Kvadraten 26 finns 45 lägenheter och 3 företagslokaler. Bostadsrättsföreningen köpte huset år 2003 och under år 2004-2005 genomgick byggnaden omfattande renovering; stambyte, nya elstigar, översyn av tak och ventilation samt fasadrenovering. De boende har en trivsam innergård som sköts om av den egna trädgårdsgruppen. Här finns både utemöbler och grill och på gatorna runt omkring finns boendeparkering. Det är en liten och familjär förening med god sammanhållning.

FÖRENINGEN

Brf Kvadraten 26

Föreningen

Brf Kvadraten 26 (org. 769607-8745) är en äkta förening som förvärvade fastigheten Kvadraten 26 år 2003. Föreningen består av ett gathus med adress Allhelgonagatan 7 och Tjurbergsgatan 29 och omfattar 44 lägenheter med bostadsrätt, 1 lägenhet med hyresrätt, 3 lokaler, samt 3 mindre förråd med hyresrätt. Marken innehas med äganderätt.

Ekonomi

Lånen för föreningens fastighet ligger på 6 899 kr per kvm boarea. Den totala låneskulden uppgår till ca 18 MSEK med en kassa på ca 2.6 MSEK. Det finns inga beslutade avgiftsförändringar. Avgiften betalas månadsvis i förskott.

Överlåtelseavgift

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift av köparen.

Renoveringar, i urval

2020 fasadrenovering, 2019 gemensam uteplats gjordes iordning, OVK, 2018 nya vindsförråd, takrenovering, bygge av etage på vinden, 2004-2005 stambyte, nya elstigare, fasadrenovering, ventilation och översyn av tak.

Planerade renoveringar

Fönster- samt trapphusmålning planeras under 2021.

Bredband och kabel-tv

Föreningen har upphandlat bredband och digital-TV från Telia för hela huset. En obligatorisk avgift om 219 kronor/månad läggs till månadsavgiften. Internethastigheten är 250/100 Mbit/s och inkluderar en trådlös router. I TV-tjänsten ingår en box med ett basutbud av kanaler (paket Lagom). Man kan sedan köpa till egna paket och kanaler, info om detta finns på Telias hemsida. det går att ha upp till fem boxar på ett abonnemang.

Gemensamma utrymmen

Föreningen har en tvättstuga på bottenvåning med två tvättmaskiner, en torktumlare samt ett torkskåp. Tidsbokning sker på nyckeltavla i anslutning till tvättstugan. Sopor slängs i traditionella sopnedkast i trappuppgången. Föreningen har även en gemensam uteplats med utemöbler och grill. Det finns ett cykelförråd med ingång från gatan.

Städning och städdagar

Trappstädning sköts på entreprenad.

Medlemskap

Föreningen godkänner inte juridisk person som medlem i föreningen, men delat ägande accepteras.

Hemsida

www.kvadraten26.se

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens hemsida samt föreningens årsredovisning från 2019. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras själv med föreningen.

OMRÅDET

Allhelgonagatan är en lugn och fin liten gata vid Helgalunden och på nummer 7 bor du på den östra delen som är en återvändsgata som slutar/börjar med trappor mot Götgatan. Tunnelbanan nås därför på bara någon minut hemifrån. 10 minuter bort ligger även Södra stations pendeltåg och bussar hittas vid Skanstull. Shopping väntar nedanför trapporna och hela vägen bort mot Nytorget med diverse vintage och secondhand-butiker tillsammans med restauranger och caféer. Mysiga grönområden finns på gångavstånd både vid Vitabergen och längs med Årstaviken.