Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Bränningevägen 34
  [Område] => Årsta
  [Våning] => 1 av 3, ej hiss
  [Rum] => 3 rum och kök
  [Area] => 70 kvm
Faktisk uppmätn norm SS 21054 [Tomtareal] => [Avgift] => 4 947 kr/mån Inkl. värme & V/A. Obligatoriskt tillägg om 125kr/månad tillkommer för bredband. )

Bränningevägen 34

FÖNSTER I TVÅ VÄDERSTRECK & BALKONG MOT VIDÖPPEN TRÄDGÅRD – TREA I MYSIGA ÅRSTA

FOTO: JOHANSSON STYLING: LINDHOLM TEXT: REMNES

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Josefin Widman
Reg. Fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Bränningevägen 34
Område
Årsta
Våning
1 av 3, ej hiss
Rum
3 rum och kök
Area
70 kvm
Faktisk uppmätn norm SS 21054
Avgift
4 947 kr/mån Inkl. värme & V/A. Obligatoriskt tillägg om 125kr/månad tillkommer för bredband.

Driftskostnader

El
5 500 kr/år
Försäkring
1 500 kr/år
Total driftskostnad
7 000 kr/år
Drift räknat på
4 personer
Kommentar
2 barn & 2 vuxna i hushållet.

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

Årstaskogen / Årstaviken
Årsta torg
Restaurang Två Små Svin
Årstalidens koloniområde
Café Årstabo

ARKITEKTUR 1950-1965

Läs mer om arkitekturen som formade huset

Arkitekturen

Arkitekt: Adrian Langendahl, 1951

Fastigheten på Bränningevägen är signerat Adrian Langendahl. En svensk arkitekt och son till byggmästaren Anders Pettersson. Langendahl studerade vid Kungliga tekniska högskolan fram till år 1930. Han var under sina verksamma år byråarkitekt vid Stockholms stads stadsbyggnadskontor, och drev också egen verksamhet i huvudstaden. Han har bland annat varit med och ritat kvarteret Polacken 29 med tillhörande biografen Saga på Kungsgatan i Stockholm. Han har även ritat Stockholms Kexfabrik i Bromma och Solliden på Skansen tillsammans med Artur von Schmalensee som gav tävlingsvinst år 1935. Huset på Bränningevägen stod klart år 1951 och sticker ut från övriga fastigheter i kvarteret då det byggdes något senare än de kringliggande. En gul pustfasad och vita, unikt spröjsade fönster med balkonger som omringas av vitmålade räcken i trä. Föreningen består av mycket trevliga grannar, både barnfamiljer och människor som bott i huset i över 30 år - vissa sedan huset byggdes! Föreningens tvättstuga är utrustad med tre tvättmaskiner, två torktumlare samt torkrum. Det finns också hobbyrum att nyttja för boende. Trädgården används flitigt både för mysiga hemmadagar, större sammankomster och har vid ett tillfälle också fått husera ett bröllop!

FÖRENINGEN

Brf Bränningen

Antal lägenheter och lokaler

Brf Bränningen är en äkta bostadsrättsförening som bildades 2006. Husen uppfördes mellan 1951-1935 efter ritningar av Adrian Langendahl. Fastigheten är grönklassad vilket innebär att den är särskilt värdefull från historisk, kulturhistorisk, miljömässig eller konstnärlig synpunkt. Föreningen ligger på adresserna Bränningevägen 34-44 samt Ottsjövägen 10-12. Föreningen har 46 lägenheter upplåtna med bostadsrätt samt 2 lägenheter och 3 lokaler med hyresrätt. Den totala lägenhetsytan är 3067 kvm och lokalytan är 724 kvm. Den största lokalen om 598 kvm är en förskola. En 100 kvm stor lokal under lägenheterna på Bränningevägen 34 ombildas just nu till mindre lägenheter, vilket kommer inbringa pengar till föreningens kassa.

Mark

Föreningen innehar marken med tomträtt. Avtalet sträcker sig långt fram i tiden och omförhandlas nästa gång år 2051.

Förvaltare

Ekonomisk förvaltning sköts av SBC.

Försäkring

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Bostadsrätterna. I försäkringen ingår kollektivt bostadsrättstillägg för medlemmarna samt ansvarsförsäkring för styrelsen.

Urval renoveringar

2007, stambyte el och avlopp/vatten, fasad-, tak-, fönster- & balkongrenovering. 2010, renovering av grunden och liggande avloppsstammar. 2012, trädgårdsrenovering. 2014, uppförande av lekplats för föreningens barn & förskolan. 2019, staket runt innergården, OVK, energideklaration.

Kommande renoveringar

Det pågår just nu en omvandling av lokal till bostadsrätter och det arbetet planeras vara klart i november 2021. Det blir 3 nya ettor som kommer säljas så snart som möjligt. Annars planerar föreningen att renovera balkongerna, beslut om tidsplan är ej taget men det kan ske under 2022.

Ekonomi

Föreningen har god ekonomi och har amorterat mycket på sina lån de senaste åren, se årsredovisning för mer information. De långfristiga skulderna är ca 21,6 mkr vilket ger en belåning på 7332kr/kvm boyta. Försäljningen av de tre nya lägenheterna kommer stärka ekonomin ytterligare. Det finns inga beslutade avgiftshöjningar.

Gemensamma utrymmen

Föreningen har en gemensam innergård med utemöbler, grill och lekplats. Det finns ett hobbyrum, pingisbord, trädgårdsförråd samt två cykelförråd för medlemmarna att nyttja. Det finns en gemensam tvättstuga med tre tvättmaskiner, två torktumlare samt torkrum.

Parkering

Boendeparkering gäller längst gatorna, se Stockholm Stads hemsida för mer information.

Vad ingår i månadsavgiften, Bredband

Värme, V/A samt kabel-tv bas ingår i avgiften. Föreningen har även ett gruppavtal för bredband som kostar 125kr/månad, detta är ett obligatoriskt tillägg på avgiften. Kabel-tv levereras av Tele2 (tidigare ComHem) och bredbandet via Ownit.

Överlåtelseavgift och medlemskapsavgifter

Köpare betalar överlåtelseavgift om ca 2,5% av prisbasbeloppet samt en pantsättningsavgift om 1% av prisbasbeloppet.

Juridisk person, delat ägande

Juridisk person godkänns ej i föreningen. Delat ägande godkänns.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens styrelse, stadgar samt senaste årsredovisning. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Årsta centrum var bland de första förorterna i sitt slag, en samlingspunkt som skulle motverka isolering och anonymitet i storstaden. Dessutom önskade man att lokal gemenskap och engagemang skulle stärka demokratin. Folkets Hus i Årsta centrum står för mycket av detta med teaterscen, bio, möteslokaler och evenemang. Utanför finns en skulptur av konstnären Bror Marklund, och i bakgrunden vackra geometriskt målade motiv som tillsammans skapar en stark 50-talsstämmning. Det går nog att påstå att Årsta är en av Stockholms best kept secrets. Här finns en hel drös med restauranger; grekiskt, nepalesiskt, indiskt, kinesiskt, japanskt tillsammans med den mest omtalade Två Små Svin som stockholmarna vallfärdar till på grund av den goda maten och fina uteserveringen. Även smörrebröd går att hitta och en mysig creperia. Vintage - och retrobutiker finns det flera av. Den lokala Ica-butiken har ett rikligt utbud och här finns även apotek och frisör. En barnvänlig stadsdel med många förskolor och grönområden. På 10-15 minuter cyklar du till Hornstull likväl som SoFo. Lägg på en kvart och du är vid Söderbysjön eller Vinterviken åt andra hållet. Årstaberg är bara ett stenkast bort och pendeltåget tar dig till Odenplan på nolltid.