Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Tussmötevägen 140
  [Område] => Stureby
  [Våning] => 1 av 2, ej hiss
  [Rum] => 3 rum och kök
  [Area] => 87 kvm
förvaltarens information [Tomtareal] => [Avgift] => 4 709 kr/mån inkl. värme, vatten & basutbud tv )

Tussmötevägen 140

HÄRLIG FAMILJELÄGENHET MED VACKER VERANDA OCH ÖPPEN SPIS

FOTO: BOUKARI STYLING: COPPARSTAD TEXT: MURÉN

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Adam Smith
Reg. fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Tussmötevägen 140
Område
Stureby
Våning
1 av 2, ej hiss
Rum
3 rum och kök
Area
87 kvm
förvaltarens information
Avgift
4 709 kr/mån inkl. värme, vatten & basutbud tv

Driftskostnader

El
3 600 kr/år
Försäkring
3 000 kr/år
Total driftskostnad
6 600 kr/år
Drift räknat på
4 personer

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

Matateljén & Matboden
Uppskattade restauranger i G:a Enskede.
Enskedeparken & Robin Delselius
Ett bageri i Enskede gård och ett i G:a Enskede.
Pigmenta design
Inredningsbutik i Stureby
Ica Bea
En Kvantum-butik med extra allt.
Området
Å dess närhet till lekparker, förskolor och grönområden.

ARKITEKTUR TJUGOTALSKLASSICISM

Läs mer om arkitekturen som formade huset

Arkitekturen

Arkitekt: Theodor Kellgren 1930

1924 beslutade Stockholms stad att uppföra ett s k ålderdomshem i Stureby till minne av Gustav Vasas intåg i Stockholm. Sommaren 1930 stod det klart för inflyttning. Arkitekt för bygget var Theodor Kellgren. Hemmet kallades först för Gamlebo men namnet ändrades sedan till Gammelbyns ålderdomshem. Det bestod av elva byggnader med tvåvåningshus samt en portalbyggnad grupperade kring en liten lokalgata i en miljö som påminner om ett svenskt brukssamhälle. Åtta av dessa hus utgör idag Brf Tussmötet 322 och lägenheterna byggdes om till bostadsrättslägenheter i slutet av 1990-talet. Portalbyggnaden som har en rundbågig körport leder in på området och bidrar med mycket karaktär. Husen är slammade i olika nyanser av rött, gult och grönt och har klassiska spröjsade fönster med tre glas i varje båge och fasader med detaljer som putsade hörnkedjor, lunettfönster och klassicistiskt utformade gavlar. Kvarteret är grönklassat i Stockholms stads bebyggelsehistoriska klassificering, vilket innebär att byggnaderna är särskilt värdefulla ur historisk, kulturhistorisk, konstnärlig eller miljömässig synvinkel.

FÖRENINGEN

Brf Tussmötet nr 322

Antal lägenheter och lokaler

Den äkta bostadsrättsföreningen Tussmötet nr 322 i Stockholm (org. nr 716421-1034) innehar fastigheten Gamlebo 6. Bostadshuset är beläget i Stureby. Föreningen upplåter 34 st lägenheter med bostadsrätt. Uppvärmning via bergvärme med fjärrvärme som vinterkomplement.

År föreningen övertog fastigheten

Föreningen bildades 1989 medan byggnaderna som tillhörde Stureby sjukhem byggdes om till bostäder 1997.

Mark

Eftersom föreningen äger marken påverkas man inte av eventuella tomträttsavgälder.

Förvaltare

Ekonomisk förvaltning via U Account AB, teknisk förvaltning via Jensen drift och underhåll.

Renoveringar

(2019) Återställande av gräsmattor. Utvärdering av fjärrvärme. Installation av elladdstolpar. Ommålning av trapphus med nya golv och belysning. Isolering av grunden till portalhuset. Isolering av vindarna och nya förråd på råvindarna. Radonmätning. (2018) FTX-fläktsystem. Komplettering av fläktsystem. Byte av expansionskärl till bergvärmen. Justering av p-platser. Sandlåda med lock. (2015) Installation av bergvärme. (1997) Större renovering av fastigheterna med nya planlösningar, interiör och exteriör inklusive stammar.

Kommande renoveringar

Pågående renovering 2021 där balkongerna görs, avslutas i maj. Under våren kommer även portalhuset målas och man kommer installera tio laddstolpar till p-platser. Under hösten eller 2022 kommer portalhusets tak renoveras, trapphus kommer måls/renoveras medan fönster kommer målas.

Ekonomi

Föreningen är skuldfri. Detta tack vare markförsäljning till ett byggföretag som sedan uppförde tre bostadshus i området. Årliga intäkter uppgår till ca 1,7 mkr. I kassan finns drygt 3 mkr.

Avgifter

Inga planer på ändringar av avgiften.

Andrahandsuthyrning

Bostadsrättshavaren får upplåta sin lägenhet i andra hand med styrelsens skriftliga samtycke, i andra hand ett godkännande från Hyresnämnden.

Försäkring

Föreningens fastighet är fullvärdesförsäkrad via Folksam, med styrelseansvarsförsäkring.

Städning och städdagar

Trappstädning och städning av gemensamma utrymmen sker av en anlitad städfirma liksom utemiljön. Gemensamma städdagar förekommer två gånger per år.

Tvättstuga

Föreningens tvättstuga finns i byggnaden som utgör portalentré till området. Här finner du två maskiner, en torktumlare, torkskåp och mangel.

Gemensamma utrymmen

Förutom tvättstugan är det främst föreningens vackra gårdsmiljö som är till gemensamt nyttjande. Ställ för all del ut dina egna utemöbler på tomten och njut av tillvaron. Det finns också gemensamma uteplatser på tomten.

Parkering

19 st egna bilplatser i föreningen med motorvärmare för uthyrning. Kölista tillämpas. Du kan även ställa bilen på omgivande villagator med undantag för städdagar under vinterhalvåret.

Bredband och TV

Kabel-tv via Com Hem, basutbudet ingår i avgiften. Fiber finns via IP-only, ett öppet nät med flera valbara leverantörer.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens officella information i april 2021. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

På denna adress bor du med Svedmyras tunnelbanestation just runt hörnet, vilket gör pendling mycket smidigt. Resan till T-centralen tar en kvart. Nära är det också till stora Ica Bea som är mycket mer än en vanlig matbutik. Läget är lugnt och grönt med närhet till flera skogsområden som Hemskogen, Svedmyraskogen och artrika Majrosskogen. Promenadvägar och löpstigar kan varieras i det oändliga. Äter gott gör du också i närområdet, med flera kreativa kök på promenadavstånd, bland annat Matateljén, Ateljéns pizza, Matboden, Enskedeparkens Bageri och Robin Delselius Bageri.