Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Ringvägen 139B, 4tr
  [Område] => Södermalm
  [Våning] => 4 av 5, hiss finns
  [Rum] => 2 rum och kök
  [Area] => 57 kvm
Föreningens information. [Tomtareal] => [Avgift] => 3 245 kr/mån Inkl; värme, v/a, kabel-tv, bredband (50/10 mbit/s) )

Ringvägen 139B

Elegant 20-talstvåa som flödar av ljus

FOTO: OZOLLAPA STYLING: CHAUNDY

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Mattias Öhman
Reg. Fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Ringvägen 139B, 4tr
Område
Södermalm
Våning
4 av 5, hiss finns
Rum
2 rum och kök
Area
57 kvm
Föreningens information.
Avgift
3 245 kr/mån Inkl; värme, v/a, kabel-tv, bredband (50/10 mbit/s)

Driftskostnader

El
3 000 kr/år
Försäkring
2 000 kr/år
Övrigt
2 400 kr/år
Total driftskostnad
7 400 kr/år
Drift räknat på
2 personer
Kommentar
Övrigt: gas

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

Bleck
Mysig restaurang i Blecktornsparken
Årstaviken
Bra promenader året runt
Blecktornsparken
Både stora och lilla
Matbutiker
Allt finns inom gångavstånd
Elefantpojken
En favorit

ARKITEKTUR TJUGOTALSKLASSICISM

Läs mer om arkitekturen som formade huset

Arkitekturen

Arkitekt: Arvid Sjöqvist 1925

Harvpinnen 8 med adress Ringvägen 139 är ett vackert 1920-talshus med tegelfasad som uppfördes under åren 1925–1926. Det ritades av Arvid Sjökvist som var son till John Sjökvist, ägare av ett flertal tomter på Ringvägen i början av 1920-talet. John Sjökvist avled dock 1923 och byggnaden på tomten Harvpinnen 8 uppfördes av sterbhuset. Det är ett bostadshus i sex våningar med kungsvåning överst. Huset har en port från gatan som i huset delar sig i två trapphus som är målade i linoljefärger och med marmortrappor, vackra lampor och fina originaldetaljer bevarade. Fastigheten är både fin och välskött och dessutom grönklassad av Stockholms stad, vilket innebär att byggnaden är särskilt värdefull ur historisk, kulturhistorisk, miljömässig eller konstnärlig synvinkel.

FÖRENINGEN

Brf Harvpinnen 8

Föreningen

Brf Harvpinnen (org. 714000-2200) är en äkta förening som förvärvade fastigheten Harvpinnen 8 år 1977. Föreningen består av ett gathus beläget på adresserna Ringvägen 139 och Bjurholmsgatan 34 och omfattar 39 lägenheter med bostadsrätt samt 1 lokal med hyresrätt. Huset är K-märkt med grön klassificering, vilket betyder att fasader och trapphus är särskilt skyddade mot förändringar. Marken innehas med äganderätt.

Ekonomi

Lånen för föreningens fastighet ligger på 3 329 kr per kvm boarea. Den totala låneskulden uppgår till ca 7,2 MSEK med en kassa på ca 1,3 MSEK. Man har ett positivt resultat med ett starkt kassaflöde. Det finns inga beslutade avgiftsförändringar. Avgiften betalas månadsvis i förskott.

Överlåtelseavgift

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift på 1 190 kr av köparen.

Renoveringar, i urval

2020 ny ventilation i tvättstugan , ny tvättmaskin, OVK genomförd och godkänd, reparationsmålning av entréplan och våning 1, nya elledningar samt renovering och byte av armaturer i trapphus och föreningslokal, genomförd energideklaration, 2015 modernisering av hiss, samtliga fönster renoverades, 2014 ny värmepanna, 2011 byte av ventiler på samtliga radiatorer, 2007 elstigarna byttes och fibernät installerades, 2003 trapphusen renoverades, lägenhetsdörrar isolerades, ca 1995-1999 stambyte i kök och badrum, sopsug installerades, i övrigt sker underhåll löpande efter behov.

Planerade renoveringar

Under hösten 2021 ska gården rustas upp, fönster och dörrar i trapphus ska målas. 2022 målning av plåttak mot gård.

Bredband och kabel-tv

Föreningen har avtal med ComHem för kabel-tv och bredband, grundutbud för kabel-tv och bredband 50/10 mbit ingår i avgiften.

Gemensamma utrymmen

Det finns tvättstuga, hobbyrum, föreningslokal, bastu och relaxavdelning i källaren, cykelförråd, barnvagnsförråd samt en fin innergård med utemöbler och grill.

Städning och städdagar

Trappstädning sköts på entreprenad. Föreningen har en gemensam städdag varje vår och höst, då man städar, fixar på innergården, åker med grovsopor, pyntar inför julen mm, med fika eller grillning som avslutning.

Medlemskap

Föreningen godkänner inte juridisk person som medlem i föreningen, men delat ägande accepteras.

Hemsida

www.harvpinnen8.se

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens officiella faktadokument och kontakt med styrelsen i mars 2021. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

På denna adress bor du nära både SoFo och Skanstull och behöver inte sakna något. Mitt i smeten med ett tryggt folkliv men också med flera gröna lungor i närheten, som Blecktornsparkerna, Vita Bergen och den lite dolda oasen Bjurholmsplan precis runt hörnet. Till vattnet och kajerna vid Hammarby sjö är det dessutom bara två kvarter. Läget är ypperligt, centralt och nära till kommunikationer, shopping, service och matställen. I de närmaste kvarteren på Ringvägen finns många trevliga restauranger som till exempel Falloumi, Shaka Shaka och Reggev Hummus.