Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Alströmergatan 8B
  [Område] => Kungsholmen
  [Våning] => 2 av 6, hiss finns
  [Rum] => 3 rum
  [Area] => 70 kvm
Faktisk uppmätn norm SS 21054 [Tomtareal] => [Avgift] => 2 790 kr/mån inkl. värme, vatten och bredband )

Alströmergatan 8B

INTILL KUNGSHOLMS STRAND - JUGENDTREA MED BALKONG MOT INNERGÅRD I SYD

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Erica Lamberg
Reg fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Alströmergatan 8B
Område
Kungsholmen
Våning
2 av 6, hiss finns
Rum
3 rum
Area
70 kvm
Faktisk uppmätn norm SS 21054
Avgift
2 790 kr/mån inkl. värme, vatten och bredband

Driftskostnader

El
3 000 kr/år
Försäkring
2 500 kr/år
Total driftskostnad
5 500 kr/år
Drift räknat på
1 person
Kommentar
Schablonberäknad.

planskiss

ARKITEKTUR JUGEND

Läs mer om arkitekturen som formade huset

Arkitekturen

Arkitekt: MAURITZ LUNDSTEDT 1912

Fastigheten präglas av en enkel och vacker jugendstil från 1912 med mjukt svängda burspråk, som ger huset karaktär. Arkitekt var Mauritz Lundstedt som ritade på uppdrag av byggmästare A Andersson. Lundstedt har bland annat ritat det särskilt vackra jugendhuset på Döbelnsgatan 55 och en klassicistisk fastighet på Vanadisvägen 20. Hans livsgärning är dock inte väldokumenterad trots att han ritat många hus runt om i Stockholm. Huset på Alströmergatan består av ett gathus som är sammanbyggt med gårdshuset och tillsammans bildar de ett U. Fasaden på bottenvåningen är delvis klädd med sandsten och på våningarna ovanför är den slätputsad. De vackra korspostfönstren sattes förmodligen in på 1930-1940-talen. År 1977 var det dags för ombyggnad, då installerades nya kök och badrum och året efter skedde ett stambyte. Små lägenheter slogs dessutom samman till större med två till tre rum. År 2005 monterades balkonger på gårdsfasaderna, i övrigt är huset intakt. Idag huserar BRF Alströmergatan 4-8 i huset. Här bor du i en ekonomiskt solid förening med en bra avgift som erbjuder en nyrenoverad och mysig innergård med skifferbeläggning, blommor och den charmigaste av lekstugor. I huset finns också en snickarbod och en mycket fin tvättstuga.

FÖRENINGEN

Brf Alströmergatan 4-8

Allmänt om föreningen

Bostadsrättsföreningen Alströmergatan 4-8 består av 36 bostadslägenheter. 34 lägenheter är upplåtna med bostadsrätt och 2 lägenheter samt 5 lokaler med hyresrätt. Hyresrätterna är att betrakta som dold tillgång till föreningen då dessa kan upplåtas den dagen ett hyresförhållande upphör. Under åren 1912/13 uppfördes huset på Alströmergatan 4-8. Byggherre och byggmästare var A Andersson och arkitekten hette Mauritz Lundstedt.

År föreningen övertog fastigheten

Föreningen förvärvade fastigheten 2001/2002.

Mark

Eftersom föreningen äger sin egen mark påverkas man inte av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

Förvaltare

Nabo sköter den ekonomiska förvaltningen och styrelsen sköter lägenhetsförteckningen.

Renovering i urval

1978 Stambyte el och VA 2005 Balkonger och uteplatser byggdes 2007 Fönster mot gatan renoverades 2007 Samtliga trapphus målades 2008 Tak målades 2009 Ny tvättstuga 2010 Nytt golv i soprummet 2011 OVK utfört 2012 Ventilation, fläktar på tak utbytta 2012 Målning av fönster 2015 Hissen renoverad 2016 Gårdsrenovering

2018 Stamspolning då stambyte ej var nödvändigt 2019 Låsbyten och porttelefon/IP-telefoni.

Kommande renoveringar

Terrasser i gathuset, avluftning avlopp, underhåll av balkongdörrar, besiktning och underhåll av tak.

Ekonomi

Föreningen har god likviditet. Föreningen har dolda tillgångar i 2 hyresrätter samt goda intäkter från lokaler. De långfristiga skulderna uppgick enligt Årsredovisningen 2020 till ca 7,3 miljoner kr vilket innebär ca 2 500kr/kvm. Lågt belånad förening.

Avgifter:

Föreningen tar överlåtelseavgift och pantsättningsavgift enligt stadgarna.

Trappstädning

Föreningen anlitar städfirma för detta så det är inget de boende själva behöver ombesörja.

Bredband och TV

Föreningen har abonnemang via Telenor för Kabel-TV och bredband. Ingår i avgiften.

Gemensamma utrymmen

För de boende i föreningen finns bl a cykelförråd, barnvagnsförråd och snickarrum. Soprum för källsortering samt grovsoprum. Trevlig och lugn innergård med planteringar, utemöbler och grill. Stor tvättstuga i källaren med 4 tvättmaskiner, torktumlare o torkrum samt mangel. Till lägenheten finns nyttjanderätt till ett vindsförråd.

Delat ägande

Föreningen godkänner delat ägarskap.

Juridisk person

Juridisk person beviljas ej medlemskap i föreningen.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens kontaktperson. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen innan ett köp.

OMRÅDET

Kungsholmen - en ö med vatten åt alla håll och många gröna lungor att njuta av under varma sommardagar, till exempel Kronobergsparken, Kungsholms strand, Rålambshovsparken och Norr Mälarstrand. Smedsuddsbadet ligger inte heller långt borta om du vill svalka dig i vågorna. Från lugna Alströmergatan har du bara ett par steg till Västermalmsgallerian som erbjuder all service och shopping du behöver. I området finns också många trevliga matställen att upptäcka, och för den som gillar hantverksöl är Brewdog en given källa till nya smaker. Utöver butikskedjorna som huserar i gallerian och runt Fridhemsplan finns flera mindre butiker i dessa kvarter med stilrena utbud av kläder och design. Runt hörnet från ditt nya hem går tunnelbanans blå och gröna linje samt stadsbuss 3 och 4. På Fridhemsplan ansluter även flera andra innerstadsbussar. På promenadavstånd har du Vasastan, Norrmalm och City.