Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Vintervägen 25
  [Område] => Solna - Gamla Råsunda
  [Våning] => 1 av 5, hiss finns
  [Rum] => 4 rum och kök
  [Area] => 162 kvm
Föreningens information. [Tomtareal] => [Avgift] => 7 217 kr/mån inkl. värme, vatten )

Vintervägen 25

DRÖMMIG NATIONALROMANTISK HÖRNVÅNING MED KAKELUGN, ÖPPEN SPIS OCH BALKONG

FOTO: BOUKARI STYLING: LINDHOLM TEXT: KLANG

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Björn Schumacher
Reg. fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Vintervägen 25
Område
Solna - Gamla Råsunda
Våning
1 av 5, hiss finns
Rum
4 rum och kök
Area
162 kvm
Föreningens information.
Avgift
7 217 kr/mån inkl. värme, vatten

Driftskostnader

El
4 500 kr/år
Försäkring
6 400 kr/år
Total driftskostnad
10 900 kr/år
Drift räknat på
4 personer
Kommentar
2 vuxna och 2 barn

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

Du Bon Pain
Supermysigt bageri i kvarteret
Esuki sushi
Sushi i världsklass
Löt- och Råstasjön
Perfekt för promenaden eller löprundan. Finns minigolf och utegym vid Lötsjön. Man kan även stanna till vid Gröna Stugan för ett glas vin, mat och fika.
Hagaparken och Ursviks friluftsområde
För mysiga långa promenader och cykelturer
Pulkabacke utanför porten
Perfekt nästa vinter

ARKITEKTUR NATIONALROMANTIK

Läs mer om arkitekturen som formade huset

Arkitekturen

Arkitekt: Höög & Morssing 1912

Bostadshuset i hörnet av Råstavägen och Vintervägen, Lönnen 1, ritades 1912 av arkitektduon Anders Höög & Gunnar Morssing. Tillsammans ritade de ungefär 140 hus i Stockholm under 20 års tid. Bland de mer kända byggnaderna finns Folkoperan på Hornsgatan och Bonnier Tidskrifters hus på Sveavägen. Lönnen 1 är ett tidstypiskt 1910-talshus i nationalromantisk stil med fasad i gul puts och småspröjsade, vitmålade fönster. Huset uppfördes just i den period som Råsunda blev ett municipalsamhälle (1911) och fick sin första stadsplan (1912). 1912 pågick också en del av Stockholms olympiska spel i Råsunda med flera tävlingar i området, bland annat fotboll och skytte. Mellan 1912-1936 låg Råsunda Biograf - Teater i bottenvåningen.

FÖRENINGEN

Brf Lönnen 10

Antal lägenheter och lokaler

Brf Lönnen 10 är en s.k. äkta förening som äger marken där huset står. Föreningen består av 20 lägenheter med bostadsrätt och 2 lokaler med hyresrätt.

Försäkring

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad, inklusive ansvarsförsäkring för styrelsen samt bostadsrättstillägg för medlemmarna, hos Moderna försäkringar.

Förvaltning

Ekonomisk förvaltning via SBC.

Ekonomi

Föreningens långfristiga skulder ligger på ca 3,6 mkr vilket ger oss ett nyckeltal på 2 711 kr/kvm bostadsrättsyta. En mycket låg belåningsgrad för Solna. Lokalintäkterna uppgick 2019 till ca 104 tkr. Föreningen har inga beslutade avgiftsförändringar. Dock diskuteras en potentiell avgiftsminskning med 15-20 % så fort vindsbygget är klart.

Renoveringar

2020 vindsvåningsbyggnation, takomläggning och hissrenovering. 2019 obligatorisk radonkontroll och byte av inkommande vattenledningar.

2018 sotning och ovk. 2001 renovering av rökkanal till kakelugn eller öppen spis samt imkanal till kök till varje lägenhet. 2000 ny undercentral för värme och varmvatten. 1999 renoverades trapphus samt trapphusfönster byttes. 1993 stambyte.

Kommande renoveringar

Målning av fönster och trapphus.

Uppvärmning

Via fjärrvärme.

Bredband och kabel-tv

Bredband och kabel-tv tecknas och debiteras enskilt. Föreningen har avtal med Telia öppen fiber.

Gemensamhetsutrymmen

Soprum, cykelrum och tvättstuga samt innergård.

Förråd

Aktuell lägenhet disponerar ett källarförråd på ca 4-5 kvm.

Kontroll information

Ovanstående kommer från årsredovisning 2019, föreningens hemsida samt kontroll med styrelsen den 15 mars 2021. Uppgift som är av särskild vikt för spekulant bör stämmas av med styrelsen.

OMRÅDET

Gamla Råsunda är ett charmigt och mysigt område samtidigt som det bär anor av storstadselegans, som kan ses på Stråket med vacker stenläggning och fontän av Milles, och i omgivningar med både stiliga stenfasader och påkostade patriciervillor. Detta skapar en trevlig lokal stadskärna ihop med restauranger, caféer och butiker. Vill man ha ett ännu större utbud av sådant är Mall of Scandinavia bara tio minuters promenad bort. Flera bra mataffärer, allt från lilla Ica Nära Furuviks som firade 100 år förra året till stora Ica Maxi i Solna Business Park. Solna kommun består till en tredjedel av ytan av parkområden och flera av dem ligger nära denna adress. Det finns en mysig lekpark och en välanvänd pulkabacke på så nära avstånd att barn kan gå dit själva och områdena kring Råstasjön och Lötsjön är perfekta för promenader och joggingrundor. För pendlaren är kommunikationsmöjligheterna en stor fördel. Buss 515 tar en till Odenplan på 25 minuter, och det är nära till tunnelbana vid Näckrosen och Solna Centrum samt pendeltåg vid Solna station, dessutom enkelt att ta sig ut på de större farlederna med bil.