Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Radiusbacken 23
  [Område] => Midsommarkransen
  [Våning] => 4 av 4, hiss finns
  [Rum] => 2 rum och kök
  [Area] => 63 kvm
Faktisk uppmätn norm SS 21054 [Tomtareal] => [Avgift] => 2 989 kr/mån Inkl. Värme, V/A, kabel-tv bas. Ett obligatoriskt tillägg om 300kr/månad tillkommer för bredband. )

Radiusbacken 23

LJUS ETAGESTUDIO MED KAMIN OCH MILSVID UTSIKT

STYLING: COPPARSTAD FOTO: JOHANSSON TEXT: MURÉN

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Josefin Widman
Reg. Fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Radiusbacken 23
Område
Midsommarkransen
Våning
4 av 4, hiss finns
Rum
2 rum och kök
Area
63 kvm
Faktisk uppmätn norm SS 21054
Avgift
2 989 kr/mån Inkl. Värme, V/A, kabel-tv bas. Ett obligatoriskt tillägg om 300kr/månad tillkommer för bredband.

Driftskostnader

El
3 600 kr/år
Försäkring
1 220 kr/år
Total driftskostnad
4 820 kr/år
Drift räknat på
2 personer

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

Svandammsparken
Restaurang Scandwich
Stenugnsbageriet Bonne Femme
A.B. Café
Mysiga promenadstråk i trevliga kvarter

ARKITEKTUR JUGEND

Läs mer om arkitekturen som formade huset

Arkitekturen

Arkitekt: Ernst Hollinder, 1938

Radiusfabriken är en vacker byggnad från 1938, där det under många år tillverkades fotogenkök och fotogenlampor. Ursprungligen byggdes huset, Timotejen 23, efter ritningar av arkitekt Ernst Hollinder. Byggnaden uppfördes för att komplettera befintlig bebyggelse från 1910–20-talen och fasaderna anpassades mycket efter dessa byggnader. Byggnaden uppfördes i tre våningar med delvis inredd suterrängvåning. Här fanns stora verkstadslokaler och omklädningsrum för män respektive kvinnor. På bottenvåningen inreddes en emaljeringsverkstad med tillhörande betsrum och vinden utnyttjades till lager. 1946, utökades lokalerna genom en på- och tillbyggnad. Tillverkningen av fotogenprodukter lades ner 1969, därefter tillverkades rostfria produkter fram till början av 1980-talet och sedan tjänade byggnaden som industrihotell. Mellan 2007 och 2009 byggdes industrilokalerna om till bostäder.

FÖRENINGEN

Brf Radiusfabriken

Antal lägenheter och lokaler

Brf Radiusfabriken en äkta förening och består av ett flerbostadshus på fastigheten Timotejen 23. Huset var tidigare en fabrik men byggdes om till bostäder under 2007-2009. Föreningen består av 50 bostadsrätter och den totala boytan är 4 127 kvm. 554 kvm är lokalyta och disponeras som bland annat 54 stycken förråd samt en musikstudio i ett bergrum. Föreningen registrerades år 2006. Huset ritades av arkitekten Ernst Hollinder och uppfördes 1938.

Mark

Föreningen äger marken.

Förvaltare

Ekonomisk administration sköts av SBC.

Försäkring

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Folksam. I försäkringen ingår bostadsrättstillägg för medlemmarna samt ansvarsförsäkring för styrelsen.

Urval renoveringar

Föreningen följer en underhållsplan som upprättades 2018 och sträcker sig till 2047. Se föreningens senaste årsredovisning. Då fastigheten omvandlades till bostäder skedde en totalrenovering av fastigheten innefattande bland annat fönster, fasad, stammar och tak. Under 2019 målades taket och portsystemet byttes ut. Det skedde även en stamspolning under 2019. Under 2020 byggdes nya källarförråd och cykelförvaring.

Kommande renoveringar

Det finns inga stora renoveringar planerade, endast löpande underhåll.

Ekonomi

Föreningen amorterar löpande och har sänkt sin belåning succesivt de senaste åren. De har långfristiga skulder på ca 30,5 mkr vilket ger en belåning på ca 7 435kr/kvm. Detta ligger i nivå med snittet i området. De har dessutom ca 1,2 mkr i kassa & bank. Det finns inga avgiftshöjningar beslutade.

Gemensamma utrymmen

Föreningen nyttjar en stor utomhuspool på innergården med grannföreningen. Det finns även en gemensam fin bastu för medlemmarna att nyttja samt en föreningslokal. Föreningslokalen fungerar även som en övernattningslägenhet och kostar 350kr/natt. På plan 1 i samma trapphus finns en tvättstuga utrustad med två tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp samt en mangel. Det finns även däckförråd och cykel-/barnvagnsförråd. Föreningen har dessutom externa förråd till uthyrning. Nuvarande ägare hyr ett förråd om ca 3,5 kvm för 400kr/månaden. Kontakta SBC för mer information om förråd och priser.

Parkering

Föreningen har parkeringsplatser i varmgarage i grannfastigheten till en kostnad om 1200kr/månaden. Det finns även platser för elbil. SBC tillhandahåller kösystem & priser. Annars gäller boendeparkering längst gatorna, se Stockholm Stads hemsida för mer information.

Vad ingår i månadsavgiften, Bredband och Kabel-TV

Värme, vatten, kabel-tv (Comhems grundutbud) och bredband ingår i avgiften. Även bredbandet levereras av ComHem och är separerad från avgiften i månadsavin. Det tillkommer en kostnad om 300kr/månaden för bredbandet.

Överlåtelseavgift och medlemskapsavgifter

Köpare betalar överlåtelseavgift om 2,5% av prisbasbeloppet samt en pantsättningsavgift om 1% av prisbasbeloppet. Föreningen godkänner andrahandsuthyrning samt enligt stadgarna.

Juridisk person, delat ägande

Juridisk person godkänns i föreningen. Delat ägande godkänns.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens kontaktperson 2021-03-19, föreningens stadgar samt senaste årsredovisningen. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen. Föreningens hemsida: www.brfradiusfabriken.se.

OMRÅDET

Läget mitt emellan småstadsmysiga Midsommarkransen och det mer urbana Telefonplan är roligt, trivsamt och bekvämt. I närområdet finns ett stort antal restauranger, caféer och bagerier samt fyra närbelägna mataffärer. Det är 6 minuters promenad till både Midsommarkransens och Telefonplans tunnelbanestationer och 11 minuter till Aspudden.