Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Axvallsvägen 51
  [Område] => Björkhagen
  [Våning] => 2 av 3, ej hiss
  [Rum] => 2 rum
  [Area] => 59 kvm
Föreningens information. [Tomtareal] => [Avgift] => 2 842 kr/mån inkl värme, vatten och kabel-tv, obl tillägg för bredband om 159kr/mån tillkommer. )

Axvallsvägen 51

LJUS, MYSIG OCH VÄLPLANERAD FUNKIS MED BALKONG I SYDVÄST

TEXT:MURÉN STYLING:RYDMAN FOTO:EMILSSON

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Konstantin Dallas
Reg fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Axvallsvägen 51
Område
Björkhagen
Våning
2 av 3, ej hiss
Rum
2 rum
Area
59 kvm
Föreningens information.
Avgift
2 842 kr/mån inkl värme, vatten och kabel-tv, obl tillägg för bredband om 159kr/mån tillkommer.

Driftskostnader

El
1 900 kr/år
Försäkring
2 037 kr/år
Total driftskostnad
3 937 kr/år
Drift räknat på
2 personer

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

Bonne Femme Vego
Underbara Bonne Femme
Nackareservatet
Underbar miljö
Pizzeria Kryddan
Lika mysigt varje dag

ARKITEKTUR 40-TALET

Läs mer om arkitekturen som formade huset

Arkitekturen

Arkitekt: 1946-1948 Karl G. H. Karlsson

Fastigheten Snöstormen 1 finner vi på adresserna Axvallsvägen 45–53. Här står ett långt smalhus i tre våningar som uppfördes mellan 1946 och 1948 och ritades av Karl G H Karlsson. Han har ritat ett antal bostadshus i Stockholm men var främst verksam som industriarkitekt. Han har ritat ett stort antal kontors- och industribyggnader i bland annat Västberga, Ulvsunda, Stadshagen och Slakthusområdet. En stor uppdragsgivare blev Sandvik, och Karlsson ritade de flesta av företagets byggnader både i Sverige och utomlands. Mellan 1950 och 1970 var Karlsson en av landets mest anlitade industriarkitekter.

FÖRENINGEN

BRF Snöstormen 1

Antal lägenheter och lokaler

Förening består av 32 lägenheter, samtliga är upplåtna med bostadsrätt. Föreningen har också 2 lokaler med hyresrätt. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. Huset ritades 1946-1948 av arkitekt Karl G. H. Karlsson.

År föreningen övertog fastigheten

Föreningen fastighet Snöstormen 1 har förvärvats 1987

Mark

Fastigheten är upplåten med tomträtt, tomträttsavtalet skrivs om 2026

Förvaltare

Den ekonomiska förvaltningen sköts av SBC.

Garage och parkering

Föreningen har tillgång till 15 parkeringsplatser med motorvärmare i nuläget är det ca 5personer i kö (kontrollerat 2020-02-02). Det finns även 5 garageplatser som idag används som förråd/avställningsplats.

Ett urval av tidigare renovering

Trapphus & portar 2019, ny ventilation 2014, fasad, fönster & balkongrenovering 2011, Elstambyte 1998-1999, rörstambyte 1988,

Kommande renoveringar

Ett byte av värmestammar och undercentral, inkl radiatorer är planerat till 2021 (enligt underhållsplan). En extrastämma för beslut om detta kommer att hållas 24/2.

Ekonomi:

Föreningen är skuldfri och har ca 4,9 miljoner i kassan + kontot för löpande utgifter (ca 600 000kr). Föreningens renovering för 2021 uppskattas till en kostnad om ca 4 - 5 miljoner. Föreningen lånar troligen till 1/4 av kostnaden för att inte tömma kassan. Föreningen har beslutat att inte höja avgifterna.

Kabel-tv & bredband

Föreningen har avtal med både comhem och Ownit. Ett obligatoriskt tillägg för bredbandet tillkommer på avgiften om 159kr/mån.

Gemensamma utrymmen

Tvättstuga belägen mellan port 47-49, förråd, bastu och föreningslokal.

Avgifter

Överlåtelseavgift om 1190kr betalas av säljare, pantsättkningsavgift om 476kr betalas av pantsättaren (köparen vid lån).

Medlemskap

Kontakt

För kontakt med föreningen kan ni maila till ordförande på ingkris@live.se.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens ordförande(2020-02-03) samt årsredovisning för 2019. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Som boende i Björkhagen är Nackareservatet din granne och den som tycker om friluftsliv och vill motionera har här alla möjligheter till detta. Den som vill vandra Sörmlandsleden går på etapp 1 just i Björkhagen. Dessutom finns cykelvägar, golfbana, badställen, grillplatser. I närområdet finns i övrigt många smultronställen och du kommer att hitta dina egna, kanske blir det den lokala pizzerian Kryddan? Området har också många arkitekturpärlor, som Markuskyrkan ritad av Sigurd Lewerentz och Georg Varhelyis höghus i Björkhagens centrum som då det uppfördes 1957 var Stockholms högsta bostadshus, med ateljévåningar högst upp. Dessutom ligger Stockholms första ekologiskt inriktade småhusområde, Understenshöjden, på gränsen mot Kärrtorp. De flesta gator i Björkhagen är namngivna efter syd- och västsvenska orter och kvarteren har uppkallats med anknytning till väder och naturfenomen.