Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Stora Gungans väg 5
  [Område] => Gamla Enskede
  [Våning] => 0 av 3, ej hiss
  [Rum] => 2 rum och kök
  [Area] => 42 kvm
Enligt föreningen [Tomtareal] => [Avgift] => 2 460 kr/mån Inkl; värme, v/a )

Stora Gungans väg 5

MYSIG LÄGENHET MED EGEN UTEPLATS MITT I GAMLA ENSKEDE

FOTO: SPINELL STYLING: RYDMAN TEXT: MURÉN

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Mattias Öhman
Reg. Fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Stora Gungans väg 5
Område
Gamla Enskede
Våning
0 av 3, ej hiss
Rum
2 rum och kök
Area
42 kvm
Enligt föreningen
Avgift
2 460 kr/mån Inkl; värme, v/a

Driftskostnader

El
1 800 kr/år
Försäkring
1 680 kr/år
Total driftskostnad
3 480 kr/år
Drift räknat på
1 person

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

Gamla Enskede Matbod
Robin Delselius Bageri
Triangelparken
Globen
Matateljén

ARKITEKTUR NATIONALROMANTIK

Läs mer om arkitekturen som formade huset

Arkitekturen

Arkitekt: A Andersson 1913

Huset på Stora Gungans väg 5, Högaffeln 9, ritades 1913. Bebyggelseregistret anger en A Andersson som arkitekt, även om signaturen som finns på några av originalritningarna ser ut som ett helt annat namn. Huset benämns i registret som uppfört som enfamiljshus. Originalritningarna visar dock två bostadsplan med kök på båda våningarna, och en källarvåning med tvättstuga och flera vedförråd. Senare kom villan att innefatta en tandläkarpraktik. Fastigheten totalrenoverades 2017 i samband med att huset såldes och byggdes om till lägenheter.

FÖRENINGEN

BRF Högaffeln 9 (769632-4925)

Antal lägenheter och lokaler

Brf Högaffeln 9 (org. nr 769632-4925) innehar fastigheten Högaffeln 9. Föreningens bostadshus är beläget i G:a Enskede och byggdes 1913. Föreningen upplåter 7 st lägenheter med bostadsrätt. Uppvärmning via bergvärme.

År föreningen övertog fastigheten

Föreningen tillkom i samband med att fastigheten totalrenoverades 2017.

Mark

Föreningen innehar marken genom tomträtt.

Förvaltare

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Berg & Larsson, en del av Fastum.

Renoveringar

Fastigheten totalrenoverades 2017 i samband med att huset köptes och byggdes om. I övrigt har en ny altan anlagts i trädgården ihop med nya pallkragar.

Kommande renoveringar:

Huset är totalrenoverat så inga underhåll är inplanerade.

Ekonomi

Föreningens aktuella lån uppgår till 4,5 mkr vilket ger en skuldkvot på ca 13,900 kr/kvm boyta. Årliga intäkter uppgår till ca 243 tkr. Bortsett avskrivningar så täcker föreningens intäkter kostnaderna med god marginal. Man är även befriade från fastighetsskatt till 2034.

Avgifter

Inga beslutade avgiftsändringar, avgiften höjdes senast 2019 eftersom man bedömde det som vettigt och nivån är fortfarande relativt låg sett till andra föreningar i Enskede.

Andrahandsuthyrning

Bostadsrättshavaren får upplåta sin lägenhet i andra hand med styrelsens skriftliga samtycke, i andra hand ett godkännande från Hyresnämnden.

Försäkring

Föreningens fastighet är fullvärdesförsäkrad hos IF.

Städning och städdagar

Trappstädning sköts av medlemmarna via ett rullande schema.

Tvättstuga

Alla hushåll har sin egen tvättpelare i badrummet så tvättstuga finns därmed inte.

Gemensamma utrymmen

Föreningens innergård har ett trevligt läge och känns precis som en villaträdgård. Perfekt för frukostar, middagar och kalas under sommaren. I trädgården finns två förrådsbyggnader varav det ena som är större innehåller förråd till alla lägenheter, medan det mindre inrymmer trädgårdsredskap.

Parkering

Två egna p-platser finns som kan hyras för 800 kr/mån, kölista finns. Boendeparkering taxa 4 gäller i området, ett tillstånd kostar 500 kr/mån och då kan du parkera på omgivande gator.

Bredband och TV

Bredband (fiber) via IP Only, medlem tecknar eget abonnemang.

Kontroll

Ovanstående grundas på insamling av information om föreningen. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

1908 togs det första spadtaget till vad som skulle bli Stockholms och Sveriges första trädgårdsstad i Gamla Enskede. Här skulle människor kunna köpa sig ett litet hus med trädgård till samma pris som en lägenhet inne i staden kostade. Området präglas än idag av grönska och trädgårdar och många vackra gamla hus. För att äta gott behöver du inte lämna hemmakvarteren som bjuder på flera välrenommerade matställen, till exempel Matateljén, Gamla Enskede Matbod och Robin Delselius Bageri. Gångavstånd är det även till Tele 2 Arena och Globen-området. Vill du ändå vidare in till stan finns tunnelbanan vid Sandsborg på ett par minuter, eller sätt dig på cykeln och nå Södermalm på tio minuter.