Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Borgargatan 6
  [Område] => Södermalm - Högalid
  [Våning] => 1.5 av 6, hiss finns
  [Rum] => 2 rum och kök
  [Area] => 57 kvm
Förvaltarens information [Tomtareal] => [Avgift] => 3 169 kr/mån inkl värme, V/A och Bredband. )

Borgargatan 6

FINT RENOVERAD TVÅA MED BALKONG I VÄSTERLÄGE

FOTO: OZOLLAPA STYLING: RYDMAN TEXT: MURÉN

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Josefin Widman
Reg. Fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Borgargatan 6
Område
Södermalm - Högalid
Våning
1.5 av 6, hiss finns
Rum
2 rum och kök
Area
57 kvm
Förvaltarens information
Avgift
3 169 kr/mån inkl värme, V/A och Bredband.

Driftskostnader

El
4 500 kr/år
Försäkring
2 500 kr/år
Total driftskostnad
7 000 kr/år
Drift räknat på
2 personer

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

Hornstulls galleria
Stort Hemköp, bagerier, Systembolag, affärer.
Kommunikationerna
T-bana och buss mycket nära bostaden.
Tantolunden
Badplatser och vackra promenadstråk.
Högalidsparken
Vacker park precis utanför porten.

ARKITEKTUR TJUGOTALSKLASSICISM

Läs mer om arkitekturen som formade huset

Arkitekturen

Arkitekt: Mauritz Pousette, 1925

Huset på tomten Bulten 14 stod färdigt hösten 1925. Det ritades av Mauritz Pousette som även ritade grannhuset på Borgargatan 4. Bulten 14 är ett bostadshus i sex våningar med en liten gårdsflygel. Fasaden är putsad i en gul nyans förutom husets nedre del som är putsad i grått. Här löper rundbågiga lätt indragna partier i arkad mot gatan. Huset har ursprungliga klassicistiska spröjsade fönster- Även entrén är ursprunglig och i trä och glas, omslingrad av en blomstergirlang och husnumret i puts. I Brf Bulten 14 finns 29 bostadsrätter och man har fyra kommersiella lokaler. Här finns en trevlig gemensam innergård med utemöbler och grill, trädäck, fina stenläggningar samt cykelställ under tak. Föreningen är liten och välskött med god stämning.

FÖRENINGEN

Brf Bulten 14

Föreningen

Brf Bulten 14 (org. nr 716420-2231) är en äkta förening som förvärvade fastigheten Bulten 14 år 2003. Föreningen består av ett gathus beläget på Borgargatan 6, och omfattar 29 lägenheter med bostadsrätt och 3 lokaler med hyresrätt samt 8 parkeringsplatser i garage. Marken innehas med äganderätt.

Ekonomi

Föreningen har god ekonomi och har sänkt sin belåning de senaste åren. Lånen för föreningens fastighet ligger på 4 952 kr per kvm boarea. Det finns dessutom ca 600tkr i kassa & bank. Det finns inga beslutade avgiftsförändringar.

Förvaltning

Den ekonomiska förvaltningen sköts av NABO. Teknisk förvaltning sköts av FSS Fastighetsservice AB.

Månadsavgift, bredband & TV

I månadsavgiften ingår värme, V/A & bredband. Det finns inga avgiftsändringar planerade! Fiberbredband levereras av Telenor, hastighet 10 Mbit/s. Uttag från ComHem finns i samtliga lägenheter, och medlemmarna tecknar sina avtal själva.

Juridisk person och delat ägande

Föreningen godkänner inte juridisk person som medlem i föreningen, men delat ägande accepteras.

Gemensamma utrymmen

Tvättstuga utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare, torkskåp, torkrum och mangel. I källaren finns soprum för grovsopor. Medlemmarna disponerar en fin och välskött gård med utemöbler och grillmöjligheter, och här finns även ett cykelställ under tak. Det finns också extra förråd i källaren som föreningens medlemmar kan hyra.

Överlåtelseavgift

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift på 2,5% av prisbasbeloppet av köparen.

Förråd

Lägenheten disponerar ett källarförråd om ca 6 kvm. Det finns även möjlighet att hyra extra förråd enligt kösystem, f n 500 kr/månad.

Garage

Föreningen har åtta p-platser för uthyrning enligt internt kösystem. En plats kostar f n 1 640 kr/månad, och det finns även plats för MC för 820 kr/månad.

Renoveringar, i urval

Målning ytterdörr, 2020. 2018 OVK genomförd, 2016 byte av undercentral för fjärrvärme, ommålning av yttertak, byte av stuprör och hängrännor, 2014 renovering av trapphus, 2011 ombyggnad av innergård och renovering av garage, 2008 byte av el-stigare, 2006 utvändig renovering av fönster, renovering av fasad mot gård, 2002 stambyte i badrum, 1996 stambyte i kök.

Planerade renoveringar

De närmaste åren är det inget stort som planeras.

Städning och städdagar

Trappstädning sköts av extern städfirma. Gemensamma städdagar förekommer 1 till 2 gånger per år.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens officiella faktadokument, föreningens hemsida och kontakt med styrelsen 2021-04-06. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen. Hemsida: www.bulten14.se

OMRÅDET

Borgargatan är en liten, endast 210 meter lång gata som ligger lugnt belägen mellan Långholmsgatan och Högalidsparken. Gatan namngavs 1911 efter ett namnförslag som gick ut på att även borgareståndet skulle få en gata i staden. Du bor här mitt i Hornstullspulsen men på lugna gatan. Här är ytterst lite trafik, endast ett fåtal bostadshus och stora gröna Högalidsparken ligger mittemot. Runt hörnet ligger Hornstulls torg med butiker, restauranger, kommunikationer och service. Du behöver inte promenera långt för att komma till vatten, Långholmen, Reimersholme och Tantolundens strandparti ligger med samma räckvidd.