Type and press Enter.

Array
(
    [Bostadstyp] => 1-familjs friliggande villa
    [Adress] => Tanneforsvägen 12
    [Område] => Stureby
    [Våning] => 
    [Rum] => 4 rum
    [Area] => 108 + 72 kvm
taxeringsinformation [Tomtareal] => 767 kvm [Avgift] => )

Tanneforsvägen 12

VÄLKOMNANDE OCH VÄLBEVARAD FUNKISVILLA MED LUMMIG TOMT

TEXT:MURÉN STYLING:RYDMAN FOTO:SPINELL

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Konstantin Dallas
Reg fastighetsmäklare

Bostadsfakta

Bostadstyp
1-familjs friliggande villa
Adress
Tanneforsvägen 12
Område
Stureby
Rum
4 rum
Area
108 + 72 kvm
taxeringsinformation
Tomtareal
767 kvm

Byggnad

Byggnadstyp
Enplanshus med sluttningsvåning
Byggnadsår
1939
Uppvärmning
Bergvärme 2012, solpaneler och vattenmantlad kamin
Energideklaration
Utförd 2021-01-27
Energiklass
D
Energiförbrukning
58 kWh/kvm per år
Fasad
Reveterad puts på trästomme
Stomme
Trä
Fönster
2-glas
Bjälklag
Trä
Tak
Betongpannor
Grundläggning
Grundsulor
Ventilationstyp
Självdrag
Vatten/Avlopp
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
Utförda renoveringar/underhåll
Det finns carport på gjuten platta som är förberedd med vattenslinga, Dränering 1998, Radonmätning utförd 2007-12-15 till 2008-03-26 som visade Årsmedelvärde 90BQ/m3,
Fastighetsbet.
Skärverket 3

Allmänt om fastigheten

Uppvärmning
11 000 kr/år
El
7 050 kr/år
VA
3 000 kr/år
Sotning
900 kr/år
Försäkring
4 250 kr/år
Försäkringsbolag
If skadefösäkring
Övrigt
2 500 kr/år
Total driftskostnad
28 700 kr/år
Drift räknat på
4 personer
Kommentar
Övrigt avser sophämtning
Taxeringskod
220, Småhusenhet, bebyggd
Taxeringsvärde
6 992 000 kr
Summa pantbrev
2 660 000 kr
Tomtareal
767 kvm
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
Planbestämmelser
Stadsplan Tomtindelning

planskiss

ARKITEKTUR FUNKIS

Läs mer om arkitekturen som formade huset

Arkitekturen

Arkitekt:

Villan på Tanneforsvägen 12, Skärverket 3, uppfördes 1939–40. Byggherre var Ernst Göthe och ritningarna och hustypen kom från AB Svenska Trähus. Huset bevarar idag en stor del av sin ursprungliga karaktär. Fasaden är vitputsad med grå sockel och en- och tvåluftsfönster målade i grått, några med blyspröjs. Entré till huset sker genom en ekdörr omfattad med brun klinker med ett litet skärmtak ovanför. Boendeytan är i 1 ½ plan + övrig yta i entréplanet. Från det övre planet finns en lucka upp till en vind med möjlighet till förvaring. Huset har en rymlig balkong/uteplats, uppburen av stålpelare, med ett svart smidesräcke. Under den kan en bil parkeras. Villan är grönklassad i Stockholms stads kulturhistoriska klassificering, vilket innebär att byggnaden är särskilt värdefulla ur historisk, kulturhistorisk, miljömässig eller konstnärlig synvinkel. Så här lyder texten från Bebyggelseregistret: ”Den välgestaltade byggnaden har arkitektoniska värden; utformningen är stramt funktionalistisk med bevarade ursprungliga detaljer såsom träfönster, entrédörr i lackerat trä, balkongräcke i smide. Byggnaden har byggnadshistoriska och miljöskapande värden och berättar på ett pedagogiskt sätt om Sturebys utbyggnadshistoria.”

Som kuriosa angående husets boendehistoria kan också nämnas att i en klädkammare i ett av sovrummen sitter sedan länge några uppklistrade urklipp. Nuvarande ägare har sparat dem som minne och har också träffat kvinnan som växte upp i huset på 1950-talet och delade detta rum (då avdelat med en vägg till två små barnrum) med sin bror som klistrade upp dessa bilder.

OMRÅDET

Säljarna berättar: Stureby är en liten pärla! Vi har verkligen älskat och uppskattat våra år här. Vi kommer båda från en mindre ort i Dalarna och den känslan infinner sig även här, men med bonus att du har nära till stan och till tunnelbanan. Området är lugnt med blandande åldersgrupper. Har man barn blir Sturebyskolan en central punkt. Våra barn har växt upp här och vi har uppskattat alla möjligheter och aktiviteter området erbjuder. Det finns gott om lekplatser för både sommar- och vinterlek. Det finns inget centrum vilket vi uppskattat och inte saknat då det är nära till både Svedmyra och Bandhagen. Det har ordnats cykelfester och andra tillställningar i området vilket stärker gemenskapen och vi har fått vänner för livet.