Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Möregatan 7
  [Område] => Södermalm
  [Våning] => 6 av 7, hiss finns
  [Rum] => 1 rum
  [Area] => 25 kvm
Föreningens information. [Tomtareal] => [Avgift] => 2 109 kr/mån Inkl. v/a, kabel-TV & balkongavgift. )

Möregatan 7

MITT PÅ SÖDER – YTSMART FUNKISETTA MED BALKONG

FOTO:ÖSTLING STYLING:RYDMAN TEXT:MURÉN

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Hanna Tairi
Reg. fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Möregatan 7
Område
Södermalm
Våning
6 av 7, hiss finns
Rum
1 rum
Area
25 kvm
Föreningens information.
Avgift
2 109 kr/mån Inkl. v/a, kabel-TV & balkongavgift.

Driftskostnader

El
3 000 kr/år
Försäkring
2 260 kr/år
Övrigt
2 700 kr/år
Total driftskostnad
7 960 kr/år
Drift räknat på
1 person
Kommentar
Övrig kostnad avser gas.

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

Tre Indier
Här handlar vi oftast take-away eller äter på restaurangen, det har blivit många besök genom åren! Restaurangen har funnits sen innan jag flyttade hit.
Åsö Bageri
Lokala bageriet/konditoriet med utsökt bröd och service, här blir det ofta helgfrukost.
Skånegläntan
Park med solstolar, lekplats och stor gräsmatta med både sol och skugga.
Årstaviken
Närheten till vattnet där man kan bada, promenera, löpträna, simma på Eriksdalsbadet, träna på utegymmet eller bara hänga på någon av bryggorna.
Viet Kitchen i Söderhallarna
Godaste vietnamesiska maten i området som lagas av de snällaste ägarna som finns.

ARKITEKTUR FUNKIS

Läs mer om arkitekturen som formade huset

Arkitekturen

Arkitekt: 1936 Nils Tidblom

Invid nuvarande Rosenlundsparken lär det ännu in på 1930-talet ha funnit några små jordbruk! Men 1930 började KF uppföra sin stora anläggning vid Magnus Ladulåsgatan och steg för steg förändrades området. De tre kvarteren Pennan, Ritbesticket och Mallen bebyggdes alla under denna tid och man tog en bit av kvarteren för att skapa parken Skånegläntan. Nils Rudolf Hjort hette den man som ritade huset på tomten Ritbesticket 4 på Möregatan 7. Han var även både byggherre och byggmästare för produktionen ihop med Nils Tidblom. Huset uppfördes 1935–1936 med sju våningar som inreddes med lägenheter om ett rum och kök, förutom en tvårumslägenhet på bottenvåningen. Fasaden är putsad i en röd kulör och har två rader burspråk med balkonger emellan. Huset har en förgård med buskar och vilda vårblommor i gräset, samt cykelparkering och sopkassuner.

FÖRENINGEN

Brf Ritbesticket 4

Allmänt

Brf Ritbesticket 4 (716405-7502) köpte fastigheten 1993 och har 42 st lägenheter varav 3 lägenheter är upplåtna med hyresrätt (102 kvm). Lägenhet 42 tillkom 2004 då en del av råvinden byggdes om till lägenhet. Totalt bostadsyta är 1 289 kvm. Föreningen är en äkta förening och äger marken.

Ekonomi

Föreningen amorterar årligen och har ett bra kassaflöde. Nuvarande skuld är på låga 4 341 897 kr (enligt årsredovisning 2019) vilket ger en belåningsgrad på 3 496 kr/kvm. Man har tre kvarvarande hyresrätter, om totalt 102 kvm, som är ett dolt kapital. Föreningen indexerar upp avgifterna med ca 1,5% per år.

Överlåtelseavgift

Överlåtelseavgiften är 2,5 % av prisbasbeloppet, 1183 kr. Avgiften betalas av köparen. Pantsättningsavgiften är 1 % av prisbasbelopp, 473 kr. (För 2020 är prisbasbeloppet 47 300 kr)

Tidigare underhåll och renoveringar

Fastigheten har genomgått stora ombyggnader från 1996 fram till 2006 och är i gott skick med lite förväntat underhåll. Taket har lagts om under 1993 samt målats under 2005 med nya takbryggor och upppstigningslucka. Fasaden har putsas om, samtliga balkongplattor är nya inkl. balkongskärmar och räcken, fönsterbleck mm. Samtliga vatten- och avloppsledningar till kök och badrum har bytts ut. Nya klinkergolv och ytskick av kakel i badrum inkl. handdukstork ansluten till tappvarmvattencirkulation. Nya elstigare med 3-fas i fastigheten samt att all el i lägenheterna har bytts ut till jordade ledningar med automatsäkringar. Kabel-tv till fastigheten med internetanslutning. Trapphuset har målats om. Nya tvättmaskiner och torktumlare har bytts ut under 2005. Hissen har försetts med ny gallergrind under 2005 enligt nya bestämmelser och hisschaktet har målats 2006. Ny fjärrvärmecentral från 2014. Samtliga fönsterbågar målades 2017 med nya tätningslister och springventiler.

Kommande renoveringar

Fastigheten är i bra skick och inga åtgärder är planerade.

Gemensamma utrymmen

Cyklar ställs i cykelställ på gården och i cykelrum i källare. Föreningen har en tvättstuga med separat torkrum med avfuktare, belägen i källarvåningen. I tvättstugan finns två tvättmaskiner, en torktumlare, torkskåp, lakansträckare och tvättho.

Kabel TV/Bredband

Kabel-tv finns via ComHem och tillkommer som en obligatorisk avgift om 103 kr/mån. Grundutbudet består av SVT1, SVT2, TV3, TV4, Kanal 5, TV4 Plus, SVT24, ZTV, MTV, Eurosport, Discovery Mix och Com Hem-kanalen. Internet/bredband ingår ej i månadsavgiften. ComHem erbjuder bredband via tv-uttaget och har bra erbjudanden för de boende i huset.

Städning

Trappstädning sköts av städfirma och inget som behöver ombesörjas av den enskilda medlemmen.

Medlemskap

Juridiska personer godkänns inte som medlemmar i föreningen. Föreningen godkänner delat ägande med minsta ägarandel om 10%.

Hemsida

https://www.brfritbesticket4.se/

Kontroll

Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör alltid kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Det lilla bostadsområdet mellan Åsögatan och Rosenlundsparken är som Gärdet i miniatyr, med pampiga funkishus omgivna av grönska. Här bor du mycket bekvämt mitt på Södermalm och nära till det mesta. SoFo, Skanstull, Mariatorget, Götgatan, Hornstull och Årstaviken ligger alla inom gångavstånd. Samtidigt bor du lugnt och skönt på en liten kvarterslång återvändsgata precis vid oasen Rosenlundsparken. Härifrån promenerar du snabbt över Götgatan till de mysiga SoFo-kvarteren. Utbudet av matställen i området är i det närmaste oändligt, och det finns också bra restauranger i de närmaste kvarteren, t ex Indian Garden. Du bor också nära flera knutpunkter och kommunikationer med tunnelbana, bussar och pendeltåg.