Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Läckövägen 35
  [Område] => HAMMARBYHÖJDEN
  [Våning] => 1 av 3, ej hiss
  [Rum] => 2 rum
  [Area] => 41 kvm
Föreningens information.
1 Rok enligt lägenhetsförteckning [Tomtareal] => [Avgift] => 2 330 kr/mån I avgiften ingår värme och vatten )

Läckövägen 35

VÄLBEVARAD OCH VÄLPLANERAD FUNKIS MED ORIGINALKÖK OCH BALKONG

STYLING:RYDMAN FOTO:ÖSTLING TEXT:MURÉN

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Konstantin Dallas
Reg fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Läckövägen 35
Område
HAMMARBYHÖJDEN
Våning
1 av 3, ej hiss
Rum
2 rum
Area
41 kvm
Föreningens information.
1 Rok enligt lägenhetsförteckning
Avgift
2 330 kr/mån I avgiften ingår värme och vatten

Driftskostnader

El
1 200 kr/år
Övrigt
1 200 kr/år
Total driftskostnad
2 400 kr/år
Drift räknat på
1 person
Kommentar
Övrigt avser gas

planskiss

ARKITEKTUR 40-TALET

Läs mer om arkitekturen som formade huset

Arkitekturen

Arkitekt: 1942-1944 Ture Linnquist

Brf Stockholmshus nr 4 består av 14 smalhus i kvarteren Kristallkronan, Neonljuset och Triplexen. Husen byggdes av Riksbyggen och uppfördes under 1943–1944. De ritades av Ture Linnquist som även ritade grannföreningarna med nummer 1 och 3. Husens fasader har en tidstypisk utformning som stått sig väl genom åren. Husen och bostadsrättsföreningen tillhörde Riksbyggen fram till slutet av 1990-talet, då man bildade en självständig förening.

FÖRENINGEN

Brf Stockholmshus nr 4

Antal lägenheter och lokaler

Brf Stockholmshus Nr 4 består av 191 lägenheter med bostadsrätt. Sammanlagd bostadsrättsyta är 8692kvm. Föreningen är en s.k. äkta bostadsrättsförening och föreningen äger marken.

Ekonomi

Föreningen har mycket bra ekonomi. De långfristiga skulderna uppgår enligt årsredovisningen för 2019 till ca 5,3 milj kr (7,8 milj kr 2018) vilket ger en skuld ca 610 kr/kvm boyta. Föreningen planerar att bli skuldfri. Överlåtelseavgift om 2.5% av gällande prisbasbelopp betalas av köparen och pantsättningsavgift om 1% av gällande prisbasbelopp betalas av pantsättaren

Parkering

Föreningen har 48 parkeringsplatser varav en del ligger på egen mark och en del på Stockholms Stad samt vissa hyrs av svenska bostäder.

Renoveringar i urval

Av vidtagna underhållsgärder märks bl.a. följande: I början på 1990-talet lades taken om. 1992-93 byttes VA-stammar, el, balkongplattor, entréportar och skärmtak. Kök och badrum renoverades, ny ventilation med förstärkt självdrag installerades och fasaderna putsades. Under 2000-talet målades trapphusen, ytterdörrar till källare och cykelrum byttes ut, och nya värmeväxlare för fjärrvärmen installerades. Löpande under åren har ett antal tvättmaskiner och torktumlare i tvättstugorna bytts ut. Under 2018 och 2019 renoverades bastun samt två tvättstugor.

Kommande renoveringar

Det återstår att renovera en tvättstuga, föreningen kommer längre fram att fatta beslut om vilka renoveringar som behöver göras.

Bredband och kabel-tv

Fastigheterna är anslutna till det öppna nätet via kommunikationsoperatören Open Universe (stockholm.openuniverse.se, 0770-82 55 55, 08-522 736 50), samt till ComHems kabel-TV-nät (comhem.se/kundservice, tel 90 222)

Gemensamma utrymmen

Övernattningsrum, cykelrum, fyra tvättstugor, bastu och en hobbylokal.

Förråd

Aktuell lägenhet disponerar ett källarförråd om ca 6 kvm och ett mindre förråd om ca 1.5kvm fd matkällare.

Kontakta föreningen

brfstockholmshusnr4@gmail.com

Kontroll information

Ovanstående uppgifter kommer från årsredovisning 2019 samt kontroll med föreningens representant dec 2020. Uppgifter som är av särskild vikt för spekulant bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Läckövägen är en av de högst belägna punkterna i Hammarbyhöjden och härifrån leder promenadstigar vidare mot Björkhagen och Hammarby sjöstad/Sickla. Mysiga promenadstråk leder också till koloniföreningarna i området. I Hammarbyhöjdens centrum (Finns Malmgrens plan) finns restauranger, gym, blomsterbutik, stenugnsbageri, kiosk, apotek m m. Halvvägs till centrum ligger Hammarbyhöjdens idrottsplats och gulliga lekplatsen Indianparken, där det ofta är liv och rörelse med träning och lek. Den som vill åka skidor eller löpträna i Hammarbybacken kan nå den via en genväg i Hammarbyskogen. För ett större shoppingutbud är det gångavstånd till Sickla köpkvarter, eller cirka 5 minuter med cykel. Sommartid är Nytorpsbadet vid Nytorps gärde en pärla inom kort cykelavstånd.