Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Tegelbruksvägen 12
  [Område] => Midsommarkransen
  [Våning] => 3 av 3, hiss finns
  [Rum] => 2 rum och kök
  [Area] => 48 kvm
Föreningens information. [Tomtareal] => [Avgift] => 3 106 kr/mån Inkl. Värme, V/A, bredband samt kabel-tv bas. )

Tegelbruksvägen 12

LJUS OCH VÄLPLANERAD FUNKIS CENTRALT I KRANSEN

FOTO: OZOLLAPA STYLING: RYDMAN TEXT: MURÉN

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Josefin Widman
Reg. Fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Tegelbruksvägen 12
Område
Midsommarkransen
Våning
3 av 3, hiss finns
Rum
2 rum och kök
Area
48 kvm
Föreningens information.
Avgift
3 106 kr/mån Inkl. Värme, V/A, bredband samt kabel-tv bas.

Driftskostnader

El
4 200 kr/år
Försäkring
3 000 kr/år
Total driftskostnad
7 200 kr/år
Drift räknat på
2 personer

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

Gunnel & Ruth bageri
Restaurang Piccola Cabina (mycket nära lägenheten)
Svandammsparken
Kvartersbiografen Tellus
Söderbergs bageri vid Telefonplan

ARKITEKTUR FUNKIS

Läs mer om arkitekturen som formade huset

Arkitekturen

Arkitekt: G Laurelius 1938

Tomten Nässlan 5 på Tegelbruksvägen bebyggdes 1938–1939 och huset ritades av Gustaf Laurelius. Laurelius var anställd av Stockholms stadsbyggnadskontor och har bland annat ritat brandstationerna på Kungsholmen och Östermalm. Nässlan 5 är ett bostadshus i tre våningar plus källarvåning, ett tidstypiskt funkishus med stram fasad, men inte friliggande som de flesta hus från denna tid utan placerade vägg i vägg, troligen en rest av en äldre stadsplan.

FÖRENINGEN

Brf Nässlan 5

Antal lägenheter och lokaler

Brf Nässlan 5 är en äkta förening belägen på fastigheten Nässlan 5 på adressen Tegelbruksvägen 12 i Midsommarkransen. Föreningen består av 14 lägenheter upplåtna med bostadsrätt och totala bostadsytan är 690 kvm. Föreningen registrerades och förvärvade fastigheten år 2000.

Mark

Föreningen äger sin mark.

Förvaltare

Ekonomisk och teknisk förvaltning sköts av SBC Sveriges BostadsrättsCentrum AB.

Urval renoveringar

Godkänd OVK & radonmätning, 2020. Balkongbygge mot gården, 2019. Takrenovering, 2018. Målning av trapphus, 2017. Byte fjärrvärmecentral, 2016. Stamspolning, 2013. 1990 var ett stort ombyggnadsår eftersom det lägenheterna då ombildades till bostadsrätter, då gjordes bland annat el- och rörstambyte i hela fastigheten.

Kommande renoveringar

Inga större renoveringar det närmsta åren, endast löpande underhåll. Föreningen planerar att upphandla nya sopkärl. De planerar även att måla fönsterbleck och tvätta fasaden. Inga renoveringar innebär avgiftshöjningar.

Ekonomi

Föreningen har lån på ca 3,7 mkr. Det ger en belåning på ca 5 363 kr/kvm boyta. Snittet i området är ca 7 500 kr/kvm boyta. Föreningen har inga planerade avgiftsändringar.

Försäkring

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad genom IF.

Gemensamma utrymmen

Föreningen har en gemensam lummig innergård med två separata sittgrupper och planteringslådor. Här finns vinbärsbuskar, äppelträd och vilt växande smultron. Föreningen har gemensamt cykel- och barnvagnsrum i källaren. Tvättstuga finns i källaren utrustad med två tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp och mangel.

Parkering

Boendeparkering gäller längst gatorna, se Stockholm Stads hemsida för mer information.

Vad ingår i månadsavgiften, Bredband och Kabel-TV

Värme, V/A, kabel-tv bas samt bredband ingår i avgiften. Bredbandet levereras via Ownit och hastigheten är 250/250 mbit.

Överlåtelseavgift och medlemskapsavgifter

Överlåtelseavgift 2,5% av gällande prisbasbelopp debiteras av köparen. Pantsättningsavgift motsvarande 1% av gällande prisbasbelopp.

Juridisk person och delat ägande

Juridisk person godkänns ej i föreningen. Delat ägande godkänns.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens kontaktperson 2021-04-02, föreningens stadgar samt senaste årsredovisningen. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Midsommarkransen är en klassisk gammal förstad och ett mycket charmfullt och levande område med en fin blandning av byggnader från olika decennier. Här är det svårt att inte trivas. Området är perfekt för den som vill ha nära till natur och Mälaren, kunna ta en öl eller kaffe i de egna kvarteren men också hoppa på cykeln och vara på Söder inom tio minuter. Runt hörnet finns massvis med mysiga kaféer, bra restauranger och små personliga inredningsbutiker. Du har två minuter till båda tunnelbaneuppgångarna. Här finns också den hundraåriga kvartersbion Tellus med film, föredrag, konserter, café och annat.