Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Strandliden 57
  [Område] => Hässelby Strand
  [Våning] => 1 av 4, ej hiss
  [Rum] => 2 rum och kök
  [Area] => 66 kvm
förvaltarens information [Tomtareal] => [Avgift] => 3 388 kr/mån inkl. värme, vatten, bredband, ip-telefoni )

Strandliden 57

STOR TVÅA MED BALKONG & UTSIKT MOT ETT GLITTRANDE MÄLAREN

TEXT: HENRIK STYLING: COPPARSTAD FOTO: BOUKARI

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Adam Smith
Reg. fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Strandliden 57
Område
Hässelby Strand
Våning
1 av 4, ej hiss
Rum
2 rum och kök
Area
66 kvm
förvaltarens information
Avgift
3 388 kr/mån inkl. värme, vatten, bredband, ip-telefoni

Driftskostnader

El
3 300 kr/år
Försäkring
1 500 kr/år
Total driftskostnad
4 800 kr/år
Drift räknat på
1 person

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

Badplatser
T.ex. Strandbadet och Kanaanbadet
Trädgårdscafé
Kanaans trädgårdscafé, kulturcafé och kaffebar.
Stråkets parklek
Strax nedanför Hässelby Strand, med vy över Mälaren.
Båtklubbar
Två båtklubbar finns i närområdet. Även ett båtsällskap, med aktiviteter och kurser.

ARKITEKTUR 1950-1965

Läs mer om arkitekturen som formade huset

Arkitekturen

Arkitekt: Curman & Gunnartz 1956

Husen på Strandliden ritades av arkitekterna Jöran Curman och Nils Gunnartz för Svenska Bostäders räkning. En av dessa hus är Tornkammaren 1 som ligger med ett fantastiskt läge invid Mälarens strand. Det byggdes med dispens för att kunna erbjuda konstnärsateljéer med en utsikt över det vanliga. I december 1957 stod huset färdigt för inflyttning. Byggnaden är två våningar hög mot gatan men fem våningar mot sjösidan. Längst ner mot vattnet inreddes entresolerade ateljévåningar om två rum och kök, och en av dem utgörs av denna lägenhet. För de boende i Brf Tornkammaren 1 finns gemensam tvättstuga, utrustad med tre tvättmaskiner, en torktumlare, torkskåp och mangel. Därtill finns ett gästrum, föreningslokal, gym, hobbyrum och cykelförråd. Egen badbrygga förenklar badandet. Föreningen har även ordnat en hel del aktiviteter att delta i om man vill, som träning med personlig tränare, bilmotormeck och akvarellkurs.

FÖRENINGEN

BRF Tornkammaren 1 (769603-7733)

Antal lägenheter och lokaler

Den äkta bostadsrättsföreningen Tornkammaren 1 (org. nr 769603-7733) äger fastigheten Tornkammaren 1 med ett flerbostadshus. Huset uppfördes 1956 och är beläget i Hässelby strand. Föreningen upplåter 42 st lägenheter med bostadsrätt, uppåt 6 st hyresrätter samt 1 st hyresrättslokal. Huset värms upp via bergvärme med solcellspaneler som komplement.

År föreningen övertog fastigheten

Föreningen äger fastigheten sedan 2008.

Mark

Föreningen innehar fastigheterna genom tomträttsavtal med Stockholms stad. Skrivs om 2028.

Förvaltare

Den ekonomiska förvaltningen sköts av AllaBrf. Den tekniska förvaltningen sköts av föreningen i egen regi.

Renoveringar

Utförda renoveringar i urval följer. (1995) Renovering, stambyte av rör och badrum. (2009) Byte takbeläggning. (2010) Bergvärme installeras, tvättstuga byggs i f.d. förråd. Bredband, optisk fiber installeras. (2011) Uppdatering av el och belysning i källare och trapphus. (2013) Komplettering till 3-glas (1+2) av alla fönster/balkongdörrar. (2014) Renovering av uteplatsen Torn-Terrassen, insugningsrör till grundventilation, vattennivåvarnare i husgrund m.m. (2016) 156 kvm solceller monteras på takutsticket. Eluppdatering av stigarledningar och byte av elcentraler till 3-fas m.m. (2017) Renovering av fasad och södervända balkonger samt föreningslokal och uppdatering av gästrum. Högtrycksspolning av avloppsrör. (2018) Stockholms stad renoverar strandpromenaden med ny beläggning och installation av belysning. Spolning av rörsystem i föreningen. (2019) Fasadrenovering och nya hängrännor mot gatan. Stockholms stad renoverade p-platser och planterade nya träd. LED-belysning exteriört och i trapphus. Läs mer i årsredovisningen och på hemsidan.

Kommande renoveringar:

Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig från 2017 till 2037. Inga uppgifter om större projekt.

Ekonomi

Föreningens långfristiga skulder uppgår till cirka 15 mkr och årliga intäkter uppgår till drygt 2,4 mkr. Skuldkvoten per kvm bostadsyta uppgår till cirka 4.500 kr/kvm, vilket är under snittbelåningen i Stockholm. Föreningen har cirka 3,7 mkr i omsättningstillgångar. Under 2019 amorterade man över 1,2 mkr på lånen och en halv miljon kr placerades hos SBAB.

Avgifter

Inga uppgifter om planerade avgiftsändringar.

Städning och städdagar

Trappstädning utförs av en anlitad städfirma så detta behöver inte de boende ombesörja. Gemensamma städdagar förekommer.

Tvättstuga

En tvättstuga finns i anslutning till port 51. Här finns tre tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkskåp och en mangel.

Gemensamma utrymmen

Tornkammaren har gott om gemensamma utrymmen för de boende. Gästrum finns liksom gym, hobbyrum, cykelförråd och föreningslokal. Utomhus finns en allmän sittplats uppe på klippan samt en liten badbrygga som förenklar ett dopp i Mälaren. I föreningen har det arrangerats tillfällen med PT, meka med bilmotor, akvarellkurser och annat roligt för den som önskar sysselsätta sig.

Parkering/garage

Föreningen innehar inga egna bilplatser. På gatan får man parkera max 7 dagar i följd. Avgiftsbelagd p-plats finns vid Maltesholmsvägen intill Hässelby strands kyrka.

Bredband och TV

Föreningen har gruppavtal med Bahnhof som ingår i medlemsavgiften för snabbt fiber / bredband. Genom föreningens gruppavtal hos Bahnhof, kan du teckna och betala för IP-TV genom Sappa som erbjuder flera olika programpaket.

Kontroll

Ovanstående grundas på officiell information från föreningen avläst i september 2021. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras direkt med föreningen. Föreningens hemsida (tornkammaren1.bostadsratterna.se) har mer info.

OMRÅDET

Mälaren, fantastisk utsikt och bad- och båtmöjligheter gör att detta boende kan kännas som en evig semesterresa. 0 minuter från vattnet men 5 minuter från pålitlig kollektivtrafik med tunnelbanan i Hässelby strand, gör att man ändå smidigt anknyter till Stockholm och det vardagliga livet. Att efter förrättat värv sedan landa på denna plats, med storslagen Mälarvy, är sann livskvalitet. Natur- och kulturvännen kan även uppskatta närheten till Grimsta naturreservat och trevliga utflyktsmål som Riddersvik, Kanaan och Hässelby slott. Till närmaste småbåtshamn är det endast 200 meter. Barnfamiljer har nära till parklek och det lilla närliggande centrumet förstärker småstadskänslan.