Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Strandliden 37
  [Område] => Hässelby Strand
  [Våning] => -1 av 3, ej hiss
  [Rum] => 3 rum och kök
  [Area] => 87 kvm
mätbevis [Tomtareal] => [Avgift] => 3 798 kr/mån inkl. värme & vatten (+kabel-tv bas) )

Strandliden 37

VÄLBEVARAD ATELJÉLÄGENHET I ETAGE MED PANORAMAVY DIREKT MOT MÄLAREN

TEXT: HENRIK FOTO: BOUKARI STYLING: COPPARSTAD

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Adam Smith
Reg. fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Strandliden 37
Område
Hässelby Strand
Våning
-1 av 3, ej hiss
Rum
3 rum och kök
Area
87 kvm
mätbevis
Avgift
3 798 kr/mån inkl. värme & vatten (+kabel-tv bas)

Driftskostnader

El
4 680 kr/år
Försäkring
1 676 kr/år
Total driftskostnad
6 356 kr/år
Drift räknat på
3 personer

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

Badplatser
T.ex. Strandbadet och Kanaanbadet
Trädgårdscafé
Kanaans trädgårdscafé, kulturcafé och kaffebar.
Stråkets parklek
Strax nedanför Hässelby Strand, med vy över Mälaren.
Båtklubbar
Två båtklubbar finns i närområdet. Även ett båtsällskap, med aktiviteter och kurser.

ARKITEKTUR 1950-1965

Läs mer om arkitekturen som formade huset

Arkitekturen

Arkitekt: Curman & Gunnartz 1956

Husen på Strandliden ritades av arkitekterna Jöran Curman och Nils Gunnartz för Svenska Bostäders räkning. En av dessa hus är Marmorbordet 1 som ligger med ett högt läge invid Mälarens strand. Det byggdes med dispens för att kunna erbjuda konstnärsateljéer med en utsikt över det vanliga. I december 1957 stod huset färdigt för inflyttning. Byggnaden är tre våningar hög mot gatan men fyra våningar mot sjösidan. Längst ner mot vattnet inreddes entresolerade ateljévåningar om två rum och kök, och en av dem utgörs av denna lägenhet. För de boende i Brf Marmorbordet 1 finns gemensam tvättstuga som ligger på samma plan som denna lägenhet, några meter ifrån, utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare, torkskåp och mangel. Därtill finns ett cykelförråd på samma plan invid lägenheten på 37:an. Man kan även boka en uteveranda för sammankomster. I överenskommelse med grannföreningen kan man boka en gästlägenhet. Föreningen arrangerar julfester och andra arrangemang, här finns god grannsämja och några har bott i huset sedan det stod nytt.

FÖRENINGEN

Brf Marmorbordet (769603-7485)

Antal lägenheter och lokaler

Den äkta bostadsrättsföreningen Marmorbordet 1 (org. nr 769603-7485) äger fastigheten Marmorbordet 1 med ett flerbostadshus. Huset uppfördes 1957 och är beläget i Hässelby strand. Föreningen består av 40 st lägenheter varav 5 st är hyresrätter. Huset värms upp via bergvärme med solcellspaneler som komplement.

År föreningen övertog fastigheten

Föreningen äger fastigheten sedan 2008.

Mark

Föreningen innehar fastigheterna genom tomträttsavtal med Stockholms stad. Avtalet förnyas 2038.

Förvaltare

Den ekonomiska förvaltningen sköts av MBF. Den tekniska förvaltningen sköts av föreningen i egen regi.

Renoveringar

Under föreningens tid har fastigheten genomgått både stora och små renoveringar, vilket har lett till ökad komfort och lägre energikostnader för de boende. 1995 gjordes stambyte avseende kök och badrum. 2008, föreningen bildas. 2009, ny takbeläggning och tvättstuga. 2010, installation av bergvärme. 2011, ny el och installation av fiber, nytt låssystem och ny styrelselokal. 2012, trefas samt besiktning av avlopp. 2013, ombyggnad till 3-glas (1+2) i alla fönster och balkongdörrar. 2016, solcellspaneler installerades på södra fasadens tak, portbyte. 2017, renovering och målning av fasad och balkonger på sydsidan. 2019, fasadjobb och målning på gavlar och norrsida. 2020, rengöring av värmesystem, nya termostater. 2021, dränering norrsidan.

Kommande renoveringar:

Framåt sommaren är arbetet klart med dränering mot norrsidan. Taket kommer på tal inom några år men det är mest att se över skicket på själva takbeläggningen. Föreningen har en underhållsplan som de uppdaterar just nu.

Ekonomi

Föreningens (2019) långfristiga skulder uppgår till cirka 21 mkr och årliga intäkter uppgår till drygt 2,1 mkr. Skuldkvoten per kvm bostadsyta uppgår till cirka 6.770 kr/kvm men sedan bokslutet 2019 har man amorterat betydande på ett lån. Föreningen har cirka 4,3 mkr i omsättningstillgångar.

Avgifter

Inga uppgifter om planerade avgiftsändringar.

Städning och städdagar

Trappstädning utförs av en anlitad städfirma så detta behöver inte de boende ombesörja. Gemensamma städdagar förekommer.

Tvättstuga

En tvättstuga finns i anslutning till port 37. Här finns två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkskåp och en mangel.

Gemensamma utrymmen

Förutom gemensam tvättstuga finns ett cykelförråd på samma plan invid lägenheten på 37:an. Man kan även boka en uteveranda för sammankomster. I överenskommelse med grannföreningen kan man boka deras gästlägenhet.

Parkering/garage

Föreningen innehar inga egna bilplatser. På gatan får man parkera max 7 dagar i följd. Avgiftsbelagd p-plats finns vid Maltesholmsvägen intill Hässelby strands kyrka.

Bredband och TV

Fiber är indraget i fastigheten och abonnemang bekostas av medlem utöver lägenhetsavgiften. Kabel-tv via Com Hem varav grundutbudet ingår i avgiften.

Kontroll

Ovanstående grundas på officiell information från föreningen samt styrelsekontakt i april 2021. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras direkt med föreningen.

OMRÅDET

Mälaren, fantastisk utsikt och bad- och båtmöjligheter gör att detta boende kan kännas som en evig semesterresa. 1 minut till vattnet men också bara 5 minuter till pålitlig kollektivtrafik med tunnelbanan i Hässelby strand, gör att man ändå smidigt anknyter till Stockholm och det vardagliga livet. Att efter förrättat värv sedan landa på denna plats, med storslagen Mälarvy, är sann livskvalitet. Natur- och kulturvännen kan även uppskatta närheten till Grimsta naturreservat och trevliga utflyktsmål som Riddersvik, Kanaan och Hässelby slott. Till närmaste småbåtshamn är det endast 200 meter. Barnfamiljer har nära till parklek och det lilla närliggande centrumet förstärker småstadskänslan.