Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Gävlegatan 13
  [Område] => Vasastan - Rödabergen
  [Våning] => 4 av 5, ej hiss, hiss finns att tillgå i granntrapphuset
  [Rum] => 2,5 rum och kök
  [Area] => 70 kvm
Enligt uppmätning
Mätbevis finns [Tomtareal] => [Avgift] => 3 734 kr/mån Avgiften höjdes med 5% per 2021-01-01. I avgiften ingår värme, varm/kallvatten, basutbud TV samt bredband om 1000/100 mb/s. )

Gävlegatan 13

LJUS OCH SOCIAL HÖRNLÄGENHET MED HÖGT LÄGE I RÖDA BERGEN

TEXT: MURÉN STYLING: RYDMAN FOTO: EMILSSON

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Oliver Källenfors
Reg. Fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Gävlegatan 13
Område
Vasastan - Rödabergen
Våning
4 av 5, ej hiss, hiss finns att tillgå i granntrapphuset
Rum
2,5 rum och kök
Area
70 kvm
Enligt uppmätning
Mätbevis finns
Avgift
3 734 kr/mån Avgiften höjdes med 5% per 2021-01-01. I avgiften ingår värme, varm/kallvatten, basutbud TV samt bredband om 1000/100 mb/s.

Driftskostnader

El
5 000 kr/år
Försäkring
4 850 kr/år
Övrigt
3 800 kr/år
Total driftskostnad
13 650 kr/år
Drift räknat på
4 personer
Kommentar
Enligt säljarens uppgifter, 2 vuxna, 2 barn, övrigt = gas

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

Blique by Nobis takbar
Hagaparken
Solvändans och Vasaparkens lekplatser
Haga bageri
Kvarterets innergård

ARKITEKTUR TJUGOTALSKLASSICISM

Läs mer om arkitekturen som formade huset

Arkitekturen

Arkitekt: Sven Wallander 1924

Rödabergsområdet i Vasastan bebyggdes under 1920-talet. Brf Myrstackens hus uppfördes av HSB i mitten av detta decennium, 1924–1925, och ritades av dess chefsarkitekt Sven Wallander. Föreningen består av fyra fastigheter, tre ligger i kvarteret Myrstacken och en i kvarteret Humleboet. Byggnaderna är uppförda i tre till fyra våningar och har fasader putsade i olika nyanser av rött och gult. Fönstren är ursprungliga och tidstypiskt spröjsade med tre glas i varje båge. Alla hus har unik utformning med olika entréer och arkitekturdetaljer. På Gävlegatan 13 finns en trappstegsgavel som en pampig detalj. Husen är blåklassade i Stockholms stads kulturhistoriska inventering, vilket är den högsta klassen som tilldelas byggnader med synnerligen högt kulturhistoriskt värde.

FÖRENINGEN

HSBs Brf Myrstacken i Stockholm

Föreningen

HSB Bostadsrättsförening Myrstacken i Stockholm (org. nr 702001-4796) är en äkta förening som förvärvade fastigheterna Myrstacken 25, 30, 31 samt Humleboet 16 år 1924. Föreningen består av fastigheterna Myrstacken 25 med adresserna Gävlegatan 13 och Torbjörn Klockares Gata 25, Myrstacken 30 med adresserna Torbjörn Klockares Gata 21 och 23, Myrstacken 31 med adresserna Torsgatan 78, Torbjörn Klockares Gata 15, 17 och 19, Humleboet 16 med adresserna Falugatan 20, 22 och 24 och omfattar 144 lägenheter med bostadsrätt, 2 lokaler med hyresrätt samt en gemensam lokal med bostadsrätt som nyttjas av medlemmarna som övernattningslägenhet och föreningslokal. Marken innehas med äganderätt.

Ekonomi

Lånen för föreningens fastighet ligger på 3 107 kr per kvm boarea. Avgiften kommer att höjas med 5% fr om den 1 januari 2021. Avgiften betalas månadsvis i förskott.

Förvaltning

Den ekonomiska förvaltningen sköts av HSB Stockholm. Teknisk förvaltning sköts av Adamsberg Fastighetsförvaltning.

Bredband och kabel-tv

Bredband 1000/1000 Mb/s från Bahnhof ingår för närvarande i månadsavgiften via ett fastighetsnät med nätverksuttag (UTP/ethernet) i respektive lägenhet. Bostadsrättshavaren kan också välja bredband från Telenor eller ComHem och tecknar då själv abonnemang. ComHems grundutbud för kabel-tv ingår i månadsavgiften.

Juridisk person och delat ägande

Föreningen godkänner inte juridisk person som medlem i föreningen, men delat ägande accepteras.

Medlemskap

Medlemskap i HSB krävs av bostadsrättshavare innan HSB Stockholm Servicecenter vidarebefordrar överlåtelser till styrelsen.

Överlåtelseavgift

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift på 1 163 kr av köparen.

Gemensamma utrymmen

Tre stycken tvättstugor i källarplan, utrustade med tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp samt ett gemensamt torkrum. Det finns två trevliga innergårdar, tre cykelrum och även ett cykelställ på ena innergården, en bokningsbar bastu, en övernattningslägenhet / föreningslokal för uthyrning till medlemmar, barnvagnsrum och ett återvinningsrum.

Förråd

Många lägenheter i föreningen har tillhörande förråd. Typ av förrådsutrymme, vindsförråd eller källarförråd samt storlek varierar.

Renoveringar, i urval

2019 renovering av samtliga tvättstugor, 2016 OVK genomförd och godkänd, 2013 samtliga fönster renoverades, 2011 tak på övriga fastigheter, 2004 tak och fasad på Humleboet 16, 2002 byte av värmecentral, 1990 stambyte, renovering av elnät, tillbyggnad av vindslägenheter, dessa har maskinell ventilation.

Kommande renoveringar

Under de kommande åren planeras en fasadrenovering på fastigheterna Myrstacken 25, 30 och 31.

Städning och städdagar

Trappstädning sköts av den tekniska förvaltaren. Gemensamma städdagar förekommer två gånger per år.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens Årsredovisning från 2019 och kontakt med styrelsen i september 2020. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Röda Bergen är ett av stadens finaste exempel på 1920-talets stadsplaneidéer, och också det största i sin art, en unik kulturhistorisk innerstadsmiljö. Sedan 1987 är stadsdelen i sin helhet kulturskyddad som riksintresse. Här bor du lika nära Hagaparkens grönska som citys puls. Närheten till nya Hagastaden ger nya möjligheter med ett växande utbud av butiker, förskolor och lekparker. Tvärs över gatan ligger nyöppnade Blique hotel med sin fantastiska takbar. Kommunikationsmöjligheterna är suveräna med nya pendeltågsnedgången vid Vanadisrondellen, tunnelbana med nedgång på Torsgatan (samt planerad t-banehållplats för gula linjen Torsplan), blåbussarna 3 och 6 precis runt hörnet (samt 2 och 4 mindre än 10 minuter bort) och den bilburne kan snabbt ta sig ut på de stora lederna.