Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Katarina bangata 62, 6 tr
  [Område] => Södermalm - Nytorget
  [Våning] => 6 av 6, hiss finns, hiss går till våning 5
  [Rum] => 3 rum och kök
  [Area] => 79 + 11 kvm
Föreningens information. [Tomtareal] => [Avgift] => 3 926 kr/mån inkl; värme, v/a. En obligatorisk avgift om 49 kr/månad tillkommer för bredband )

Katarina bangata 62

BJÄLKAR OCH UTSIKT ÖVER TAKÅSARNA - MYSIG VINDSVÅNING I SOFO

TEXT: MURÉN. STYLING: VON KEPPEL. FOTO: OZOLLAPA

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Katarina Ljung
Grundare & Reg. fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Katarina bangata 62, 6 tr
Område
Södermalm - Nytorget
Våning
6 av 6, hiss finns, hiss går till våning 5
Rum
3 rum och kök
Area
79 + 11 kvm
Föreningens information.
Avgift
3 926 kr/mån inkl; värme, v/a. En obligatorisk avgift om 49 kr/månad tillkommer för bredband

Driftskostnader

El
6 300 kr/år
Försäkring
2 400 kr/år
Total driftskostnad
8 700 kr/år
Drift räknat på
3 personer

planskiss

ARKITEKTUR TJUGOTALSKLASSICISM

Läs mer om arkitekturen som formade huset

Arkitekturen

Arkitekt: Björn Hedvall 1926

Huset på Katarina Bangata 62 i, Räfsan 4, ritades tillsammans med grannfastigheterna Räfsan 5 och Räfsan 6 av Björn Hedvall. Hedvall är en av Stockholms mest anlitade och produktiva arkitekter genom tiderna. Han var aktiv till långt efter pensionsålder och under sex decennier, från början av 1920-talet och ända in på 1970-talet. Han hade en enastående förmåga att skapa både smått och flott. Han ritade såväl mindre lägenheter som stora våningar, privatvillor och offentliga byggnader, totalt cirka 270 byggnader i Stockholm, i klassicistisk och funktionalistisk stil. De tre bostadshusen i kvarteret Räfsan uppfördes under åren 1926–1927 i nyklassicistisk stil och har sex våningar med indragen kungsvåning högst upp. På 1980-talet inreddes även vinden.

FÖRENINGEN

Brf Räfsan 4, 5 & 6

Föreningen

Brf Räfsan 4, 5 och 6 är en äkta förening som förvärvade fastigheten Räfsan 6 år 2001, och som omfattar adresserna Ringvägen 155 samt 155 A-C. Föreningen består av tre flerbostadshus i 4-6 våningar med totalt 162 bostadsrätter och 10 hyresrätter. Föreningen upplåter även 4 lokaler med hyresrätt. Husen förenas av en trevlig gemensam innergård. Marken innehas med äganderätt.

Ekonomi

Lånen för föreningens fastighet ligger på 3 150 kr/kvm/bostadsrättsyta. Snittet på Södermalm ligger på 6000 kr/kvm. I kassan finns drygt 1 mkr.

Förvaltning

Både den ekonomiska och den tekniska förvaltningen sköts av Fastighetsägarna.

Juridisk person och delat ägande

Föreningen godkänner inte juridisk person som medlem i föreningen, men delat ägande accepteras.

Överlåtelseavgift

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift på 1 183 kr av köparen.

Gemensamma utrymmen

Föreningens medlemmar disponerar gemensamt tvättstuga utrustad med fyra tvättmaskiner, två torktumlare och ett torkskåp, samt cykelrum, barnvagnsförråd och dessutom en nyrenoverad gästlägenhet för uthyrning för 350 kr/dygn. Den trevliga innergården utrustas sommartid med utemöbler och grill. Ett soprum med sorteringskärl för metall, papper, glas och plast finns.

Förråd

Lägenheten disponerar ett vindsförråd.

Renoveringar, i urval

2019 byte av maskinell utrustning i tvättstuga samt brandtätning av garage, 2018 brandbalkonger, 2017 OVK, stamspolning, 2015 nytt elektroniskt låssystem, fönsterrenovering av samtliga fönster, 2014 byte av undercentral för fjärrvärme, 2013 underhåll av värmestammar, nya balkonger, modernisering av hiss på Ringvägen 155 C, 2012 byte av stamregleringsventiler och radiatorventiler samt injustering av värmesystem, 2010 renovering av innergård, 2007 trapphus, portar och fönster, 1989 rörstambyte och elstambyte.

Kommande renoveringar

En underhållsplan sträcker sig fram till 2037. Inga större renoveringar är planerade i närtid.

Bredband och kabel-tv

Föreningen har avtal med Com Hem för kabel-tv och Ownit för bredband med 100 Mbit/s.

Städning och städdagar

Trappstädning sköts av den tekniska förvaltaren. Gemensamma städdagar förekommer två gånger per år.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens officiella faktadokument och hemsida. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Det är lätt att förälska sig i dessa kvarter med den lummiga allén längs Katarina Bangata utanför porten, och med ett fantastiskt utbud av restauranger, barer och roliga butiker runt hörnet. SoFo är alltid kul och ett levande område att bo i där det ständigt öppnar nya ställen. Närheten till Nytorget, Vitabergsparken och Blecktornsparken är underbart alla årstider. Åt andra hållet har man också Ringvägen och Skanstull med ännu fler butiker, restauranger, serviceinrättningar samt tunnelbana.