Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Orvar Odds väg 2
  [Område] => Kungsholmen - Fredhäll
  [Våning] => 3 av 6, hiss finns
  [Rum] => 3 rum och kök
  [Area] => 94 kvm
Faktisk uppmätn norm SS 21054 [Beskrivning uteplats] => [Tomtareal] => [Avgift] => 4 374 kr/mån inkl värme, v/a, bredband fiber, kabel-tv [Andelstal] => 4,452 % [Andel av årsavgift] => Uppgift saknas [Lägenhetsnummer] => 00013/1305 )

Orvar Odds väg 2

FUNKISVÅNING MED ÖPPEN SPIS, BALKONG OCH PANORAMAVY MOT MÄLAREN, MÖJLIG 4:A

FOTO: EMILSSON STYLING: LINGSELL TEXT: MURÉN

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Henriette Gerson
Reg. Fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Orvar Odds väg 2
Område
Kungsholmen - Fredhäll
Våning
3 av 6, hiss finns
Rum
3 rum och kök
Area
94 kvm
Faktisk uppmätn norm SS 21054
Avgift
4 374 kr/mån inkl värme, v/a, bredband fiber, kabel-tv
Andelstal
4,452 %
Andel av årsavgift
Uppgift saknas
Lägenhetsnummer
00013/1305

Driftskostnader

El
5 876 kr/år
Försäkring
4 402 kr/år
Total driftskostnad
10 278 kr/år
Drift räknat på
4 personer

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

Spårvagnsparken
Café Paloma
Solstugan
Badklipporna

ARKITEKTUR FUNKIS

Läs mer om arkitekturen som formade huset

Arkitekturen

Arkitekt: Björn Hedvall 1936

Huset på fastigheten Mälarbröderna 6 uppfördes 1936–1937 och ritades av Björn Hedvall. Björn Hedvall var en av Stockholms mest anlitade och produktiva arkitekter genom tiderna, aktiv till långt efter pensionsålder och under sex decennier, från början av 1920-talet och ända in på 1970-talet. Hedvall har ritat fyra av de fem byggnaderna i kvarteret Mälarbröderna, på adresserna Orvar Odds väg 2, 4, 6, och 8. Mälarbröderna 6 är ett bostadshus i sju våningar med kungsvåning och takterrasser högst upp. Huset är byggt i suterräng och har ett pampigt läge på klippan med utsikt mot Mälaren från gatusidan.

FÖRENINGEN

Brf Mälarbröderna 6

Föreningen

Brf Mälarbröderna 6 (org. nr 769609-5426) är en äkta förening som förvärvade fastigheten Mälarbröderna 6 år 2011. Föreningen består av ett gathus beläget på Orvar Odds väg 2, och omfattar 30 lägenheter med bostadsrätt samt tre förråd med hyresrätt. Marken innehas med äganderätt.

Ekonomi

Lånen för föreningens fastighet ligger på 3 815 kr per kvm boarea. Det finns inga beslutade avgiftsförändringar. En obligatorisk avgift om 125 kr tillkommer på månadsavgiften för bredband. Avgiften betalas månadsvis i förskott.

Förvaltning

Den ekonomiska och tekniska förvaltningen sköts av Fastum. Fastighetsskötsel sköts via Svanströms.

Bredband och kabel-tv

Fiber via Stockholms Stadsnät. Bredband 1000 Mbit.

Juridisk person och delat ägande

Föreningen godkänner inte juridisk person som medlem i föreningen, men delat ägande accepteras.

Överlåtelseavgift

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift på 1 190 kr av köparen.

Gemensamma utrymmen

Tvättstuga i markplan utrustad med två tvättmaskiner, torktumlare, torkrum och mangel. Två gemensamma takterrasser med utemöbler. En terrass/uteplats på våning 1 mot baksidan av huset. Barnvagnsrum och cykelförråd.

Hiss

Hiss finns.

Förråd

Lägenheten disponerar ett källarförråd på ca 8 kvm.

Renoveringar, i urval

2020 bättringsmålning av fönster, 2019 radonmätnin, 2018 ny fjärrvärmecentral, 2017 relining av originalstam i källaren, 2017 ommålning trapphus samt nya tidsenliga eluttag, 2016 nytt tätskikt terrass på baksida, 2016 byte av entrédörrar, 2016 OVK, 2013 fönster renoverades och målades utvändigt, nytt expansionskärl, 2010 takrenovering, 2007 rörstambyte i kök och badrum, elstambyte, 2000 fasadrenovering, balkonger, 1998 ny undercentral

Planerade renoveringar

Föreningen följer en underhållsplan som upprättades 2011 och som sträcker sig till 2030. Underhållsplanen ses över årligen.

Städning och städdagar

Trappstädning sköts på entreprenad. Gemensamma städdagar förekommer 1-2 gånger per år.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens officiella faktadokument och kontakt med styrelsen i juni 2021. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Det är lätt att bli en Fredhällspatriot i detta trivsamma område med fantastiskt läge på Kungsholmens sydvästsida. Detta är en mycket trevlig del av stadsdelen med bebyggelse mestadels från 1930-talet och fristående bostadshus omgivna av mycket grönska. Det direkta och höga läget vid Mälaren ger fantastiska vyer och fina badmöjligheter, det är bara att ta på badrocken och gå och ta ett dopp. Fredhällsbadet är ett av Stockholms första solbad, och det finns även ett friluftsbad för vinterbadare. Längs vattnet har man några av stans finaste promenad- och löparstråk. Många av gatorna i Fredhäll är uppkallade efter författare, förutom fornnordiska Orvar Odd hittas gator namngivna efter exempelvis Stagnelius, Fröding, Atterbom och Snoilsky. Det finns flera kvartersbutiker i närheten av bostaden, dessutom Coop vid Kristinebergs tunnelbana, Mariebergs centrum med bland annat Hemköp, Apoteket och Systembolaget och storhandling på ICA Maxi i Lindhagen. Här och var finns flera nyrenoverade lekparker, med den populära Spårvagnsparken allra närmast. Så även många bra förskolor och skolor; Klastorpsskolan, Kristinebergsskolan, Konradsbergsskolan samt STIMS. Kommunikationerna är goda, med buss 61 och 65 från Fredhäll och huvudbusslinjerna 1 och 4 från Västerbroplan, dessutom cirka 400 meter till tunnelbanan vid Kristineberg som tar dig till T-centralen på 12 minuter. Det är också trevligt att promenera längs Norr Mälarstrand in till city, vilket tar cirka 30 minuter.