Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Gyllenborgsgatan 22
  [Område] => Kungsholmen - Thorildsplan
  [Våning] => 
  [Rum] => 2 rum och kök
  [Area] => 64 kvm
Föreningens information. [Tomtareal] => [Avgift] => 3 616 kr/mån inkl värme, v/a, kabel-tv )

Gyllenborgsgatan 22

SOCIAL OCH VÄLPLANERAD HÖRNLÄGENHET I FINT 1920-TAL, MÖJLIG 3:A

FOTO: SPINNELL STYLING: RYDMAN TEXT: MURÉN

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Henriette Gerson
Reg. Fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Gyllenborgsgatan 22
Område
Kungsholmen - Thorildsplan
Rum
2 rum och kök
Area
64 kvm
Föreningens information.
Avgift
3 616 kr/mån inkl värme, v/a, kabel-tv

Driftskostnader

El
2 968 kr/år
Försäkring
5 326 kr/år
Total driftskostnad
8 294 kr/år
Drift räknat på
3 personer

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

Bad vid Fredhälls klippor och Hornstulls strand
Rålambshovsparken
Café Bullen
Friskis & Svettis tvärs över Lindhagensgatan

ARKITEKTUR TJUGOTALSKLASSICISM

Läs mer om arkitekturen som formade huset

Arkitekturen

Arkitekt: Sven Wallander 1926

Gyllenborgsgatan 22 hittas i fastigheten Kalkonen 3 som stod färdigbyggd 1926. Samtliga hus i föreningen, som är och var en HSB-förening, ritades av Sven Wallander och alla utom ett (som byggdes på 1930-talet) är klassiska 1920-talshus. Wallander var HSB:s chefsarkitekt och ritade det mesta som organisationen byggde runt om i staden vid denna tid. Kalkonen 3 är en u-formad byggnad med fyra bostadsvåningar. Fastigheten är grönklassad i Stockholms stads kulturhistoriska klassificering, vilket innebär att den är särskilt värdefull från historisk, kulturhistorisk, konstnärlig eller miljömässig synpunkt.

FÖRENINGEN

Brf Kalkonen

Föreningen

HSB Brf Kalkonen i Stockholm (org. nr 702001-0653) är en äkta förening som förvärvade fastigheten Kalkonen 3 år 1926. Föreningen äger totalt sju fastigheter i kvarteren Kalkonen, Påfågeln och Silverfasanen, och omfattar sammanlagt 550 lägenheter med bostadsrätt, 44 lokaler med hyresrätt och 4 lokaler med bostadsrätt. Marken innehas med äganderätt.

Ekonomi

Lånen för föreningens fastigheter ligger på låga 1 426 kr per kvm boarea. En obligatorisk avgift om 130 kr tillkommer på månadsavgiften för bredband. Avgiften betalas månadsvis i förskott. Det finns inga beslutade avgiftsförändringar.

Förvaltning

Den ekonomiska och tekniska förvaltningen sköts av HSB.

Bredband och kabel-tv

Föreningen är ansluten till Comhem för kabel-tv, vars grundutbud ingår i månadsavgiften, samt Telenor för bredband.

Juridisk person och delat ägande

Föreningen godkänner inte juridisk person som medlem i föreningen, men delat ägande om minst 25 % accepteras. Ett personligt medlemskap i HSB krävs inte för medlemskap i föreningen.

Överlåtelseavgift

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift på 1 656 kr av säljaren.

Gemensamma utrymmen

I föreningen finns totalt sju tvättstugor, hobbyrum, cykel- och barnvagnsrum. Föreningen har också två gästlägenheter som kan bokas av föreningens medlemmar. Mellan husen finns stora och lummiga innergårdar.

Förråd

Lägenheten disponerar ett vindsförråd på ca 10 kvm.

Renoveringar, i urval

2017 byte av system för fjärrvärme och vatten, sopkaruseller ersattes med sopkärl och sopsortering, 2016 tvättstugans maskiner har löpande bytts ut, gästlägenheterna renoverades, vindsbelysningen bytts till LED, 2015 balkonger, fasad och takunderhåll, 2014 OVK, 2013 balkongrenovering, 2012 trapphus, 2010 rostskyddsmålning på halva kv. Påfågeln, renovering av tvättstugan på Geijersvägen, trädgårdar rustades upp, 2009-2010 föreningens fönster och energiglas sattes in i majoriteten av fönstren, rensning av ventilation och nya frånluftsdon, 2008 ny fjärrvärmecentral, injustering av värmesystemet, 1990-1993 byttes vertikala stammar i badrum, samtliga bad- och duschrum renoverades och elkablar byttes ut, 1974-1975 stambyte för vatten och avlopp i kök.

Planerade renoveringar

En underhållsplan följs som sträcker sig 30 år framåt. Köksstammar planeras bytas tidigast år 2024/2025, övriga stammar år 2041/2042.

Städning

Trappstädning sköts på entreprenad.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens officiella faktadokument i december 2020. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Här bor du i småstadsidylliska kvarter på Kungsholmen bland fina, gedigna hus, mestadels från 1920-talet. Fridhemsplan, Rålis, Norr Mälarstrand och andra klassiska Kungsholmsadresser nås på kort promenadavstånd, likaså de nyare delarna av stadsdelen vid Lindhagen och Hornstulls strand, vilka gett området ett större service- och restaurangutbud. På Thorildsplan ligger mysiga Café Bullen där du kan äta goda kanelbullar. Ica Maxi stormarknad ligger på kort gångavstånd och till tunnelbanan är det bara någon minut. I området finns många träningsanläggningar, bland annat Friskis och Svettis i Lindhagen, och motionsvägar som går att variera i oändlighet, genom olika parker och längs vatten.