Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Birger Jarlsgatan 115 A, 5 tr
  [Område] => VASASTAN
  [Våning] => 5 av 6, hiss finns
  [Rum] => 2 rum
  [Area] => 53 kvm
Förvaltarens information [Tomtareal] => [Avgift] => 2 696 kr/mån Inkl. värme, v/a, hushållsel, kabel-tv, bredband, bostadsrättstillägg )

Birger Jarlsgatan 115 A

LJUST OCH TRIVSAMT MED BALKONG I BÄSTA VÄSTERLÄGE, 5 TR

FOTO: OZOLLAPA STYLING: YNGFALK TEXT: MURÉN

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Henriette Gerson
Reg. Fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Birger Jarlsgatan 115 A, 5 tr
Område
VASASTAN
Våning
5 av 6, hiss finns
Rum
2 rum
Area
53 kvm
Förvaltarens information
Avgift
2 696 kr/mån Inkl. värme, v/a, hushållsel, kabel-tv, bredband, bostadsrättstillägg

Driftskostnader

Försäkring
3 000 kr/år
Övrigt
3 096 kr/år
Total driftskostnad
6 096 kr/år
Drift räknat på
4 personer
Kommentar
Summan övrigt avser gas.

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

Babette
Hagaparken
Vanadislunden
Haga tennis
Bistro Ellen

ARKITEKTUR JUGEND

Läs mer om arkitekturen som formade huset

Arkitekturen

Arkitekt: Westholm & Bagger 1913

I kvarteret Ingemar låg tidigare malmgården Ingemarshof som uppfördes under 1700-talet och kom att få stora ägor. Runt 1865 började man avstycka dessa, då staden hade börjat expandera. Slutet för själva malmgården kom genom en brand 1906. Inga synliga lämningar finns idag av gården. 1913 uppfördes bostadshuset i hörnet av Birger Jarlsgatan 115 och Ingemarsgatan 3, Ingemar 17. Byggnaden ritades av Sigurd Westholm och John Bagger som drev firma tillsammans fram till 1913. Varuhuset Pub är ett av deras gemensamma verk. Senare blev Sigurd Westholm stadsarkitekt i Stockholm och John Bagger vice dito. Ingemar 17 är en stor hörnbyggnad i sex våningar och med totalt fyra trapphus. I bottenvåningen inreddes huset med flera butiker och tillhörande lagerutrymmen. På våningsplanen därovan fanns bostäder om ett till två rum och kök. Lägenheterna fick en tidstypisk inredning och får nog sägas ha varit av det lite enklare slaget. Bostadsrummen värmdes upp av kakelugnar och den sanitära utrustningen inskränktes till ett wc i varje lägenhet, dusch eller bad fanns således inte i begynnelsen. Fönstren hade enkla bågar som kompletterades med innanfönster. De var från början nationalromantiskt småspröjsade, men byttes till tvåluftsfönster utan spröjs vid en ombyggnation på 1930-talet.

FÖRENINGEN

Brf Ingemarshov i Stockholm

Föreningen

Brf Ingemarshov i Stockholm (org. 769602-6041) är en äkta bostadsrättsförening som förvärvade fastigheten Ingemar 17 år 2004. Föreningen består av ett hörnhus med adress Birger Jarlsgatan 115 A-B och Ingemarsgatan 3 A-B, och omfattar 85 lägenheter med bostadsrätt, 3 lägenheter med hyresrätt samt 6 lokaler med hyresrätt. Marken innehas med äganderätt.

Ekonomi

Föreningens lån ligger på 7 958 kr per kvm boarea. Det finns inga beslutade avgiftsförändringar.

Förvaltning

Den ekonomiska och den tekniska förvaltningen sköts av Nabo AB.

Bredband och kabel-tv

Föreningens leverantör avseende fiberdraget bredband är Bredband 2 med en hastighet om 1000/1000 Mbit/s. Kabel-tv levereras via Sappa.

Juridisk person

Föreningen accepterar inte juridisk person som medlem i föreningen, men delat ägande godkänns.

Överlåtelse- och pantsättningsavgift

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift på 1 208 kr som betalas av köparen samt en pantsättningsavgift på 483 kr som betalas av pantsättaren.

Hiss

Hiss finns.

Gemensamma utrymmen

I föreningen finns en gemensam tvättstuga på plan 1 i gårdshuset. Tvättstugan består av 4 tvättmaskiner, 4 torktumlare, torkskåp, torkrum och en mangel. Utöver det finns en gemensam uteplats med utemöbler och grill, cykelrum och barnvagnsförråd, soprum med sopsortering.

Förråd

Lägenheten disponerar ett källarförråd om ca 7 kvm.

Renoveringar i urval

2021 tvättstuga renoverad, nya tvättmaskiner, torktumlare och torkskåp, 2020 cykelskjul byggt på innergård, 2020-2019 stambyte köksstammar mot Birger Jarlsgatan, 2019 byggnation av vindsvåningar, komplett byte av yttertak, byggnation av hissar, 2016 OVK, 2015 renovering av gårdsbjälklag och källare, 2014 byte av samtliga stammar i källaren, stor ombyggnation av hyreslokalen på hörnan 2011 relining och spolning av stammar, sotning av rökkanaler, renovering av stuprör, renovering av ytterportar, 2007 byte av elstammar, putslagning av fasad, balkongrenovering, dörrmålning, byte till säkerhetsdörrar, installation av nya belysningsarmaturer, underhåll av markterrasser, 2006 renovering av soprum, renovering av ytskikt och nya maskiner i tvättstuga, installation av undervärmecentral fjärrvärme, fönstermålning, trapphusmålning.

Planerade renoveringar

2022 upprustning av soprum samt cykelförråd.

Städning och städdagar

Trappstädning sköts på entreprenad. Gemensamma städdagar förekommer 2 gånger per år.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens officiella faktadokument, avstämning med styrelsen i april 2022 samt föreningens hemsida www.ingemarshov.se. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Här bor du i kvarter som gör den matintresserade glad. I närområdet finns trevliga restauranger som Babette, E&G, Lennart & Bror, Meno Male, Mahalo och inte minst Michelinbelönade Agrikultur. Tvärs över gatan ligger en italiensk delikatessaffär, Stockholm Ost och Chark, samt en nyrenoverad och fin ICA-butik med café och delikatessdisk. Kommunikationsmässigt har man busshållplats precis utanför huset och nära till både gröna och röda linjen vid Odenplan respektive Tekniska högskolan. Det är också smidigt att ta sig till lägenheten från E4 och andra större vägar. Promenerar till Stureplan gör du på 15–20 minuter och till Hagaparken och badplats på 5 minuter.