Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Nynäsvägen 369
  [Område] => Gamla Enskede
  [Våning] => 1.5 av 2, ej hiss
  [Rum] => 1 rum och kök
  [Area] => 43 kvm
Förvaltarens information [Tomtareal] => [Avgift] => 2 643 kr/mån Inkl. värme vatten, Kabel-TV (basutbud) och bredband. Föreningen betalar årsavgift för fiber, sitt eget abonnemang betalar man själv. )

Nynäsvägen 369

TJUGOTALSCHARM MED LJUSA OCH FLEXIBLA RUM I MYSIGA GAMLA ENSKEDE

TEXT: MURÉN FOTO: ÖSTLING STYLING: RYDMAN

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Sarah Gesarf
Reg. fastighetsmäklare

Bostadsfakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Nynäsvägen 369
Område
Gamla Enskede
Våning
1.5 av 2, ej hiss
Rum
1 rum och kök
Area
43 kvm
Förvaltarens information
Avgift
2 643 kr/mån Inkl. värme vatten, Kabel-TV (basutbud) och bredband. Föreningen betalar årsavgift för fiber, sitt eget abonnemang betalar man själv.

Allmänt om fastigheten

El
5 962 kr/år
Försäkring
2 350 kr/år
Total driftskostnad
8 312 kr/år
Drift räknat på
1 person

planskiss

Arkitekturen

Arkitekt: EDVIN ENGSTRÖM 1927

Huset på Nynäsvägen 369, Slagrutan 1, uppfördes 1927 och ritades av arkitekt Edvin Engström på Stockholms stads fastighetskontor, Egnahemsbyrån. Edvin Engström må vara den arkitekt som ritat flest hus i Stockholm, han ligger bakom ett stort antal byggnader i staden och dess förorter, såväl flerfamiljshus som villor. Slagrutan 1 är ett litet flerfamiljshus i två våningar plus vind, med en fasad putsad i en röd kulör. Entrén, med en fin blå dörr, är förlagd till gården.

FÖRENINGEN

Brf Slagrutan 1

Antal lägenheter och lokaler

Föreningen innehar tomträtten till fastigheten Slagrutan 1, Stockholms kommun med adress Nynäsvägen 369. Fastigheten är bebyggd med ett flertalshus i 2 plan med inredd vindsvåning och källare. Föreningen består av 10 lägenheter (504 kvm) och 1 lokal (85 kvm). Samtliga lägenheter är upplåtna med bostadsrätt och lokalen hyrs ut för garageverksamhet. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. Huset ritades 1927 av arkitekt Edvin Engström.

År föreningen övertog fastigheten

Föreningen ombildades år 1985.

Mark

Föreningens tomt innehar tomträtt. Tomträttsavgälden förhandlas om år 2026- 12-31. Tomträttsavgälden uppgår till ca 26.100kr/år.

Förvaltare

Den ekonomiska och administrativa förvaltningen sköts av MBF, Mälardalens bostadsrättsförvaltning.

Garage och parkering

Det finns 3 p-platser på föreningens gård som endast är tillgängliga för de boende i mån av plats.

Urval renovering

Årtal 2011 Installation av fiber, 2015 Renovering fasad och tak, Bytt fönster, 2017 Föreningen installerade radonutsug som gjort att föreningen nu har mycket låga radonvärden om max ca 30 Bq/kvm, 2019 Relining av stammarna.

Kommande renoveringar

Inga planerade renoveringar.

Ekonomi

De långfristiga skulderna uppgår enligt årsredovisningen 2019 till 1.876.083 kr, vilket ger cirka 3200 kr/kvm total yta. Överlåtelseavgiften får uppgå till högst 2,5 % och pantsättningsavgiften till högst 1 % av gällande prisbasbelopp. Överlåtelseavgift betalas av köparen och pantsättningsavgift betalas av pantsättaren.

Försäkring

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Stockholms Stads Brandförsäkringskontor.

Avgifter

Det kommer ske en avgiftshöjning på 3 % fr.o.m. 1 januari 2021.

Förråd

Lägenheten disponerar ett källarförråd om cirka 2,2 kvm.

Gemensamma utrymmen

Föreningen har en gemensam tvättstuga i källaren som har en tvättmaskin, en torktumlare samt ett torkskåp. Föreningen har även en bastu och ett hobbyrum som ligger i källaren. Trappstädning sker var 10:e vecka och gårdstädning sker 2 ggr/ år.

Bredband och TV

I månadsavgiften ingår kabel TV (basutbud) via Telia samt bredband (100 Mbit) via Telia. Föreningen betalar årsavgift för fiber, sitt eget abonnemang betalar man själv. Fiber är indraget till varje lägenhet och en router och fjärrkontroll finns som tillhör lägenheten.

Delat ägande och Juridisk person

Styrelsen tar beslut och har rätt att neka juridisk person. Delat ägande godkänns.

Andrahandsuthyrning

Andrahandsuthyrning får ske med tillstånd från styrelsen.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från årsredovisningen 2019 och stadgar samt samtal 5 nov 2020 med både MBF och ordförande. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Gamla Enskedes vackra trävillor med lummiga trädgårdar och Skogskyrkogårdens unika miljöer är dina grannar på denna adress. Att promenera i dessa områden är alltid fint, och under hösten kan man bli bjuden på äpplen av villaägarna. Skogskyrkogården under allhelgonahelgen är magisk och det finns alltid nya ställen att utforska i området. Den som är sugen på en utekväll rekommenderas en 7 minuters promenad till Sandsborg och där avnjuta en god måltid på restaurang Matateljén.