Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Vegagatan 17
  [Område] => Vasastan / Odenplan
  [Våning] => 3 av 5, hiss finns
  [Rum] => 2 rum och kök
  [Area] => 51 kvm
Förvaltarens information [Tomtareal] => [Avgift] => 891 kr/mån Inkl. Värme, V/A & kabel-tv bas. )

Vegagatan 17

CHARMIGT SEKELSKIFTE MED BALKONG MOT GÅRD OCH LÅG AVGIFT

STYLING: COPPARSTAD FOTO: JOHANSSON TEXT: MURÉN

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Josefin Widman
Reg. Fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Vegagatan 17
Område
Vasastan / Odenplan
Våning
3 av 5, hiss finns
Rum
2 rum och kök
Area
51 kvm
Förvaltarens information
Avgift
891 kr/mån Inkl. Värme, V/A & kabel-tv bas.

Driftskostnader

El
3 100 kr/år
Försäkring
1 800 kr/år
Total driftskostnad
4 900 kr/år
Drift räknat på
2 personer

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

Caféer
Pascal, Gast, Italian Cousins
Restauranger
Lilla Ego, Sushi Sho, Tennstopet, 800 grader, Flippin Burger, Minh Mat
Barer
Erlands, Tranan

ARKITEKTUR 1800-TALETS NYSTILAR

Läs mer om arkitekturen som formade huset

Arkitekturen

Arkitekt: Ullrich & Hallquisth, 1899

Fastigheten Karlavagnen 11 är belägen i hörnet av Vegagatan och Odengatan, precis intill Odenplan. Här står ett hörnhus, uppfört mellan 1899 och 1901, och ritat av arkitekterna Fritz Ullrich och Eduard Hallquisth. Huset hade, och har ännu, ett trapphus mot var gata. Från början fanns torrdass på gården, men 1910 installerades vatten- och avloppsledningar och i och med det wc och tvättställ. 1934 installerades centralvärme och lägenheterna mot Odengatan fick badrum. När fastigheten i början av 2000-talet firade 100-årsjubileum skrevs en bok där husets och föreningens historia från 1900 till 2000 finns dokumenterad. Byggnaden är grönklassad i Stockholms stads kulturhistoriska klassificering, vilket innebär att den är särskilt värdefull ur historisk, kulturhistorisk, miljömässig eller konstnärlig synvinkel.

FÖRENINGEN

Brf Karlavagnen 11

Antal lägenheter och lokaler

Brf Karlavagnen 11 är en äkta förening belägen på adresserna Vegagatan 17 samt Odengatan 75. Huset uppfördes 1899 och föreningen bildades 1978. Föreningen består av 20 lägenheter upplåtna med bostadsrätt samt 6 lokaler upplåtna med hyresrätt.

Mark

Föreningen äger sin mark och påverkas därför inte av tomträttsavgäld.

Förvaltare

Ekonomisk förvaltning sköts Calculare i Österskär AB. Föreningens fastighetsskötare är firma POS.

Urval renoveringar

2020;Renovering och modernisering av hissen på Odengatan. 2019;Målning av yttertak, tätning av ytskikt på innergården. 2018;Stamspolning, installation av nya ventiler på värmestämmarna. 2017;Tillbyggnad av pergola och uteplats på innergården. 2016;Barnvagnsförråd på gården. 2013;Indragning av fiber, fönster- och portmålning. 2012;Ny huvudelcentral för el, OVK, omläggning av yttertak. 2010;Målning av trapphus och fönster mot gården. 2006;Delvis fasadrenovering. 2005;Ny porttelefon. 2002;Ny fjärrvärmeanläggning, renovering tvättstuga. Under 1980-talet renoverades husen genomgående med stambyten, hissinstallation och byggnation av vindslägenheter på Vegagatan. Stammarna på Odengatan har successivt bytts ut. Enligt nuvarande underhållsplan kan en del stammar behöva bytas ut ca 2030.

Kommande renoveringar

Det finns inga renoveringar planerade.

Ekonomi

Föreningen har länge haft mycket god ekonomi. Under 2019 sänktes avgifterna med 30% och då skedde även en amortering på ca 500tkr. De långfristiga skulderna är ca 3,1mkr vilket ger en belåning på 1200kr/kvm boyta. Föreningen har dessutom ca 1,5 mkr i kassa & bank. Det finns inga planerade avgiftshöjningar.

Försäkring

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Stockholms Stads Brandförsäkringskontor.

Gemensamma utrymmen

Föreningen nyttjar en gemensam innergård med sittmöbler, grill, planteringar och lekplats. Det finns en gemensam tvättstuga i källaren utrustad med 2 tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp och mangel. Det finns även ett soprum på Vegagatan 17 med källsortering och plats för grovsopor. Cykelställ finns på gården samt ett separat cykelrum på Vegagatan 17. Det finns även ett barnvagnsförråd på gården.

Parkering

Boendeparkering gäller längst gatorna, se Stockholm Stads hemsida för mer information.

Vad ingår i månadsavgiften, Bredband och Kabel-TV

I avgiften ingår värme, vatten samt kabel-tv basutbud. Kabel-tv bas leverereas av Bredbandsbolaget (Telenor). Fiber finns anslutet till samtliga lägenheter. Internet- och telefonitjänster svarar respektive bostadsrättshavare själv för och beställs via Openuniverse. Det finns inga planerade avgiftshöjningar.

Överlåtelseavgift och medlemskapsavgifter

Köpare/säljare behöver inte betala pantsättnings- eller överlåtelseavgift.

Juridisk person, delat ägande

Juridisk person godkänns ej i föreningen. Delat ägande godkänns enligt stadgarna för personer som avser sig att bo i lägenheten.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens kontaktperson 2021-01-05, föreningens stadgar samt senaste årsredovisningen. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen. Besök gärna föreningens hemsida: karlavagnen11.bostadsratterna.se.

OMRÅDET

Vegagatan är en endast ett kvarter lång, lugn och enkelriktad gata, med Odenplan i sin direkta närhet, med allt vad det innebär av restauranger, fik, shopping, service och kommunikationer. Här bor man nära det mesta. Det finns liv och rörelse, men också en lugn kvarterskänsla med många små och personliga butiker och matställen. Både Observatorielunden och Vasaparken ligger nära, och vill man ha ännu mer grönska är heller inte Hagaparken och Karlbergsparken långt borta.