Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Sigfridsvägen 11
  [Område] => Aspudden
  [Våning] => 2 av 3, ej hiss
  [Rum] => 4 rum och kök
  [Area] => 80 kvm
Förvaltarens information [Tomtareal] => [Avgift] => 4 809 kr/mån Inkl. Värme, V/A, kabel-tv bas & bredband. )

Sigfridsvägen 11

VÄRLDENS BÄSTA 80 KVM – VÄLPLANERAD OCH FINT RENOVERAD FUNKISFYRA MED BALKONG

FOTO: ÖSTLING STYLING: RYDMAN TEXT: MURÉN

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Josefin Widman
Reg. Fastighetsmäklare

Bostadsfakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Sigfridsvägen 11
Område
Aspudden
Våning
2 av 3, ej hiss
Rum
4 rum och kök
Area
80 kvm
Förvaltarens information
Avgift
4 809 kr/mån Inkl. Värme, V/A, kabel-tv bas & bredband.

Allmänt om fastigheten

El
3 100 kr/år
Försäkring
3 560 kr/år
Total driftskostnad
6 660 kr/år
Drift räknat på
2 personer
Kommentar
2 vuxna och 2 barn i hushållet

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

VINTERVIKENS TRÄDGÅRDSCAFÉ
FABELBAR
KNIV & KAVEL
BONNE FEMME
ICA ASPUDDEN & APOTEK
ASPUDDENS BOKHANDEL

ARKITEKTUR 40-TALET

Läs mer om arkitekturen som formade huset

Arkitekturen

Arkitekt: Curt Laudon 1948

Spillkråkan 3 på Sigfridsvägen 11 i Aspudden uppfördes 1948–1950 av AB Stockholmshem och ritades av arkitekt Curt Laudon. Laudon har ritat alla de fem hus som ligger i en klunga på en höjd och vid en liten återvändsgata, och omgiven av naturområdet Varnhemsparken. På Laudons CV finns annars en stor mängd olika skolbyggnader, både i Stockholm och runt om i landet, till exempel Västertorps gymnasium och läroverket i Kristianstad. Husen har tre våningar och en fasad putsad i en röd nyans, och bevarar mycket av sitt ursprungliga utseende. Lägenheterna i huset byggdes över hörn, vilket ger mycket goda ljusförhållanden till bostäderna, ihop med det höga läget.

FÖRENINGEN

Brf Spillkråkan 3

Antal lägenheter och lokaler

Brf Spillkråkan 3 är en äkta förening belägen på fastigheten Spillkråkan 3 och består av 2 flerbostadshus. Husen uppfördes 1949 och föreningen registrerades 2007. Föreningen består av 29 lägenheter varav 26 stycken är upplåtna med bostadsrätt samt 3 lägenheter med hyresrätt. Det finns även 1 lokal upplåten med hyresrätt om totalt 51 kvm. Den totala lägenhetsytan är 1506 kvm.

Mark

Föreningen äger marken.

Förvaltare

Ekonomisk förvaltning sköts av SBC.

Urval renoveringar

Slipning av ytterdörrar till lägenheterna, 2019. Installation av ytebelysning, 2018. Nya treglasfönster och balkongdörr i vardagsrummen samtliga lägenheter 2017. OVK, 2016. Fullskaligt stambyte genomfördes 2012-13. Fasad, fönster, balkonger och tak 2005.

Kommande renoveringar

Radonmätning ska utföras under 2020-2021. Föreningen tar in offerter på att installera bergvärme för att sänka föreningens uppvärmningskostnader.

Ekonomi

Föreningen har stark ekonomi. Föreningens skulder är ca 5,5 mkr vilket ger en belåning på ca 4200 kr/kvm. De har dessutom ca 870 tkr i kassan. Föreningens 3 hyresrätter är en dold tillgång som kan inbringa mycket pengar till kassan när de säljs. Det finns inga beslutade avgiftsändringar.

Försäkring

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad i IF skadeförsäkring.

Gemensamma utrymmen

Föreningen har en gemensam tvättstuga i källaren på Sigfridsvägen 11. Tvättstugan är utrustad med 3 tvättmaskiner, 1 torktumlare, 1 torkskåp och torkrum. Denna delas med grannföreningen Brf Snöskatan. Det finns även ett övernattningsrum att hyra för medlemmarna. Övernattningsrummet ligger på Sigfridsvägen 11 och kostar 100 kr/natt. Cykel- & barnvagnsförråd finns i båda husen.

Parkering

Föreningen har 20 parkeringsplatser för bostadsrättsinnehavarna utanför till en kostnad om 300kr/månad. Platserna delas med två andra brf och det är för tillfället kö till platserna. Annars gäller boendeparkering längst gatorna, se Stockholm Stads hemsida för mer information.

Vad ingår i månadsavgiften, Bredband och Kabel-TV

Värme, V/A, bredband och Kabel-tv bas ingår i månadsavgiften. Kabel-tv bas levereras av ComHem. Fiber finns installerat i fastigheten. Bredbandet levereras via Ownit.

Överlåtelseavgift och medlemskapsavgifter

Överlåtelseavgift 2,5% av gällande prisbasbelopp debiteras av köparen. Pantsättningsavgift motsvarande 1% av gällande prisbasbelopp.

Juridisk person, delat ägande

Juridisk person godkänns ej i föreningen. Delat ägande godkänns.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens kontaktperson 2020-10-09, föreningens stadgar samt senaste årsredovisningen. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET
Flera bra förskolor (bra rankning enligt Stockholms stad) finns på gångavstånd. Fem olika lekplatser inom fem minuters promenad, från lilla båtparken Botvidsparken i centrum, till Schlytersparken med sin natur och Aspuddsparkens 4H-gård där kidsen kan bada i plaskdamm, klappa kaniner, köpa glass och testa ponnyridning. Trekantens badplats finns 10 minuters gångväg bort, med långgrund sandstrand, badbrygga och gräsmatta med möjligheter till skugga, och på vintern fryser sjön och blir till naturlig skridskobana. Ett litet bibliotek finns i centrum med mysig barnhörna.

Quiza på populära Fabelbar, ät på Kniv och kavel vid Manhemstorget eller drick rosé i lummiga Vintervikens trädgårdar (tag gärna med egen filt och bre ut er på de stora gräsytorna). Aspuddens bokhandel bjuder på författarsamtal för den kulturintresserade och för den badsugne finns Örnsbergs klippor med nybyggd strandpromenad med stegar ner till Mälaren. På vägen dit kan man passera nyöppnade delikatessbutiken Det goda från Italien och kanske avsluta med karaoke på klassiska pub Diset? Vill du ha fler butiker ligger Liljeholmens galleria inom promenadavstånd och Hornstull når du på fem-tio minuter med cykel.