Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Styrbjörnsvägen 22
  [Område] => Aspudden
  [Våning] => 2 av 3, ej hiss
  [Rum] => 2 rum och kök
  [Area] => 53 kvm
Faktisk uppmätn norm SS 21054: [Tomtareal] => [Avgift] => 2 809 kr/mån Inkl. Värme, V/A. )

Styrbjörnsvägen 22

VÄLPLANERAD FUNKIS MED ORIGINALKÖK OCH SÖDERVÄND BALKONG

STYLING: RYDMAN FOTO: JOHANSSON TEXT: MURÉN

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Josefin Widman
Reg. Fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Styrbjörnsvägen 22
Område
Aspudden
Våning
2 av 3, ej hiss
Rum
2 rum och kök
Area
53 kvm
Faktisk uppmätn norm SS 21054:
Avgift
2 809 kr/mån Inkl. Värme, V/A.

Driftskostnader

El
2 800 kr/år
Försäkring
2 500 kr/år
Total driftskostnad
5 300 kr/år
Drift räknat på
2 personer
Kommentar
2 vuxna och 1 barn.

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

Kniv & Kavel
restaurang och café
Det goda från Italien
italiensk delikatessbutik
Vintervikens trädgårdscafé
Padelbanorna i Vinterviken
Örnsbergs klippbad

ARKITEKTUR 40-TALET

Läs mer om arkitekturen som formade huset

Arkitekturen

Arkitekt: Varhelyi & Grönwall 1947

Fastigheten Gåsen 18 på Styrbjörnsvägen 22–40 består av två smalhus i tre våningar plus suterrängvåning. Fasaderna är spritputsade i gråbruna nyanser med indragna partier vid balkongerna som är slätputsat i vitt. Husen stod klara för inflyttning 1947, uppfördes av Stockholmshem och ritades av Ernst Grönwall, en ofta anlitad arkitekt vid denna tid som bland annat är känd för att ha ritat många biografer, till exempel också Victoria på Götgatan och Esplanad på Karlavägen. Husen bevarar idag till stor del sin ursprungliga karaktär och ligger fint inpassade i den omgivande terrängen.

FÖRENINGEN

HSB:s Brf Styrgåsen

Antal lägenheter och lokaler

HSB:s Brf Styrgåsen i Stockholm (org. nr 769620-9126) är en äkta förening belägen på fastigheten Gåsen 18. De två bostadshusen bebyggdes 1947 och är belägna på Styrbjörnsvägen 22-40. Föreningen upplåter 48 st lägenheter med bostadsrätt, 7 st lägenheter med hyresrätt samt 1 lokal.

År föreningen övertog fastigheten

Föreningen förvärvade fastigheten 2009.

Mark

Föreningen innehar fastigheten genom äganderätt och påverkas därför inte av tomträttsavgälder.

Förvaltare

Den ekonomiska och tekniska förvaltningen sköts via HSB.

Renoveringar

1998 – Renovering av taket.

2000 – Renovering av balkongerna.

2005 – Byte av vatten- och avloppsstammar för kök och badrum. Renovering av samtliga badrum. Modernisering av elinstallationerna.

2012 – Bygge av tvättstuga.

2013 – Fjärrvärmens undercentral byggdes.

2014 – Isolering av vindarna.

2016 – OVK, godkänd.

2018 – Underhåll av skorstenar.

2019 - Dränering samt nya källarförråd.

2020 - Renovering av portar och bänkar.

Kommande renoveringar

Plåtarbeten på taket kommer ske under 2021. Det fanns tidigare en diskussion att renovera fönstren men det har lagts på is. Anledningen är helt enkelt för att fönstren är i gott skick och det var snarare för att energieffektivisera. Dock har beslut tagits att det inte är aktuellt att byta fönster pga av detta då vinningen är för låg.

Ekonomi

Föreningen har en stark ekonomi. De långfristiga skulderna uppgår till cirka 9,2 mkr och årliga intäkter uppgår till cirka 2,1 mkr. Det finns dessutom ca 4,6 mkr i kassa & bank. Skuldkvoten per kvadratmeter bostadsyta uppgår till cirka 3,100 kr, snittet i Aspudden uppgår till 6.000 kr. Mellan 2016 – 2017 amorterades 8 mkr, finansierat av tre ombildningar. Dolda tillgångar i form av flera hyresrätter.

Månadsavgift, bredband och tv

Värme och vatten ingår i avgiften. Det finns inga beslutade avgiftsändringar. Lägenheten är förberedd för anslutning till bredband via Com Hem eller via stadsnätets fibernät. Öppen fiber är indragen vilket gör att du kan välja mellan fler leverantörer (bredbandswebben.se). Från och med årsskiftet kommer det tecknas ett gruppavtal för bredband via Stockholm Stadsnät. 59kr/månaden tillkommer då på avgiften för 1Gbit.

Andrahandsuthyrning

Bostadsrättshavaren får upplåta sin lägenhet i andra hand med styrelsens skriftliga samtycke, i andra hand ett godkännande från Hyresnämnden.

Delat ägande/juridisk person

Föreningen godkänner ej juridisk person. Delat ägande godkänns, lägsta ägarandel 10%.

Försäkring

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via IF. Föreningen tecknar ett kollektivt bostadsrättstillägg för medlemmarna. Styrelseansvarsförsäkring finns.

Städning och städdagar

Trappstädning och städning av gemensamma utrymmen sker av en anlitad städfirma. Gemensamma städdagar förekommer två gånger per år.

Tvättstuga

Tvättstugan finns i huset men i en annan port. Den är utrustad med 4 st tvättmaskiner, 2 st torktumlare och 2 st torkskåp.

Gemensamma utrymmen

Föreningen har en trevlig gårdsmiljö med lekplatser och utemöbler/grillplats. I källaren finns förutom tvättstuga även cykelrum och barnvagnsrum. Soprum finns också.

Parkering

Föreningen har 22 st p-platser (450kr/månad) och 4 st gästparkeringar. Kösystemet hanteras via HSB. Med ett boendeparkeringstillstånd från Stockholms kommun kan du parkera på närliggande gator enligt skyltbestämmelser till en fast månadskostnad (500 kronor i taxeområde 4). Läs mer på kommunens webbplats.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens hemsida, årsredovisning 2019 samt kontakt med styrelsen. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen. www.hsb.se/stockholm/brf/styrgasen.

OMRÅDET

På Styrbjörnsvägen bor du bokstavligen ett stenkast från naturen med Vintervikens trädgårdar, café, motionsstråk och klippbad. Samtidigt är det nära till Aspuddens centrum med butiker, caféer och restauranger och också gångavstånd till knutpunkten Liljeholmen med galleria och förmodligen stans bästa Ica-butik. Här bor du även precis vid populära Aspuddsparken med sin 4H-verksamhet, Aspuddens idrottsplats och Aspuddens skola.