Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Högalidsgatan 48C
  [Område] => Södermalm - Högalid
  [Våning] => 3 av 4, hiss finns
  [Rum] => 2 rum
  [Area] => 63 kvm
  [Tomtareal] => 
  [Avgift] => 2 902 kr/mån inkl värme, vatten och kabel-tv
)

Högalidsgatan 48C

Stilrent hem om 63 kvm med balkong i västerläge högt i huset

TEXT:ERIKSSON FOTO:SPINELL STYLING:COPPARSTAD

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Konstantin Dallas
Reg fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Högalidsgatan 48C
Område
Södermalm - Högalid
Våning
3 av 4, hiss finns
Rum
2 rum
Area
63 kvm
Avgift
2 902 kr/mån inkl värme, vatten och kabel-tv

Driftskostnader

El
7 000 kr/år
Försäkring
3 180 kr/år
Total driftskostnad
10 180 kr/år
Drift räknat på
2 personer

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

ARKITEKTUR NATIONALROMANTIK

Läs mer om arkitekturen som formade huset

Arkitekturen

Arkitekt: 1912 Höög & Morssing

FÖRENINGEN

Brf Skruven 9

Antal lägenheter och lokaler

Fastigheten består av ett flerbostadshus med totalt 35 lägenheter. Dessutom finns det 2 lokaler och en bostad upplåtna med hyresrätt.

Föreningen bildades

Bostadsrättsföreningen är äkta och registrerades 1982. Byggår 1912.

Avgifter

I avgiften ingår det värme, vatten och kabeltv - basutbud.

Mark

Eftersom föreningen äger sin egen mark påverkas man inte av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

Övriga utrymmen

Tvättstuga finns i källaren med 3 st tvättmaskiner, torktumlare och 2 st torkskåp. Två fina gårdar med sittgrupper och sandlåda. Cykelparkering utomhus samt cykelrum och hobbyrum.

Förvaltare

Den ekonomiska förvaltningen sköts av SBC.

Ekonomi

Föreningens ekonomi är mycket god. Totala skulden uppgår till ca 4.5 milj kr vilket är 1684kr lån/kvm boa. Inga nya lån är upptagna efter den senaste årsredovisningen. Föreningen diskuterar om en sannolik avgiftshöjning om ca 1,5 - 2 % inom de närmaste 6 mån.

Renovering

Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig mellan åren 2015 och 2035. 2020 OVK. 2019 Spolning och kontroll av stammar, byte av mekaniskt låssystem, reparation av spruckna avloppsstammar i källare A.B port, ventilation för restaurang (ytterligare åtgärder behövs.) 2016 Ommålning tak gårdshus, omläggning av tak gathus, byte av undercentral/värmecentral, nya portar mot stora gården, installation bergvärmeanläggning. 2014 Byte av avloppsrör i källare, åtgärd mot översvämning i källare, sortering av matavfall. 2013 Renovering av ytterdörrar, ommålning av fönsterkarmar, stammarna spolade, byte av sopsystem till kärl. 2011 Installation grovtvättmaskin och OVK. 2010 Installation fibernät för bredband, hissrenovering C-huset, ommålning av tak. 2009 Säkerhetsdörrar. 2007 Renovering av utegård. 2006 Nya balkonger, stammarna spolade, hissrenovering. 2004-2005 Omputsning av fasad, renovering av balkonger. 1981 Rörstambyte, elstambyte, nyinstallation hiss.

Aktuella renoveringar

2020 Ev fettavskiljare för restaurang, ventilation med bygglov för dragning av kanaler, byta fläkt och flytta den. 2021 Ev målning av fönster mot gård. 2022 Renoveringar av stödmur på gården

Delat ägande

Delat ägande kan accepteras.

Juridisk person

Juridisk person accepteras ej.

Överlåtelseavgift och pantsättningsavgift

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1182,50 kr samt en pantsättningsavgift om 473 kr per pant. Dessa betalas av köparen.

Förråd

Lägenheten disponerar ett källarförråd

Andrahandsuthyrning

Tillstånd kan ges från styrelsen om goda skäl anges och endast tillfälligt.

Försäkring

Fullvärdesförsäkring finns via Trygg-Hansa. Ansvarsförsäkring ingår för styrelsen.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningen 2020-10-06, säljaren samt årsredovisningen för 2019. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Att bo nära både det urbana Hornstull och dessutom granne med lantliknande miljöer och pickande höns, är verkligen att ha det bästa av två världar. Här bor du mittemot den fina Högalidsparken och - kyrkan och i grannkvarteret ligger Kristinehovs Malmgård, en lite dold pärla med välbevarade 1700-talsmiljöer och fin trädgård. Där deltar man i ett genbanksprojekt för att försöka rädda den öländska dvärghönan från utrotning. Hönsen får spatsera kring fritt i närområdet och är mycket omtyckta. Kvarteren ger dig även flera gröna lungor, som Skinnarviksberget och Långholmen, och trevliga promenadstråk längs med vatten. Vid Hornstull skruvas pulsen upp och du har massor av butiker, serviceinrättningar, restauranger, caféer och kommunikationer med tunnelbana och buss.