Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Lundagatan 42A
  [Område] => Södermalm - Högalid
  [Våning] => 2 av 5, hiss finns
  [Rum] => 2 rum och kök
  [Area] => 52 kvm
Enligt uppmätning [Tomtareal] => [Avgift] => 2 448 kr/mån inkl; värme, v/a. )

Lundagatan 42A

UNDERBARA LUNDAGATAN – MYSIG HÖRNTVÅA ANRIKT KVARTER

FOTO: JOHANSSEN STYLING: VAN KEPPEL TEXT: MURÉN

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Mattias Öhman
Reg. Fastighetsmäklare

Bostadsfakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Lundagatan 42A
Område
Södermalm - Högalid
Våning
2 av 5, hiss finns
Rum
2 rum och kök
Area
52 kvm
Enligt uppmätning
Avgift
2 448 kr/mån inkl; värme, v/a.

Allmänt om fastigheten

El
2 400 kr/år
Försäkring
3 744 kr/år
Övrigt
3 096 kr/år
Total driftskostnad
9 240 kr/år
Drift räknat på
2 personer
Kommentar
Övrigt-gas

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

Skinnarviksparken
King Scoopa
Bästa glasstället i stan som drivs av supertrevliga Sam
Papercut
Jättefin butik som har alla tidningar och böcker man inte visste om att man behövde
Café Dello Sport
Mysigt kafé som serverar grymma pizzor.

ARKITEKTUR FUNKIS

Läs mer om arkitekturen som formade huset

Arkitekturen

Arkitekt: Sven Wallander 1930

Lundagatan 42 ligger i en av Stockholms äldsta och största bostadsrättsföreningar, kvarteret Marmorn. Det ritades av Sven Wallander som var en av HSB:s grundare och mannen bakom ett stort antal kända byggnader i Stockholm. Marmorn är blåmärkt i Stockholms stads kulturhistoriska klassificeringskarta, vilket innebär att husen har ett synnerligen högt kulturhistoriskt värde. Föreningen förfogar över fem välskötta hus med omkringliggande gårdar och prunkande rabatter. Under vinterhalvåret är gårdarna fint upplysta. Fasaderna är gulputsade med fönstersnickerier i grönt. Trapphusen har vackra originaldetaljer såsom marmortrappor, rutigt klinkergolv, ledstänger, räcken och härligt ljusinsläpp från fönsterpartierna som går från golv till tak. Till de boendes förfogande finns bland annat åtta tvättstugor, fyra gästlägenheter, hobbyrum, musikrum, sop-/grovsoprum med mera. Föreningen är har mycket bra ekonomi och en engagerad styrelse.

FÖRENINGEN

HSB:s Brf Marmorn i Stockholm

Föreningen

Brf Marmorn i Stockholm (org. nr 702001-4085) är en äkta förening som förvärvade fastigheterna Marmorns 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 och 8 år 1930. De kulturmärkta husen är uppförda av HSB från och med tidigt 1930-tal och innehar adresserna Lundagatan 36 A till Lundagatan 44 D. Föreningen upplåter 539 lägenheter med bostadsrätt, 22 lokaler med hyresrätt, 35 p-platser och 12 mc-platser med hyresrätt. Marken innehas med äganderätt.

Ekonomi

Föreningen har en mycket god ekonomi, de långfristiga skulderna uppgår till cirka 39 MKR och de årliga intäkterna uppgår till cirka 15 MKR. Lånen för föreningens fastighet ligger på 1 800 kr per kvm boarea., den första höjningen av månadsavgiften på tio år gjordes våren 2003. Det finns inga beslutade avgiftsförändringar. Avgiften betalas månadsvis i förskott.

Förvaltning

Den ekonomiska förvaltningen sköts av HSB. Den tekniska förvaltningen sköts av Fastighetsskötsel AB.

Bredband och kabel-tv

Föreningen har avtal med Ownit för bredband och medlemmarna tecknar själva abonnemang. Kabel-tv via Com Hem och dess grundutbud ingår i månadsavgiften.

Juridisk person och delat ägande

Föreningen godkänner inte juridisk person som medlem i föreningen, men delat ägande accepteras.

Överlåtelseavgift

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift på 1 656 kr av säljaren.

Gemensamma utrymmen

Det finns åtta tvättstugor i föreningen (tre i 38 B och fem i 44 B) samt två spontantvättstugor (en i 38:an och en i 44:an) tre cykelrum, fyra gästlägenheter, två musikrum samt ett hobbyrum.

Parkering/garage: föreningen har 35 parkeringsplatser och 12 MC-platser för uthyrning. För närvarande är det ca 10 års kötid till en parkeringsplats.

Förråd

Lägenheten disponerar ett källarförråd.

Renoveringar, i urval

2020 fönster och fasadrenovering (Lundagatan 42 A-B), 2018 takrenovering (Lundagatan 44A-D), omläggning av trappa (Lundagatan 36A), betongplatta för MC-parkering, 2017 uppsnyggning och reparation av trapphus, förbättrad belysningen på gårdarna, värmepumpsprojekt, hissrenovering, betongläggning av MC-parkering, 2016 renovering av portar, byte av vvc-ventiler, fasadrenovering, takmålning och byte av fönster samt balkongdörrar, 2015 ombyggnad tvättstuga, renovering av mur och sockel, 2014 renovering av fönster, 2012 fasadrenovering, 2009 – 2011 renovering av fönster, 2009 bergvärmeinstallation som komplement, 2009 bredband, fiberkabel, 2005 – 2008 renovering av fönster, 1998 – 1999 renovering av hissar 1996 renovering av balkonger, 1994 stambyte el 1992 stambyte badrum, 1973 stambyte kök.

Planerade renoveringar:

Takrenovering 36F + 42A, fönsterbyte 44 C-D (norr), renovering av balkonghörn

Städning och städdagar

Trappstädning sköts av Städgladen AB.

Hemsida

www.marmorn.se

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens officiella faktadokument i oktober 2020. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Att bo nära både Mariatorget och Hornstull med dess utbud av restauranger, caféer och barer men ändå på en lugn och mysig bakgata intill Skinnarviksparken är som att få det bästa av två världar. Skinnarviksberget är Stockholms innerstads högsta berg med sina 53 meter över havet och ger panoramavyer över staden och vattnet från promenadstråk och picknickplatser. Dessutom bor du i en historisk kulturmiljö bland malmgårdar, stadsvillor, kullerstenar, parker och grönska. Närheten till bad och joggingturer på Långholmen är också ett stort plus liksom bra kommunikationer med buss, pendeltåg och tunnelbana.