Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Fleminggatan 61
  [Område] => Kungsholmen
  [Våning] => 2 av 4, ej hiss
  [Rum] => 2 rum
  [Area] => 58 kvm
Enligt uppmätning [Tomtareal] => [Avgift] => 2 890 kr/mån inkl värme, VA, bredband och kabel-tv )

Fleminggatan 61

TVÅ KAKELUGNAR & FÖNSTER I FIL - TVÅRUMMARE ANNO 1898 PÅ MYSIGA KUNGSHOLMEN

FOTO: SYLWAN TEXT: BECK-REMNES

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Alexander Lövgren
Reg fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Fleminggatan 61
Område
Kungsholmen
Våning
2 av 4, ej hiss
Rum
2 rum
Area
58 kvm
Enligt uppmätning
Avgift
2 890 kr/mån inkl värme, VA, bredband och kabel-tv

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

• Mälarpaviljongen samtliga sommardagar & kvällar
• Morgonkaffet i Kronobergsparken
• Kvällsjoggen Kungsholmen runt
• Chark och bästa köttet på AG:s
• Söndagsfrukosten på Petite France

1890-talets nystilar

Läs mer om arkitekturen som formade huset

Arkitekturen

Arkitekt: Walfrid Lundin 1898

Vårdtornet 11 ritades av civilingenjör Walfrid Lundin som vanligtvis var verksam som byggmästare, men som även har ritat ett antal hus runt om i Stockholm. Fasaden i ljust, grov puts vilar på en stensockel. Spritputs, som imiterar grovt huggen stenyta, ger fasaden en rustik karaktär som kontrasterar mot slätputsade partier. Här skådas fönster med just släta omfattningar i sten; rundbågade fönster i bottenplan och resterande fönster med mittpost och tvärpost och tillhörande överljus. Här finns också dekorativa, breda horisontella band som delar in fasaden. Huset uppfördes år 1897-1898 och föreningen bildades i sin tur år 1985.

FÖRENINGEN

BRF Vårdtornet 11

Antal lägenheter och lokaler

Föreningen äger fastigheten Vårdtornet 11. Förening består av 22 bostadsrätter och 2 lokaler. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. Huset ritades 1898 av arkitekt Walfrid Lundin.

År föreningen övertog fastigheten

1985.

Mark

Föreningen äger sin egen mark.

Förvaltare

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Simpleko AB.

Garage och parkering

Sedvanlig boendeparkering på gatan.

Renoveringar

Byte av V/A-stammar 1980-1982. I början av 2000-talet renoverades fasaden mot husets innergård. Ommålning av trapphus samt tvättstuga skedde 2006. Samma år renoverades husets fönster. Balkonger byggdes under 2007. Taket målades om 2008. Golven i trapphus slipades och renoverades 2016. Godkänd OVK 2016.

Ekonomi

Lån per kvm/yta är 1401kr.

Förråd

Vindsförråd på ca 8kvm.

Gemensamma utrymmen

Cykel- och barnvagnsrum, soprum, tvättstuga med två tvättmaskiner, torktumlare, stort torkskåp och mangel. Vindsförråd. Innergård med gemensamma trädgårdsmöbler, grill och cykelställ.

Bredband och tv

Kabel-TV via ComHem (Basutbud ingår i avgiften).

Bredband via ComHem. (100 mb/s ingår i avgiften). Nyligen installerades fiber och bostadsnät I lägenheten via IP-Only Stockholm för ett större utbud av tjänsteleverantörer.

Kontroll:

Ovanstående grundas på information från föreningens senaste årsredovisning. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Kungsholmen är troligtvis ett av Stockholms trevligaste, mest populära och opretentiösa innerstadsområden. Här kan du känna dig hemma och vara precis den du är. Dessutom bor du på en ö med vatten åt alla håll och många gröna lungor att njuta av under varma sommardagar, till exempel Kronobergsparken runt hörnet från bostaden, Kungsholms strand, Rålambshovsparken och Norr Mälarstrand. Smedsuddsbadet ligger inte heller långt borta om du vill ta ett dopp i Riddarfjärden. Från din del av Fleminggatan har du bara ett par steg till Västermalmsgallerian, som erbjuder all service och shopping du behöver. I området finns också många trevliga matställen att upptäcka, och för den som gillar hantverksöl är Brewdog en given källa till nya smaker. Runt hörnet går tunnelbanans blå och gröna linje samt linjebuss 3 och 4. På Fridhemsplan ansluter även flera andra innerstadsbussar. På promenadavstånd har du Vasastan, Norrmalm och City.