Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Tegelbruksvägen 8A, 2+3 tr
  [Område] => Midsommarkransen
  [Våning] => 2 av 2, ej hiss
  [Rum] => 6 rum
  [Area] => 124 + 9 kvm
faktisk uppmätn norm SS 14141 [Tomtareal] => [Avgift] => 4 407 kr/mån inkl. värme, vatten, bredband och tv )

Tegelbruksvägen 8A

Enastående etagelägenhet med fyra sovrum i charmiga Midsommarkransen

TEXT: NYSTED STYLING: COPPARSTAD FOTO: BOUKARI

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Katarina Ljung
Grundare & Reg. fastighetsmäklare

Extra kontaktperson

Josefin Widman
Reg. Fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Tegelbruksvägen 8A, 2+3 tr
Område
Midsommarkransen
Våning
2 av 2, ej hiss
Rum
6 rum
Area
124 + 9 kvm
faktisk uppmätn norm SS 14141
Avgift
4 407 kr/mån inkl. värme, vatten, bredband och tv

Driftskostnader

El
2 000 kr/år
Försäkring
3 000 kr/år
Total driftskostnad
5 000 kr/år
Drift räknat på
4 personer

planskiss

Arkitekturen

Arkitekt: Rosander & Santesson 1934

Nässlan 3 är ett klassiskt funkishus om tre våningar och en källarvåning med en tidstypiskt sparsmakad fasad i en ljust gulbeige nyans, som i sin tur vilar på en gråputsad sockel. På bottenvåningen omger en portal i natursten porten av lättmetall och glas. 1930-talets senare del präglas inte helt oväntat av funktionalismen, som i och med Stockholmsutställningen sommaren 1930 fick stort genomslag i Sverige. Släta fasader och fönster utan spröjs utmärkte den populära stilen. Avsaknaden av ornament gjorde också att stor omsorg lades på fönster, balkonger och entré, vilket återspeglas i Nässlan 3, där fasaden pryds av ett stort antal fönster som är två lufter breda. Så präglas också bebyggelsen i hela kvarteret Nässlan av modernismens enkla formspråk, med strama exteriörer som stått sig väldigt väl genom åren. Så även Nässlan 3, som trots en ombyggnad under 1980-talet rymmer en del fina originaldetaljer från byggnadsåret.

FÖRENINGEN

Brf Nässlan 3

Antal lägenheter och lokaler

Föreningen äger fastigheten Nässlan 3. Föreningen består av 18 lägenheter, varav 17 är upplåtna med bostadsrätt och 1 är upplåten med hyresrätt. Föreningen har även två lokaler med hyresrätt. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. Huset ritades 1936 av arkitekt Backström & Reinius.

År föreningen övertog fastigheten

Föreningen ombildades 2002 och fastigheten förvärvades 2008.

Mark

Eftersom föreningen äger sin egen mark påverkas man inte av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

Förvaltare

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Nabo.

Renovering i urval

1986 Stambyte kök och badrum, 2011 Renovering ekport, 2012 Omläggning tak & stamspolning, 2015 Istallation fiber, 2016 Byte radiatorer, 2019 Renovering och tätning av fönster.

Kommande

Vindsfönster ska bytas ut/renoveras inom kort. Föreningen behöver göra komplettering när det gäller fönsterrenovering, de ska se över ventilationssystemet i fastigheten och har ev. en annan reparation som de måste göra.

Ekonomi

Föreningens långfristiga skulder uppgår till Ca 575.000 kr. Det innebär en belåning om ca 500 kr/kvm & boa. Då föreningen gör en del renoveringar kommer troligtvis att ta upp nya lån. Det är möjligt att det kommer att påverka avgifter framöver, inget som de beslutat om idag.

Avgifter

I dagsläget finns inga beslut om avgiftsändringar.

Förråd

Vindsförråd om cirka 6 kvm.

Gemensamma utrymmen

Föreningen har en fantastisk trädgård med buskar, träd och uteplatser. Det är nästan som att bo i en villa där alla medlemmar tar hand om trädgården tillsammans. Utöver en gemensam trädgård finns cykelrum och tvättstuga. Eftersom man köper en lägenhet i en förening med stor trädgård, förväntas man som medlem att vara med på gårdsstädning två ggr/år, klippa gräs och vattna under en två veckorsperiod på sommarhalvåret samt ha ansvar för snöskottning under några veckor på vinterhalvåret.

Bredband och tv

Tv via Sappa och bredband via Stockholms Stadsnät.

Ägande

Delat ägande accepteras med minsta ägandet 10%. Juridiska personer accepteras inte.

Kontroll

Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Det är svårt att ha långtråkigt i Midsommarkransen. Den kulturella mångfalden är stor,
med konst, loppisar och charmiga vintage-butiker, som varvas med mysiga kvarterskrogar och ett rikt parkliv i Svandammsparken. Här samlas stora som små Kransenbor under sommarhalvåret runt lokala vattenhål som Svenska sushiköket, Hamburgerköket, Nygammalt och Pita i parken. Det är också i Kransen du hittar Sveriges äldsta biograf, Tellus. Sedan Vinterviken nyligen restaurerats med badplats, bryggor och kajakuthyrning finns även alla möjligheter till ett och annat dopp, liksom långa, sköna promenader i det gröna närområdet. Kommunikationsmässigt är läget optimalt, med tunnelbanans röda linje några minuter från bostaden, liksom närliggande Liljeholmen med bussar, tvärbana och shopping. Magiskt boende med mycket småstadskänsla, med innerstaden på ett betryggande avstånd.