Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Sigfridsvägen 11
  [Område] => Aspudden
  [Våning] => 3 av 3, ej hiss
  [Rum] => 1 rum och kök
  [Area] => 38 kvm
Förvaltarens information [Tomtareal] => [Avgift] => 2 290 kr/mån Inkl. Värme, V/A, kabel-tv bas & bredband. )

Sigfridsvägen 11

VÄLPLANERAD FUNKIS MED SOLDRÄNKT BALKONG HÖGST UPP I HUSET

FOTO: OZOLLAPA STYLING: COPPARSTAD TEXT: MURÉN

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Josefin Widman
Reg. Fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Sigfridsvägen 11
Område
Aspudden
Våning
3 av 3, ej hiss
Rum
1 rum och kök
Area
38 kvm
Förvaltarens information
Avgift
2 290 kr/mån Inkl. Värme, V/A, kabel-tv bas & bredband.

Driftskostnader

El
2 400 kr/år
Försäkring
1 400 kr/år
Övrigt
2 736 kr/år
Total driftskostnad
6 536 kr/år
Drift räknat på
1 person
Kommentar
Övrigt avser gas.

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

Fabelbar
Aspuddens bokhandel
Kniv & Kavel
Biblioteket
Vinterviken
Klipporna i Örnsberg

ARKITEKTUR 40-TALET

Läs mer om arkitekturen som formade huset

Arkitekturen

Arkitekt: Curt Laudon 1948

Fastigheten Spillkråkan 3 på Sigfridsvägen 11 i Aspudden uppfördes 1948–1950 av AB Stockholmshem och ritades av arkitekt Curt Laudon. Laudon har ritat alla de fem hus som ligger i en klunga på en höjd och vid en liten återvändsgata, och omgiven av naturområdet Varnhemsparken. På Laudons CV finns annars en stor mängd olika skolbyggnader, både i Stockholm och runt om i landet, till exempel Västertorps gymnasium och läroverket i Kristianstad. Husen har tre våningar och en fasad putsad i en röd nyans, och bevarar mycket av sitt ursprungliga utseende. Lägenheterna i huset byggdes över hörn, vilket ger mycket goda ljusförhållanden till bostäderna, ihop med det höga läget.

FÖRENINGEN

Brf Spillkråkan 3

Antal lägenheter och lokaler

Brf Spillkråkan 3 är en äkta förening belägen på fastigheten Spillkråkan 3 och består av 2 flerbostadshus. Husen uppfördes 1949 och föreningen registrerades 2007. Föreningen består av 29 lägenheter varav 26 stycken är upplåtna med bostadsrätt samt 3 lägenheter med hyresrätt. Det finns även 1 lokal upplåten med hyresrätt om totalt 51 kvm. Den totala lägenhetsytan är 1506 kvm.

Mark

Föreningen äger marken.

Förvaltare

Ekonomisk förvaltning sköts av SBC.

Urval renoveringar

OVK, 2021. Slipning av ytterdörrar till lägenheterna, 2019. Installation av utebelysning, 2018. Nya treglasfönster och balkongdörr i vardagsrummen samtliga lägenheter 2017. OVK, 2016. Fullskaligt stambyte genomfördes 2012-13. Fasad, fönster, balkonger och tak 2005.

Kommande renoveringar

De planerar för bergvärme och inväntar just nu besked från kommunen. Om det godkänns kommer det installeras under 2022. Bergvärmen kommer sänka föreningens uppvärmningskostnader. OVK gjordes under 2021 & de ska göra några mindre åtgärder för att förbättra/underhålla ventilationen i husen. Denna lägenhet hade inga anmärkningar.

Ekonomi

Föreningen har stark ekonomi. Föreningens skulder är ca 5,5 mkr vilket ger en belåning på ca 4185 kr/kvm. Föreningens 3 hyresrätter är en dold tillgång som kan inbringa mycket pengar till kassan när de säljs. Det finns inga beslutade avgiftsändringar.

Försäkring

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad i IF skadeförsäkring.

Gemensamma utrymmen

Föreningen har en gemensam tvättstuga i källaren på Sigfridsvägen 11. Tvättstugan är utrustad med 3 tvättmaskiner, 1 torktumlare, 1 torkskåp och torkrum. Denna delas med grannföreningen Brf Snöskatan. Det finns även ett övernattningsrum att hyra för medlemmarna. Övernattningsrummet ligger på Sigfridsvägen 11 och kostar 100 kr/natt. Cykel- & barnvagnsförråd finns i båda husen. Det finns en gemensam uteplats med utemöbler på gården.

Parkering

Föreningen har 20 parkeringsplatser för bostadsrättsinnehavarna utanför till en kostnad om 300kr/månad. Platserna delas med två andra brf och det är för tillfället kö till platserna. Annars gäller boendeparkering längst gatorna, se Stockholm Stads hemsida för mer information.

Vad ingår i månadsavgiften, Bredband och Kabel-TV

Värme, V/A, bredband och Kabel-tv bas ingår i månadsavgiften. Kabel-tv bas levereras av ComHem. Fiber finns installerat i fastigheten. Bredbandet levereras via Ownit och en hastighet om 100/100 Mbit/s ingår.

Överlåtelseavgift och medlemskapsavgifter

Överlåtelseavgift 2,5% av gällande prisbasbelopp debiteras av köparen. Pantsättningsavgift motsvarande 1% av gällande prisbasbelopp.

Juridisk person, delat ägande

Juridisk person godkänns ej i föreningen. Delat ägande godkänns.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens kontaktperson 2021-10-14, föreningens stadgar samt senaste årsredovisningen. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

I Aspudden får man lite av allt – man har nära till grönområden och bad vid Vinterviken och Örnsbergs klippbad, många fina promenad- och joggingstråk, nära till Hornstulls utbud av barer och restauranger och nära till Liljeholmens shopping. Vid Vinterviken finns även padelbanor och tennisbana samt ett stort utegym och Vintervikens trädgårdscafé är otroligt mysigt om sommaren. I Aspudden finns restauranger, caféer och barer och en trivsam småstadskänsla med olika små butiker och serviceinrättningar, och man är dessutom omgiven av mysiga närförorter som Midsommarkransen, Gröndal och Mälarhöjden, och har Liljeholmen med galleria och service på kort avstånd. Tunnelbanan nås på tre minuter från denna adress.