Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Erik segersälls väg 17
  [Område] => ASPUDDEN
  [Våning] => 2 av 3, ej hiss
  [Rum] => 2 rum och kök
  [Area] => 57 kvm
Förvaltarens information [Tomtareal] => [Avgift] => 3 036 kr/mån Inkl. Värme, V/A. Obl. tillägg om 165kr/mån tillkommer för bredband. )

Erik segersälls väg 17

LJUS OCH LUFTIG JUGENDTVÅA CENTRALT I ASPUDDEN

FOTO: JOHANSSON STYLING: RYDMAN TEXT: MURÉN

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Josefin Widman
Reg. Fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Erik segersälls väg 17
Område
ASPUDDEN
Våning
2 av 3, ej hiss
Rum
2 rum och kök
Area
57 kvm
Förvaltarens information
Avgift
3 036 kr/mån Inkl. Värme, V/A. Obl. tillägg om 165kr/mån tillkommer för bredband.

Driftskostnader

El
3 500 kr/år
Försäkring
3 500 kr/år
Total driftskostnad
7 000 kr/år
Drift räknat på
1 person
Kommentar
Driftkostnaderna varierar beroende på val av hemförsäkring samt individuell elförbrukning.

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

Vintervikens trädgårdar
Örnsbergs klippbad
Kniv & Kavel
Fabelbar
Aspuddens bokhandel & café

ARKITEKTUR JUGEND

Läs mer om arkitekturen som formade huset

Arkitekturen

Arkitekt: Albin Brag 1911

Huset på Erik Segersälls väg 17 utgör toppen av det triangelformade kvarteret Gärdsmygen i Aspudden, Gärdsmygen 5. Byggnaden är vinkelformad och har även entré mot Olof Skötkonungs väg 10. Nybyggnadsritningarna till huset saknas, så vem som har ritat huset är okänt, men byggnadsåret är satt till 1911. På den tiden fanns det i huset ett slakteri och ett bageri/konditori. Lägenheterna var avsedda för arbetarfamiljer och bestod antingen av ett rum med eller utan kök eller två rum och kök. Mycket har bytt och ändrats i huset under åren som gått, men fönstret uppe på vinden är original från 1911. Gärdsmygen 5 är ett putsat trevåningshus med avfasat hörn där gatorna möts. Vindsvåningen var inredd redan från början. Huset har genomgått två större ombyggnationer, den ena 1937 då det fick en genomgripande modernisering med centralvärme, samt att wc drogs in och badrum inreddes i källaren, samt viss omdisposition av bostadsytor. I början av 1980-talet ägde en genomgripande ombyggnad rum med förändrade lägenhetsplaner, nya kök och badrum samt nya fönster. De tidigare enkelrummen försvann och lägenheterna fick storlekar om ett till tre rum och kök.

FÖRENINGEN

Brf Segersäll

Antal lägenheter och lokaler

Föreningen äger och förvaltar fastigheten Gärdsmygen 5. Adresserna är Erik Segersälls väg 17 och Olof Skötkonungs väg 10. Föreningen upplåter 14 lägenheter med bostadsrätt samt en lägenhet och tre lokaler med hyresrätt. Huset uppfördes 1911. Den totala boytan i föreningen är 914 kvm.

År föreningen övertog fastigheten

Föreningen förvärvade fastigheten 2000, samma år som föreningen bildades.

Mark

Eftersom föreningen äger sin egen mark påverkas man inte av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

Förvaltare

Den ekonomiska förvaltningen sköts av RB fastighetsägare AB, en del av Riksbyggen.

Renovering

2019 stambyte och renovering av badrum i hela fastigheten. 2017 installering av fiber. 2015 Byte av ventiler och termostater i samtliga element i fastigheten. 2014 Byte från gas till fjärrvärme samt trapphusrenovering och nya säkerhetsdörrar. 2013 Fasad-, fönster- och takrenovering. 2012 Spolning av stammar samt byte av plåttak. 2006 Installation av värmeslingor i tak. 2002 Installation av tvättstuga i källaren. 2000 Takrenovering. 1999 Ny värmepanna, badrumsrenovering (helkaklat) och ventilation. 1983 Totalrenovering inklusive stambyte och ventilation.

Kommande renoveringar

För fastigheten finns en underhållsplan som upprättas årligen av styrelsen. De närmsta åren finns följande med i underhållsplanen; relining i källaren, ny energideklaration upprättas (2021), dränering av innergården, byte av bottenplatta samt isolering på vinden. Tidsplan eller årtal för underhållet är ej planerat.

Ekonomi

De långfristiga skulderna är för föreningens fastighet på ca 6,6 Mkr, vilket ger cirka 7200 kr per kvm boyta. Föreningen tog upp lån för stambytet under 2019 och innan dess har föreningen haft väldigt låg belåning (ca 2500kr/kvm) under lång tid. Nu ligger belåningen kring snittet i området. Inga planerade avgiftsförändringar.

Andrahandsuthyrning

Andrahandsuthyrning får ske med tillstånd från styrelsen.

Försäkring

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Trygg Hansa.

Trappstädning

Föreningen har anlitat städfirma för detta så det är inget de boende själva behöver sköta.

Städdagar

På våren och på hösten (oftast i april och september) samlas föreningens medlemmar för att hjälpas åt med att underhålla de gemensamma utrymmena. Det avslutas med gemensam grillning på gården.

Tvättstuga

I källaren finns en tvättstuga som innehåller två tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkskåp.

Gemensamma utrymmen

Föreningen har en trevlig gemensam gård med sandlåda för barn, grönyta samt grillplats. Det finns två cykel- och barnvagnsförråd. Lägenheten disponerar även över ett stort vindsförråd.

Bredband och Kabel-TV:

I avgiften ingår bredband via fiber med bastjänsten 100/10 mbit/s från A3 för 165kr/månad. Detta specificeras separat på månadsavin. Det finns även TV/Bredbandsuttag från Com Hem.

Juridisk person

Juridisk person godkänns ej i föreningen. Delat ägande godkänns.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens kontaktperson 2020-11-26, senaste årsredovising och stadgar. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen. http://brfsegersall.se/.

OMRÅDET

På denna adress bor du i en mysig och familjär småstadsmiljö i hjärtat av Aspudden, omgiven av många pärlor och bra service; bageri, bokhandel, cykelaffär, ICA, bibliotek, apotek m m, samt flera mysiga matställen, som Kniv & kavel och Fabelbar. Bonne Femme surdegsbageri ligger i grannkvarteret. Naturen och vattnet är heller inte långt borta och det är nära till bad vid Örnsbergs klippbad och i Vinterviken, där man också kan fika på det mysiga trädgårdscaféet omgiven av fina kolonilotter. När stadslivet lockar finns tunnelbanan bara minuten bort, eller sätt dig på cykel och nå Söder på tio minuter.