Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Allhelgonagatan 7
  [Område] => Södermalm - Katarina
  [Våning] => 1 av 4, hiss finns
  [Rum] => 3 rum och kök
  [Area] => 73 kvm
Enligt uppmätning [Tomtareal] => [Avgift] => 2 850 kr/mån inkl; värme, v/a. En obligatorisk avgift om 219 kr/ mån tillkommer för bredband och kabel-tv )

Allhelgonagatan 7

SOCIAL OCH TRIVSAM TREA MED BALKONG I STILFULLT FUNKISHUS

FOTO: JOHANSSEN STYLING: VAN KEPPEL TEXT: MURÉN

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Mattias Öhman
Reg. Fastighetsmäklare

Bostadsfakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Allhelgonagatan 7
Område
Södermalm - Katarina
Våning
1 av 4, hiss finns
Rum
3 rum och kök
Area
73 kvm
Enligt uppmätning
Avgift
2 850 kr/mån inkl; värme, v/a. En obligatorisk avgift om 219 kr/ mån tillkommer för bredband och kabel-tv

Allmänt om fastigheten

El
2 400 kr/år
Försäkring
1 800 kr/år
Total driftskostnad
4 200 kr/år
Drift räknat på
4 personer
Kommentar
2 vuxna, 2 barn

planskiss

ARKITEKTUR FUNKIS

Läs mer om arkitekturen som formade huset

Arkitekturen

Arkitekt: Ture Sellman 1935

Huset på tomten Kvadraten 26 ritades 1935 av Ture Sellman och det stod inflyttningsfärdigt året därpå. Som arkitekt ritade Ture Sellman en hel del hus runt om i Stockholm, men även i till exempel Eskilstuna och Katrineholm. 1940 avslutade han dock sin husritarkarriär för att gå in i filmbranschen. Tomten är starkt sluttande och byggnaden har därför fyra våningar samt suterrängvåning vid Allhelgonagatan och sju våningar plus dubbla källare vid Tjurbergsgatan. Det är ett mycket vackert och säreget funkishus med ett svängt hörnparti med fönsterband placerade i liv med innerväggen i stället för ytterväggen. Portalen mot Allhelgonagatan är också speciell, med svängda maffiga granitblock som omger en metallport.

FÖRENINGEN

Brf Kvadraten 26

Föreningen

Brf Kvadraten 26 (org. 769607-8745) är en äkta förening som förvärvade fastigheten Kvadraten 26 år 2003. Föreningen består av ett gathus med adress Allhelgonagatan 7 och omfattar 44 lägenheter med bostadsrätt, 1 lägenhet med hyresrätt, 3 lokaler samt 3 mindre förråd med hyresrätt. Marken innehas med äganderätt.

Ekonomi

Lånen för föreningens fastighet ligger på 6 899 kr per kvm boarea. Den totala låneskulden uppgår till ca 18 MSEK med en kassa på ca 2.6 MSEK. Det finns inga beslutade avgiftsförändringar. Avgiften betalas månadsvis i förskott.

Överlåtelseavgift

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift på 1 183 kr av köparen.

Renoveringar, i urval

2020 fasadrenovering pågår, 2018 nya vindsförråd, OVK genomförd, takrenovering, bygge av etage på vinden, 2006 gemensam uteplats gjordes iordning, 2004-2005 stambyte, nya elstigar, fasadrenovering, ventilation och översyn av tak

Planerade renoveringar

Fönstermålning planeras under 2021. Diskussion finns om att måla trapphus men är ej beslutat i dagsläget

Bredband och kabel-tv

Föreningen har upphandlat bredband och digital-TV från Telia för hela huset. En obligatorisk avgift om 219 kronor/månad läggs till månadsavgiften. Internethastigheten är 250/100 Mbit/s och inkluderar en trådlös router. I TV-tjänsten ingår en box med ett basutbud av kanaler (paket Lagom). Man kan sedan köpa till egna paket och kanaler, info om detta finns på Telias hemsida. det går att ha upp till fem boxar på ett abonnemang.

Gemensamma utrymmen

Föreningen har en tvättstuga med två tvättmaskiner, en torktumlare samt ett torkskåp. Tidsbokning sker på nyckeltavla i anslutning till tvättstugan. Sopor slängs i traditionella sopnedkast i trappuppgången. Föreningen har även en gemensam uteplats med utemöbler och grill. Det finns ett cykelförråd med ingång från gatan.

Städning och städdagar

Trappstädning sköts på entreprenad.

Medlemskap

Föreningen godkänner inte juridisk person som medlem i föreningen, men delat ägande accepteras.

Hemsida

www.kvadraten26.se

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens officiella faktadokument och hemsida i oktober 2020. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET


På denna adress bor du mycket bekvämt mitt på Södermalm och har nära till det mesta. SoFo, Skanstull, Mariatorget, Götgatan och Medborgarplatsen finns alla på kort gångavstånd. Allhelgonagatan är en lugn och fin liten gata vid Helgalunden och på nummer 7 bor du på den östra delen som är en återvändsgata som slutar/börjar med trappor mot Götgatan. Tunnelbanan nås på bara någon minut hemifrån. Läget är mycket centralt men samtidigt lugnt avskilt. Som boende mitt emellan Skanstull och SoFo är det bara att välja och vraka av ett stort restaurang- och caféutbud och shopping i små unika butiker eller större kedjor. Runt hörnet finns Rosenlundsparken för lek och aktiviteter och närheten till Årstaviken och Eriksdalsbadet innebär fina promenadstråk och motionsmöjligheter.