Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Ormbergsvägen 7
  [Område] => Gröndal
  [Våning] => 1.5 av 5, hiss finns
  [Rum] => 1 rum
  [Area] => 71 kvm
Förvaltarens information [Tomtareal] => [Avgift] => 4 107 kr/mån Inkl. hushålls-el, värme, vatten, bredband & kabel-TV. [Pris] => 3 995 000 kr )

Ormbergsvägen 7

GRANNE MED MÄLAREN - GENERÖS ETTA MED INDUSTRIELL LOFT-KÄNSLA!

FOTO: OZOLLAPA STYLING: LINDHOLM TEXT: BECK REMNES

VISNINGAR

Kontakta mäklaren för visning

Ansvarig mäklare

Hanna Tairi
Reg. fastighetsmäklare

Bostadsfakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Ormbergsvägen 7
Område
Gröndal
Våning
1.5 av 5, hiss finns
Rum
1 rum
Area
71 kvm
Förvaltarens information
Avgift
4 107 kr/mån Inkl. hushålls-el, värme, vatten, bredband & kabel-TV.
Pris
3 995 000 kr

Allmänt om fastigheten

Försäkring
2 028 kr/år
Total driftskostnad
2 028 kr/år
Drift räknat på
2 personer

planskiss

ARKITEKTUR 40-TALET

Läs mer om arkitekturen som formade huset

Arkitekturen

Arkitekt: Backström & Reinius 1947

Gröndal har en rik och intressant historia. Hit kom redan Bellman och hans gelikar med ångbåt för att spela kägla och andas lantluft. Det var under industrialismens första år som dagens Gröndal föddes, när framåtandan vidgade stadens gränser och ett nytt Stockholm växte.

År 1946-1947 uppfördes fastigheten på Ormbergsvägen 7 alldeles vid Mälarens strand, som monteringshall åt L M Ericsson. Fastigheten är ritad av de kända arkitekterna Sven Backström och Leif Reinius som efter studier vid Kungliga tekniska högskolan praktiserade på olika håll via Le Corbusier i Paris och hos den kände svenska arkitekten Hakon Alberg. Tillsammans startade de sedan arkitektkontoret Backström & Reinius Arkitekter AB år 1936. Huset är idag grönklassat av Stockholms Stadsmuseum, vilket innebär att det har ett kulturhistoriskt värde.

FÖRENINGEN

Brf Utkiken i Gröndal

Allmänt om föreningen

Föreningen Brf Utkiken i Gröndal äger fastigheten Akterspegeln 24. Föreningen består av 87 bostadsrätter samt en övernattningslägenhet. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. Huset ritades 1945 av arkitekterna Sven Backström och Leif Reinius.

År föreningen övertog fastigheten

Föreningen förvärvade fastigheten 2005.

Mark

Eftersom föreningen äger sin egen mark påverkas man inte av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

Förvaltare

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Fastum AB Förvaltning. Den tekniska förvaltningen sköts av AB Rubin fastighetsförvaltning.

Urval renoveringar

2019 Stamspolning samt nya tvättmaskiner. 2017 Ytlig renovering av trapphusen. 2016 Målning av soprumsgolv. 2004 var det stora ombyggnadsåret då lägenheterna byggdes. Då skedde bland annat rör & elstambyte, omputsning av fasad, byte av ventilation. Under 2020 ska föreningen upprätta ny energideklaration samt göra ny OVK. Se årsredovisningen för mer information om löpande underhåll under året.

Ekonomi

De långfristiga skulderna är för föreningens fastighet på ca 55 Mkr, vilket ger cirka 8 400 kr/kvm boyta. Det finns ca 300 tkr i kassa & bank. Det finns inga beslutade avgiftsförändringar.

Elavtal

Föreningen har ett gemensamt avtal för all el samt inkl. varje lägenhets hushållsel. Föreningen tillämpar ett system med sk schablondebitering. På varje månadsavi debiteras ett uppskattat belopp för el. En gång om året stäms sedan den faktiska elförbrukningen av mot det ackumulerade belopp som betalats in och varje hushåll får antingen en extra faktura eller pengar tillbaka.

Andrahandsuthyrning

Andrahandsuthyrning får ske med tillstånd från styrelsen.

Försäkring

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Länsförsäkringar. Som medlem i föreningen behöver man teckna ett bostadsrättstillägg till sin hemförsäkring.

Trappstädning

Föreningen har anlitat städfirma för detta så det är inget de boende själva behöver sköta.

Städdagar

Föreningen har två städdagar om året.

Tvättstuga

Tvättstugan är belägen i källaren och är utrustad med två större tvättmaskiner, en torktumlare, en mangel samt ett torkskåp. En avgift tas ut användandet av tvättstugan, 30 kr/pass.

Parkering

Föreningen har 7 parkeringsplatser utomhus (415 kr/mån), 41 garageplatser (1 050 kr/mån) och 9 mc-platser (415 kr/mån) för uthyrning till medlemmarna. Det är i dagsläget kö till samtliga parkeringsplatser.

Gemensamma utrymmen

Föreningen har två kajaker som medlemmarna kan hyra. Det finns fyra barnvagnsrum, ett i varje port, och två cykelrum (i port 5 och port 9) med ställ i två våningar så många cyklar ryms. Föreningen har ett lägenhet för övernattning att hyra för 300 kr/dygn. Soprum för hushållssopor finns i varje port samt källsortering på nr 9 samt 7. Föreningen har även en gemensam gård med planteringar och utemöbler.

Förråd

Lägenheten disponerar över ett källarförråd.

Bredband och kabel-tv

Föreningen är ansluten med fiber till T3. Anslutning upp till 100/10 Mbit ingår i avgiften. Ett trådbundet nätverk är installerat i varje lägenhet med uttag i samtliga rum utom våtrum. Com hem är leverantör av kabel-tv, det analoga grundutbudet ingår i avgiften.

Juridisk person

Juridisk person godkänns ej i föreningen.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens kontaktperson 2020-08-05 samt senaste årsredovisning och föreningens hemsida. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen. För mer information se föreningens hemsida www.brfutkiken.se

OMRÅDET

Gröndal besitter både småstadslunk och puls. Stadsnära och samtidigt med en viss friluftskaraktär bor du i lugna, mysiga kvarter. Området är barnvänligt med närhet till natur och parker. På sommaren går Gröndalsbor traditionsenligt ner till bryggorna i morgonrockar för dagens första dopp. Det finns trevligt nog en båtklubb precis nedanför fastigheten - Gröndals båtklubb och Ekensbergs båtsällskap. Tvärbanan tar du mot Liljeholmen eller Alvik (och du har också bussförbindelser till Bromma flygplats). På promenadavstånd ligger Liljeholmens centrum med all tänkbar service, och även mysiga Hornstull med sina krogar och restauranger på andra sidan vattnet.