Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Solnavägen 110
  [Område] => Solna - Gamla Råsunda
  [Våning] => 5 av 6, hiss finns
  [Rum] => 2 rum
  [Area] => 60 kvm
  [Tomtareal] => 
  [Avgift] => 3 356 kr/mån inkl värme, vatten, kabel-tv och. bredband 100 Mbit
)

Solnavägen 110

En sekelskiftesidyll med två kakelugnar bland takåsarna i Gamla Råsunda

TEXT:ERIKSSON STYLING:RYDMAN FOTO:EMILSSON

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Konstantin Dallas
Reg fastighetsmäklare

Bostadsfakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Solnavägen 110
Område
Solna - Gamla Råsunda
Våning
5 av 6, hiss finns
Rum
2 rum
Area
60 kvm
Avgift
3 356 kr/mån inkl värme, vatten, kabel-tv och. bredband 100 Mbit

Allmänt om fastigheten

El
2 200 kr/år
Försäkring
2 200 kr/år
Total driftskostnad
4 400 kr/år
Drift räknat på
2 personer
Kommentar
En uppskattning av säljarna

planskiss

ARKITEKTUR JUGEND

Läs mer om arkitekturen som formade huset

Arkitekturen

Arkitekt: Hjalmar Westerlund 1910

Huset på Solnavägen 110 är ritat av arkitekt Hjalmar Westerlund 1910. Han är bla känd för nöjesetablissemanget Fenixpalatset, men även för många fina hus i Eriksbersgområdet under 1920-talet. Solnavägen 110 har fastighetsbeteckning Solna Ryttaren 5 och har ett attraktivt och mycket populärt läge mitt i hjärtat av anrika Gamla Råsunda. Här är småstadsidyllen påtaglig utan höga flerbostadshus och det finns trevliga kvartersrestauranger och flera omtyckta butiker alldeles runt husknuten. De äldre centrala kvarteren i Råsunda, från åren 1908-1914, präglas av den i Sverige hastigt övergående jugendstilen. En del byggnader har nationalromantiska drag, som i kvarteren Slottet och Eken. Andra präglas av en mer europeisk jugend med detaljer som tvärställda gavelfasader, mjukt rundade burspråk och bågformade frontespiser. Miljön kring bebyggelsen är luftig med torg och parker. Stråket alldeles utanför porten består av gedigna kvarter med en lång och spännande historia bakom sig.

FÖRENINGEN

Brf Råsunda Torg

Brf Råsunda torg

Föreningen består av 31 lägenheter varav 30 stycken är upplåtna som bostadsrätt. En lägenhet är idag en hyresrätt. Det finns 3 lokaler.

Förvaltning

Ekonomisk förvaltning sköts av Fastum AB. Fastighetsskötsel sköts av BK Fastighetsservice AB och städningen av Andersson & Johansson AB.

Försäkring

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos IF Skadeförsäkring.

Gemensamma utrymmen

Tvättstuga finns att nyttja i källaren. Tvättstugan har tre tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkskåp samt en mangel.

Mysig innergård med trädgårdsmöbler och grill. Trädgårdsmöblerna på föreningens uteplats kan lånas via en bokningskalender. Cykelrum finns på entréplan. Barnvagnsparkering finns i källaren. Modernt soprum med källsortering av det mesta såsom matrester, papper, kartong, glas, metall, plast, elavfall mm finns på entréplan. Sandlåda för barnen. Till denna bostad hör ett förråd.

Renoveringar

Stambyte 1998, tak, bytt panna/uppvärmningssystem, byte av elstigar, omdragning av el i lägenheterna. OVK-besiktning, mutterhus i hiss på Råsundavägen 113 utbytt 2012. Fasad- och fönsterrenovering, översyn av fasadplåtar samt fönsterbläck, stuprör och listplåtar samt takforsplåtar 2013. Målning yttertak samt takmålning tvättstuga och trapphus Solnavägen 2015. OVK samt samtliga eldstäder sotade 2019.

Aktuella renoveringar

Inga större renoveringar är fastställda. Föreningen följer en underhållsplan där man är medveten om att hissarna i framtiden är behov av byte.

Ekonomi

Lågt belånad förening med god stabil ekonomi. Föreningen har långfristiga skulder om ca 15,5 Mkr och man har amorterat av 691.000 kr 2019 i samband med omläggning av lån. Några nya lån har inte upptagits sedan dess. Inga avgiftshöjningar är beslutade, men en trolig höjning om 2 % kan beslutas inför 2021. Överlåtelseavgift om 2,5% på gällande basbelopp debiteras

köparen. Pantsättningsavgift om 1% på gällande basbelopp per pant debiteras bostadsrättsinnehavaren.

Juridisk person

Juridisk person kan accepteras, men beslut fattas av styrelsen.

Delat ägandeskap

Delande ägande accepteras.

Garage och parkering

Föreningen har inga garage eller parkeringsplatser. I området råder boendeparkering via Solna kommun, ca 400 kr/mån eller ca 1000 kr/kvartal. Besök gärna www.solna.se för mer information.

Bredband

I fastigheten finns digital-TV från ComHem. Föreningen har ett gruppavtal med ComHem vilket gör att det i månadsavgiften för lägenheten ingår kanalpaket "Medium 8 favoriter". Varje medlem bestämmer själva vilka kanaler som ska ingå i paketet. Gruppavtalet ger även alla medlemmar rabatt på Kanalpaketet Medium och Large. Digitalbox ingår också. Bredband 100 Mbit tillhandahålls även detta av ComHem och ingår i avgiften. Avtal tecknas separat av varje medlem.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens årsredovisning 2019 samt kontakt med föreningen 2020-09-22. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Gamla Råsunda, ett av Stockholms charmigaste områden, en småstad i storstaden, med anor av ett äldre elegantare Stockholm. Stråket med vacker stenläggning och fontän av Milles, Solparken med rhododendron, högresta lärkträd och små bäckar, omgivningar med både stiliga stenfasader och påkostade patriciervillor. Ihop med anrika Filmstaden där svensk filmindustri föddes utgör de en fin tidskapsel. I området finns även omtyckta restauranger som Regissörvillan och Backstugan, gym och välsorterade matbutiker. Solna kommun består dessutom till en tredjedel av ytan av parkområden och flera av dem finns nära vårt hem på Solnavägen. Slottsparken, Solparken och Maria Wines park är några av grönområdena. Stora ängar för picknicksugna är vanliga i området som även innehar ett rikt fågelliv och populära café Gröna Stugan. Området bjuder även på många trevliga promenad- och motionsstråk, till exempel runt Råstasjön och Lötsjön. Promenera kan du även göra till Mall of Scandinavia, Friends arena och Solna centrum.